Продадено в България: Детска играчка пее "Аллах Акбар"!

Пеещата овчица е купена в магазин в Търговище
96
Продадено в България: Детска играчка пее "Аллах Акбар"!
Кадър: Vbox

Детска играчка пее арабска песничка с припев "Аллах Акбар"! Това установили родители от Търговище, които купили пеещата овчица от магазин в града.

Възмутени, те пуснаха видео с пеещата играчка в интернет.

"Можете ли да си представите, това го има в България! Купено е от български магазин", възмущава се в клипа бащата, който се представя като Николов.

Видеото вече е гледано хиляди пъти и е събрало много възмутени коментари.


96
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
67
0
 
1
 
! Отговори
Нов преди 1 година
Ако можеше и да гърми, щеше да е много яко :)
66
2
 
1
 
! Отговори
Helleborus преди 1 година
На тези, които казват, че Бог е един, ще кажа, че и Името Му е едно. Освен Него в пространството има и други сили, които призоваваме и които отговарят. Човек може да общува с тях и да ги взема за богове, да бъде лъган и воден към смърт. "Който се кланя на нещо, което не познава, кланя се на идолите" нещо подобно беше записано в Стария Завет, цитирам по смисъл и е точно така. Използването на думи като бог, богиня в обръщенията, с които се молим, ни най-малко не гарантира че комуникираме с Бога.
65
0
 
3
 
! Отговори
Helleborus преди 1 година
Първо търси се провокация, производителите са избрали овца не случайно. Второ, религиозното възпитание на деца се прави само вътре в семейството. Семейството е мястото, където децата научават за вярата, а на останалите институции е забранено. Точно по тази причина би трябвало да е забранено да им се пишат в учебниците и други идеологии, както прави днес министерството. Според хартата за правата на човека, семейството е основната клетка на обществото, а клетката не се дели, възприема се в цялост
64
6
 
7
 
! Отговори
Знаещ преди 1 година
За възмутените *** , може да отидете до стоков базар Илиенци да си ги купите от китайците , явно те прокарват радикален ислям в България . Толкова тъпи коментари не бях чел . Май не знаете ,че арабския пазар е около 500млн. и в България пристига излишъка произведен за арабелите. А този *** който си е купил тази играчка , защо не я пробва на място и да я откаже а тръгнал да търси интернет слава . Жалко , че има кой да му се върже на капацитета
63
1
 
5
 
! Отговори
Глас народен преди 1 година
До Анонимна
Ох, хапчетата си ги пия аз - всеки ден!!! Имам хапче за всяка емоция. Само не съм намерила хапче против простащината. Българин да нарича и да сравнява по някакви цитати Българин "куче" ме вади от равновесие. Ако се чете малко повече, пък било то и от Интернет, ще видите колко поводи за вирната брадичка има нацията ни. И дано следващата играчка, която стане повод за коментиране е гайда с родопски напеви произведена в БГ и продадена на китаец!!!
62
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До "-"
А дали в саудитска арабия има прасе играчка с библейски напеви а?
61
0
 
12
 
! Отговори
сминдух енд чесън преди 1 година
Щом не е гръмнала ,всичко е наред
60
1
 
3
 
! Отговори
Bay Hoy преди 1 година
Аллах Акбар (на арабски: الله أَكْبَر), съкратен вариант на „Аллах Акбар мин кули шай“, е израз на арабски, който означава „Бог (Аллах) е по-велик от всичко“.

Този израз често се използва в арабския свят – когато някой е радостен, по време на демонстрации, битки и бунтове и при големи празници. Той се употребява и по време на всяка молитва – 5-те задължителни, установени от Корана, както и свободните молитви по всяко време на деня.

Аллах Акбар е национален девиз на Ирак и присъства върху знамето на държавата. Това е и имет
59
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
в Шумен по главната 70% се говори турски
58
1
 
5
 
! Отговори
Бедния българин преди 1 година
Търговище , Шумен, Разград. Североизточна България е 2 рия най - беден регион в страната. Там има много турци , нормално е да има такива играчки. То така се почва асимилацията на местното население лека и полека. Преправяне на историята , новините на турски език , сега играчки , какво следва ?
57
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
1. Качеството на звука от тази играчка е толкова лошо, че едвам се разбира
2. Аллах Акбар е мюсюлманската версия на "О Господи"
3. Бащата не е възмутен ами гледа да прави сензация за фейсбук
4. Бог не съществува
5. Не се газирайте за глупости
56
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Аллах е Бог като на английски Good никъде не пише че Аллах е бог само на мюслюманите ама ланкате ланкате и вие не знаете за какво
55
3
 
6
 
! Отговори
* преди 1 година
Нищо ново. Преди купувахме Чубурашка, която казваше "Здраствуйте товарищи!"
За г!зоблизието няма граници. Само времето е различно.
54
5
 
3
 
! Отговори
Глас народен - 3 преди 1 година
До Глас от чужбина

Аллах акбар, Да живее Господ, Алеллуя... Все едно и също! Бог е един с 1000 имена. Но това, което е провокиращото, е че става въпрос за детска играчка. Ако от нея се лееше православно християнско песнопение, вярвай ми преди да излезе новината по медиите, щеше да има задържани, обвинени и осъдени. Чувствителни сме на тази тема, защото така се подменят ценности и култура, нещо което твоя Запад владее до съвършенство! Извинете ме за правописните грешки, развълнувах се... нещо.
53
4
 
5
 
! Отговори
Глас народен - 2 преди 1 година
До Глас от чужбина

Държава, в която работодателите на твоите работодатели подменят историята в учебниците. Държава, в която инвестициите отвън идват за да съсипят, не да поддържат местното производство. Държава, в която всеки останал тук БЪЛГАРИН ще защити, като научи децата си, че тя не е това което българските имигранти виждат и плюят от камбанарията на уредения си безгрижен и необременен от отговорности към нея живот. Жив и здрав! Успехи там където си, дърво без корени...
52
4
 
6
 
! Отговори
Глас народен - 1 преди 1 година
До Глас от чужбина

Баш ми е драго, че си успял зад граница сред високоинтелигентните субекти. Сигурно и бъбгарския език ще спреш да практикуваш скоро, както много твои (мои?) събратя. Не им бил приоритет! Не заради нас - заради такива като Вас България си отива! Аз не съм минала тънката червена линия на картата, не защото съм неспособна да се справя след нея. Напротив! Дори ще ми е по-лесно. Останах за да изживея предизвикателството да водя малки битки всеки ден срещу една "загубена държава".
51
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И ? Къде е проблема ???
50
10
 
10
 
! Отговори
Глас от чужбина преди 1 година
Отделих от времето си и прочетох всички коментари под статията. Изводи: Много малко интелигентни коментари. Вече ми е напълно ясно защо българите се топим и след време поколенията ще четат в учебниците по история, че някога е имало такива тъмни балкански субекти. От коментарите лъхат жалък примитивизъм и манталитет, злоба и ненавист. През 18 век един учен-пътешественик, минавайки през България, я е обрисувал с едно изречение: "Райско кътче, населено с кучета". Слава богу, че не живея там.
49
1
 
4
 
! Отговори
"-" преди 1 година
И кой вкара това " ноу-хау" в бг-те магазини???????

Къде е прехваленият от Буда-лата митнически контрол???
А, правоохранителните ни институции???
И откога тези "играчки" се продават в търговската мрежа???

Въпроси много, отговори - нула!!!!!
48
1
 
3
 
! Отговори
Циник преди 1 година
Хубава работа...ама си ганска!
:-)