Максимална присъда за Мейзер? Смятат показанията й за абсурдни

Държавното обвинение поиска 4-годишно наказание
46
Максимална присъда за Мейзер? Смятат показанията й за абсурдни
Снимка: архив, Булфото

Защитата на майката на Николай Димов, която е коституирана като частен обвинител в процеса срещу Анита Мейзер, поиска максималното наказание от 5 години за смърт по непредпазливост, за разлика от държавното обвинение, което поиска 4-годишно наказание за 52-годишната миска.

Още по темата
Съдебно-медицинската експертиза по случая са изготвили експерти от Плевен, тъй като варненските им колеги са си направили отвод заради оказан натиск. Близките на Николай обаче не приемат напълно заключенията й, тъй като, според тях, те не са видели дори трупа, а са изтовили мнението си само по предоставените им документи.

Според частните обвинители квалификацията "смърт по непредпазливост" е удобна в случая, но имало много разминавания и неточности в обясненията на Мейзер, които квалифицираха дори като абсурдни. Според адвокат Иван Томов през 2011-а г. Анита е инсценирала собственото си отвличане, за да провери любовта на съпруга си. Тя пък твърди, че след връщането му от САЩ го издържала напълно и пръснала 2000 долара за стероиди и хормон на растежа.

Според нейните показания за фаталния ден, съпругът се изкъпал, облякъл се и се подготвил за въпросните снимки, лягайки на масажната маса. Тя вързала ръцете, краката и врата му с т.нар. "свински опашки". Отишла в съседната стая, без да види, че той се задушава. Върнала се и видяла, че има проблеми, но не успяла да го освободи от смъртоносната бримка. Излязла, за да отиде до близкия магазин, но той бил затворен, след което отишла до съседния и когато се върнала, той вече бил в безпомощно състояние. Тогава го набила.

"След като се върнала от магазина, се ядосала и набила трупа, защото се е случило в апартамента й – това е любовта на живота й", с ирония обясни ситуацията адвокат Томов, предаде "24 часа".

Той твърди, че тя е опитала да си замаже следите, като отива до магазин с охранителни камери, а после е изхвърлила свинските опашки и сака, в които опитала да натика трупа на мъжа си.

Подсъдимата Мейзер има четирима адвокати, които също ще изнесат своите пледоарии. Възможно е присъдата да се чете късно днес или утре сутринта.


46
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тази вероятно е имала съучастници.Или са се набутали в нещо.
35
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
4 ГОДИНИ УСЛОВНО ЛИ :D

ИМА САМО ДВА ВАРИАНТА! ИЛИ ГО Е УБИЛА ПРЕДУМИШЛЕНО ДОКАТО Е БИЛ ПИЯН ЗА ДА НЕ СИ ДЕЛЯТ ПАРИТЕ ПРИ РАЗВОДА НЕЙНИТЕ ПАРИ :D

ИЛИ Е УМРЯЛ ОТ ГЛУПОСТТА ИМ И НА ДВАМАТА КОЕТО УВИ МАЙ Е ПО-ВЕРОЯТНОТО ЩОТО ТЯ Е ХОДИЛА С НОЖ ДА РЕЖЕ ТОВА ОКОЛО ВРАТА МУ И ДОБРЕ ГО Е ПОРЯЗАЛА :D

НАЙ-ВЕРОЯТНО ДИВОТИЯ!

И МЕЙЗЕР Е ГРОЗНА :D
34
1
 
5
 
! Отговори
Гатанка преди 1 година
Нашмъркали са се и станало беля.
33
3
 
15
 
! Отговори
OMG_Lucker преди 1 година
Не знам с какви думи да охарактеризирам това елементарно същество, че да не ми изтрият коментара. Тази "миска" отдавна е счупила тъпомера.
Иначе смятам, че не е убила човека нарочно, но че изключително ниския й коефициент на интелигентност е бил причината за сакатлъка. Да си понесе последствията.
32
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А с изчезналите пари, които не са в нея, и версията за връзки с наркобизнеса какво стана? Бил е пребит, завързан и удушен, въпросът е тя съучастник ли е или прикрива истинските убийци само от страх. Това с магазините - без коментар.
31
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Свинските опашки са за крайници,за врат примки или каишки кат за повод,кой ще си ги постави по реда за игра и снимки,ако търси рекорд ще има представители да регистрират случая за зачитане,но тъй като за такъв номер няма желаещи по света то няма конкуренти с сродни резултати и класификации-време,сила,гъвкавост краиници при стягане,както изисквания за възли и въжета-материал на изработка,дебилина,норми за издържливост при опън,напън,щом е за пръв защо да се натяга,не е инвалид за слагане по реда.
30
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
пълен кифленски цирк !
29
0
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Виждал съм снимки на жертвата, беше с размазана глава, практикувал съм дълги години боини спортове, с голи ръце и трениран човек неможе да нанесе такива щети...
28
4
 
9
 
! Отговори
Петко преди 1 година
Това няма нищо общо с това да ти изскочи някой на пешеходна пътека. На всеки може да се случи да кара в тъмното и някой ***, който си мисли, че е с предимство, без да гледа да изскочи и да го отнесеш, каквито има много !
27
2
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
На всички, които все още не са страдали от българския съд и адвокати ще им кажа само едно : Тук вече няма справедливост - има само закон на джунглата и закон от Вехтия Завет "Око за око, зъб за зъб", даже по-добре око за две, зъб за чене !!!
26
0
 
21
 
! Отговори
ППП преди 1 година
Пак почнаха да ни подхвърлят МЕЙЗЕРА...
25
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И при такива ,,абсурдни ,, показания ще докарат делото докрай ли ? Ако не бъде върнато за истинско разследване, означава че ,,правосъдната система ,, е на страната на престъпността и убииците . Демократично правосъдие .
24
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен

Hold my beer :)
23
0
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
4 години за убийство ?!?!?!?..... има ли смисъл да се коментира ? "Държава" "Съд" "Правосъдие" "Законност" - заличете тези думи от речниците....
22
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
пускайте КРАСАВИЦАТА да си ходи. силикона и се спихна за толкова време,трябва да го оправя.
21
1
 
34
 
! Отговори
Лудият Макс преди 1 година
Бе, вие виждали би сте снимките от смъртта му?? Този човек е убит от бой и си личи отвсякъде!!
20
1
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
По ,,непредпазливост ,,ли ?По скоро по,, предпазливост ,,Това си е чисто убииство . Има и други замесени , но при,, демокрацията,, на първо масто са правата на престъпниците . Затова престъпността е толкова висока .
19
1
 
15
 
! Отговори
do 7 преди 1 година
Цитат: "Най-много самоубийства са се случвали след фразата "Глей ся какво мога"."
Не, това е на 2-ро място.

Най-много самоубийства се случват след фразата: "Не ве тпак, така се прави..."
18
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"...и когато се върнала, той вече бил в безпомощно състояние. Тогава го набила." WTF?
17
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Красотата на България!