Бомба до училище във Враца, сапьори я обезопасяват

Не се е стигнало до евакуация, снарядът е корозирал
Обновена: 23 окт 2017 16:51 | 23 окт 2017 16:40, Камелия Цветанова
20
Бомба до училище във Враца, сапьори я обезопасяват
Снимка: Булфото, архив

Бомба беше намерена край училище във Враца.

Боеприпасът е открит при изкопни работи в двор на фирма.

Тъй като е силно корозирал, се предполага, че е от военно време.

Районът, в който беше намерен снарядът, беше отцепен от полиция, но до евакуация на децата от училището не се стигна.

От полицията уточниха, че потенциална опасност винаги има, но към момента няма реална такава.

Военни са на мястото и обезопасяват снаряда.


20
Напиши коментар Коментари
18
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
НАПРОТИВ ДЕЦАТА БЯХА РАЗПУСНАТИ ОТ ЗАНЯТИЯТА
17
2
 
4
 
! Отговори
Един от Северозапада преди 9 месеца
До АнонименСъщите тези царски фашисти, не пратиха нито един войник на Източния фронт, а лавирайки между капките , си върнаха Добруджа, и излязоха на Бяло море, имахме и граница с Албания. Да не говорим, че победената и унижена България, претърпяла две национални катастрофи преди 20-тина години, 1939-та бе икономическия тигър на Балканите.Истината има и две страни.Всеки строй е донесъл и нещо прогресивно на страната си, преди да се самозабрави.
16
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Тази бомба е от времето на ВСВ по онова време фашистките умници обяВяват война на енгелезите и краварите и се покриват в подземията а народа го отнася. В софия където живеят дядо и баба бомба пада на сградата в която живеят и ги погребва. Оцеляват само майка и сестра и които в този момент са били навън. Израстват кръгли сираци заради една шепа царски фашисти. На същите тези летци им издигнаха паметник и се водят герои на англия и америка. Вашата макя нагъ.зена девна фо.с.т.ен.цата селянжърска.
15
0
 
6
 
! Отговори
Един от Северозапада преди 9 месеца
Който е бил в казарма, знае максимата "Който са го гонили, после не гони!" Така са и американците. Ако бяха падали бомби в Америка, ако бяха изревали хиляди американски деца, съмнявам се да са толкова брутални и безочливи.
14
0
 
7
 
! Отговори
Един от Северозапада преди 9 месеца
Да хвърляш бомби над мирно население , даже на държава, с която воюваш, е военно престъпление. Защо всички мълчат за това?Над София са хвърляни освем това и играчки-бомби, осакатяващи предимно деца.Кой болен мозък въобще се е сетил да произведе такива оръжия, осакатяващи деца???И защо? Ревете против руснаци, ревете против фашисти едно време, но даже и те не са си позволявали да правят това....Да не говорим, че на източния фронт, не е употребявано и химическо оръжие, както във Франция,ПСВ...
13
0
 
9
 
! Отговори
Един преди 9 месеца
Все пак-авиобомба, или снаряд? Ако е авиобомба, защо услужливо мълчите, и не кажаете, кой през войната бомбардира София и Враца, и колко жертви се дадоха при тези бомбардировки? В центъра на Враца, има паметник за това.В центъра на София не съм чул да има, но съм чул да има паметник на тия, дето са бомбардирали.Ха сега, очаквам да кажете, как руснаците първата световна сринаха до основи Варна....
12
2
 
10
 
! Отговори
до 10 преди 9 месеца
Във Дрезден е имало само жени и деца основно бежанци тия деца малко трудно ще да са хвърляли бомби над aфрика и София като терориста Чърчил. Чърчил и хвърлял бомби играчки над София и винаги основно е бомбандирал училища и детски градини и болници.
11
10
 
3
 
! Отговори
До 7 преди 9 месеца
Абсолютно точно.Браво! Лошото е че нашите танци-частушки ПО ТЯХНА МУЗИКА ,продължиха 45 години .И още носим последствията
10
7
 
5
 
! Отговори
До 6 преди 9 месеца
Тия от Дрезден пуснаха бомби над цяла Европа и част от Африка.Над 60 милиона загинаха в този световен пожар и лошото е че ние бяхме на страната на победените.
9
0
 
13
 
! Отговори
Девоатин 520 преди 9 месеца
Вижте как го усукват и не кажат, че е демократична бомба от ВСВ! В книгата си летеца Стоян Стоянов пише: ,,Самолета на американеца изпълни мерника.Тоя *** поне да беше направил опит да се измъкне или не забелязваше.Краят на войната бе ясен и се колебаех.В този момент в слушалките се чу вик ,,Парашут над Враца!'' Помислих си дали не е наш, спомних си как те стреляха по скочили с парашут наши пилоти като Краличев и Иван Бонев ..... и натиснах спусъците.''
8
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Малко са разстрелвали, ша знайш.
7
14
 
6
 
! Отговори
Uncle Sam преди 9 месеца
Чърчил и Рузвелт верно хвърляха бомби. Ама това 'щото им обявихме война. Нищо, важното е, че СССР ни окупираха и смениха властта с преврат без да сме им обявявали война. И когато във Виена танцуваха валс и празнуваха по случай капитулацията на нацистка Германия, тук започнаха да разстрелват интелигенцията. Когато в Ню Йорк и Лондон танцуваха по улиците от щастие, тук започнаха да отнемат собствеността на кадърните и можещите. Та това е разликата.
6
3
 
9
 
! Отговори
до 5 преди 9 месеца
А със какво терориста и сепаратиста Чърчил е по различен със тия от Дрезден бе юнако Тия от Дрезден колко бомби пуснаха над София и колко пусна терориста Чърчил?
5
5
 
7
 
! Отговори
До 1 преди 9 месеца
А тия от Дрезден къде и какво хвърляха бе юнак?
4
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Чърчил е бил и сепаратист искал е да ни раздели на няколко държави.
3
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Айде тролове давайте! Бойко борисов го е сложил, или Иван Костов.
2
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Да, така е. Чърчил е мразил България и има негови документирани изявления с обиди към българите, и амбициите му за раздробяване на България.
1
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Такива бомби терориста Чърчил фърляше над София и Дрезден за да убива деца и жени