Глоби за шумни сватби има, но плащания никакви няма

"Етническите" сватби под съпровод на проверки, но...
Обновена: 19 окт 2017 09:17 | 19 окт 2017 07:08, Петя Славова
34
Глоби за шумни сватби има, но плащания никакви няма
Снимка: архив, Булфото


12 акта на стойност между 500 и 800 лева са съставили през това лято инспекторите от пловдивския Общински инспекторат за шумни ромски сватби в "Столипиново", съобщиха оттам.

Нито една глоба обаче до момента не е била платена и санкциите остават само на хартия. Сигналите, които в общинското ФБР са получили за вдигане на шум, силна музика и сватбарски викове в етническите квартали в Пловдив, са били 45. Били са извършени 30 проверки, при които инспекторите са били придружавани от полиция.

Когато сватбарите видели присъствието на униформени, първоначално се стряскали и намалявали сами децибелите. След като минели 30 минути до час след проверката, те отново надували на максимум звука от мощните тонколони, пише "Монитор".

При проверките полицаите и служителите на Общинския инспекторат предупреждавали организаторите на тържествата да намалят шума на открито и им давали да подпишат предупредителни протоколи. Наблюденията на шефа на инспектората Ангел Славов показвали, че само в присъствие на полицаи от Шесто районно в "Столипиново" и от Трето районно в „Шекер махалата” сватбарите имали респект и ограничавали шума от семейните си празненства.

Сватбите в етническите махали в Пловдив по традиция на ромите се правят на открито и то през цялата година. Сигналите през зимния сезон намаляват, тъй като хората са със затворени нощем прозорци, а и сватбарите в „Столипиново” предпочитат да използват закритата специална зала за тържества.

През лятото обаче в кварталите, които граничат с ромските махали, става страшно. Съседите на хората от "Столипиново" и "Шекера" трудно могат да спят, когато по улиците са правят шумни ромски сватби и други тежки семейни тържества.

 


34
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ааа и в Провадия е така,само дето не налагат глоби ,щото който трябва да ги наложи се прави,че не чува адския шум
23
0
 
1
 
! Отговори
точица преди 1 година
Събирането е обичайното- принудително. Но я ми кажете колко банкови сметки (с авоар по тях) имат тези "граждани"? Имат ли автомобили и други ценни движими вещи или законно построени жилища, които могат да се продадат на публична продан? Българите си плащаме доброволно или принудително, понеже имаме какво да осребрим. *** е бял бродник за системата и се обажда само, ако трябва да взима нещо от нея.
22
1
 
4
 
! Отговори
панализатор преди 1 година
После България ще бъде осъдена в Страсбург от РОМИТЕ- *** за нарушаване правата на малцинствата
Хелзинския комитет само това чака да завежда искове и после ние ги плащаме
В България само българските граждани са без права
другите нали са гласоподаватели на ГЕРБ
21
0
 
10
 
! Отговори
Нямам преди 1 година
Толкова ли е трудно да се конфискува техниката и да се връща след плащане на глобата.
20
0
 
10
 
! Отговори
Край преди 1 година
Единствения изход за България е заграждане на територия /кръщава се резерват/ охранява се здраво и индивиди които не желаят де се съобразяват със законите и реда да се пращат там. Там да си се препитават и да си живеят по техните си правила и обичай. Боя се че в момента ЕС вижда такава територия в цяла България.
19
0
 
10
 
! Отговори
Край преди 1 година
Държавата се прави че не знае че от 30 г. ром глоба не е платил НИКОГА. Няма сила която да събере пари от ром. Имущество което да струва нещо няма. Работи на черно или е с професия престъпник.
ПРОБЛЕМА: В режима на ЕС България няма никакъв механизъм за принуда на такива хора. Глобата е нищо, а затвора за някой е по-добър от дома им. В държавите с подобно население има бой с пръчки, има принудителен труд, режат се ръце и има смъртно наказание.
18
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Полицията може да конфискува озвучителните система, но......просто не искат, а и ги мързи.

Не е толкова от мързел, ами знаят, че ако ги пипнат с пръст и ония като отворят една уста и като стигне до ушите на Тиквун, че са му закачали електората, ще си загубят сладката работа.
17
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Вие *** да сте видели да плати задължение?
16
0
 
11
 
! Отговори
...тъжно... преди 1 година
Плащания на глоби няма, но социални помощи за отглеждане на паразити има?!
15
0
 
9
 
! Отговори
ППП преди 1 година
Нищо ново не се е случило! Дундуркаме си и търпим.
14
0
 
12
 
! Отговори
Георги Георгиев преди 1 година
Природата обаче си върши работата. Благодарение на интелектуалното изоставане и кръвно смешаване на тукашните Индийци, те са обречени на вечна бедност и като следствие, несъвнестимост!
13
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Изненадани? :) То това си е повече от очаквано. Ром и плащане е все едно дървен камък.
12
0
 
41
 
! Отговори
БПФ преди 1 година
ЗАЩО българинът за всеки неплатен лев данък или глоба го гонят като диверсант, а тия не плащат нищо и "никой нещо не може да направи"? Докога, бе? Защо не им се запорират доходите, вкл. всички помощи (щом вдигат такива пищни сватби явно нямат нужда от тях), защо не им се отнема имущество? Докога законите на тая територия няма да важат за хъхряшката паплач? И защо при масово нарушаване на реда полицията не ги разпръсва с водни оръдия например? Защо въобще тия незаконни развъдници съществуват?
11
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Един дрон като онези по иракските сватби трябва.
10
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не ги мързи а ги е страх защото ще летят камъни и дърве и ще ядат яко тупаници!МВР Е САМО НАБЛЮДАТЕЛ И СТАТИСТИЧЕСКА СЛУЖБА ПРЕКАЛЕНО ДОБРЕ ПЛАТЕНА НА ФОНА НА ВСЕОБЩАТА МИЗЕРИЯ В СТРАНАТА!А ТЕЗИ ТРИДЕНОНОЩНИ ИНДИЯНСКИ ИЗПЪЛНЕНИЯ И ВОЙ НЕ СА САМО НАМ А СА НАВСЯКЪДЕ!БЪЛГАРИЯ ВЕЧЕ Е "РОМ"СКА!ПРИЛИЧА НА НЯКОЙ БОМБАЙСКИ КРАЕН КВАРТАЛ ПОТЪНАЛ В Л@!N@ И БОКЛУЦИ
9
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тези всички други задължения към държавата ли са си платили?Ако са само тези глоби да им ги опростим.Това са пара.ити,живеещи на гърба на обикновения данъкоплатец.Мила родино-мащеха за своите,майчица за малцинствата!
8
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тия не може на работа да ги накараш да почнат и я карат само на помощи, глоби ще плащат, как не !
7
0
 
26
 
! Отговори
123 преди 1 година
Полицията може да конфискува озвучителните система, но......просто не искат, а и ги мързи.
6
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
що не им спретнем един рок-фест от три денонощия,точно до махалата
5
0
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Никой не е очаквал и да има. Това племе живее на гърба на българите и дори и нагло ни краде.