Колко е вредно маслото менте, което ядем?

Кои съставки могат да увредят сериозно здравето ни?
21 окт 2017 12:57, Петя Славова
92
Колко е вредно маслото менте, което ядем?
Снимка: архив, Булфото

Само при две от 10 български марки масло не са открити нарушения при тест на съдържанието им, при останалите осем са открити проблеми. Инициативата беше на "Активни потребители", вижте данните им.

Ето как изглеждат данните от изследването: противогъбичен препарат в три от марките. Става дума за натамицин – против гъбички и плесени.

В други три марки има немлечни мазнини, въпреки че продуктите не са обозначени като "имитиращи".

Две търговски марки са написали на етикетите значително по-високо количество мазнини в маслото си, отколкото е вложено реално.

"За съжаление не установихме подобрение в съставките на маслото от предишното ни изследване през 2015 година. Много се надявах, че тези растителни мазнини вече няма да ги има в маслото.

Оказа се, обаче, че те отново са тук. Най-новото нарушение е влагането в маслото на натамицин, който освен че е химикал, е и алерген. Той е разрешен само за повърхностно използване, защото се използва против появата на плесен върху продуктите", коментира в пред Нова тв Богомил Николов от "Активни потребители".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


92
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
България-страната на ментетата!И народа вече е менте...
5
0
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Щях да питам кои са тези 2 производителя, чието съдържание на продукта отговаря на етикетите, но се сетих, че в тази "медия" прикриването на нарушителите е приоритет.
4
0
 
19
 
! Отговори
анонимен преди 6 години
цената на маслото е вдигната преди месеци ама чак сега се заговори за маслотосьщото е с яицата сьомгата в месо е пьлно с вода аз питам от какво са направенипечените кюфтета по 33 ст които вьрвят периодично в големите вериги
3
0
 
12
 
! Отговори
палач преди 6 години
"Само при две от 10 български марки масло не са открити нарушения при тест на съдържанието им"Мога да предложа система от 8 стъпки, които да подобрят качеството на производството.
2
1
 
12
 
! Отговори
от Брюксел преди 6 години
Ще си позволя да внеса една лека корекция в заглавието ви. Това, което внасяме в Източна Европа не са ментета на нашите стоки, а храни съобразени с вкусовете на местните.
1
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А за какво плащаме ?След като плащам за масло - искам масло ,печалбата от разликата я плащаме с джоба и здравето си!Какво излиза ,че в БГ всеки си произвежда каквото си иска маскира го като качествен продукт и му иска цена за такъв.Журналистите скочиха на фалшивите новини.Ами даваите с тона и да продължаваме с Фалшивите Храни.