Горски и жандармерия с проверки в Ихтиман и Пирдоп

За 10 дни горските служители са съставили 11 акта
20 окт 2017 20:12, Красимир Ангелов
2
Горски и жандармерия с проверки в Ихтиман и Пирдоп
Снимка: Булфото

Горски инспектори от Регионална дирекция по горите - София са задържали 10 куб.м. немаркирани, без необходимите документи, дърва за огрев при проверка в частен двор в с.Челопеч. Материалът е задържан и на нарушителят е съставен акт за нарушение по Закона за горите, съобщават от ИАГ.

При съвместна проверка със служители на Държавно горско стопанство - Ихтиман и служители на жандармерийско управление - София, горските инспектори от РДГ София са заловили двама нарушители в момент на транспорт на немаркирана дървесина. Дървесината не е била придружена и с превозен билет, доказващ законния й произход. На виновните лица са издадени актове за нарушение по Закона за горите. Задържани са две каруци.

Горските инспектори са санкционирали и лицензиран лесовъд заради извършена сеч в землището на с. Мирково, на територията на ДГС Пирдоп. При проверката е констатирано, че за насаждението е издадено позволително за сеч, което обаче не е влязло в сила в момента на извършване на сечта.

През последните десет дни горските служители на РДГ София са съставили 11 акта по Закона за горите, задържани са 1 МПС, две каруци и 14 куб. м. дърва.
 


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
0
 
! Отговори
да бе преди 1 година
Едните си крадат,а другите старателно ги записват и им слагат актове,дето никой не плаща!Цялата ни държава е една пoрнoграфия!
1
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Може да са кокошкарски истории, но това е пътят- проверки до дупка,няма значение дали са 10 или 100 кубика.
Селския магазин не дава всеки път касови бележки, и може да са 5 лв на ден но за година за 1600лв и някои хора работят доста месеци за да изкарат толкова пари, и умножено по всички дребни мошенници и са сериозни суми .