Пътната агенция призова: Сменете летните гуми със зимни!

От 1 ноември се въвежда зимното поддържане на пътищата
21
Пътната агенция призова: Сменете летните гуми със зимни!
Снимка: архив, БулФото

Пътната агенция призова шофьорите да започнат подготовката на автомобилите си и да сменят летните гуми със зимни. Да карат внимателно и със съобразена скорост, да спазват правилата за движение, необходимата дистанция и да не предприемат резки маневри. 

Със заповед на председателя на Управителния съвет на Агенция "Пътна инфраструктура" Дончо Атанасов от 1 ноември се въвежда зимното поддържане на републиканската пътна мрежа, съобщиха от Агенцията.

Макар прогнозата на метеоролозите през следващите 10 дни да е за добро време, се предприемат необходимите действия за осигуряване на безопасното пътуване на шофьорите по високопланинските пътища и проходи като Петрохан, Троян - Кърнаре, Шипка, Предела, участъци в област Смолян и др.

Подготовката за зимния сезон върви по график. В момента се провеждат регионалните работни съвещания, на които АПИ заедно с областните управители, с представители на ГД "Национална полиция", ГД "Пожарна безопасност и защита на населението", ИА "Автомобилна администрация" и пътноподдържащите дружества обсъждат готовността.

Тази седмица започват и проверките на фирмите. Ще се инспектира наличната техника, суровини - сол, пясък, луга и т. н. В поддържането на 20 000 км републикански пътища през зимните месеци ще участват около 3000 снегопочистващи машини - снегорини, техника за разпръскване на пясък и т. н. Ще се осигурят около 100 000 тона сол, 300 000 тона пясък и др.

На директорите на 27-те областни пътни управления е разпоредено да следят прогнозите по райони и със завишено внимание да предприемат необходимите действия за обработка на пътищата във високопланинските райони и проходите, където има предпоставки за хлъзгавост и заледявания по усойните места.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


21
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А в Северна Албърта, Канада не те задължават да слагаш зимни гуми. Ама с тях застраховката ти намалява. А и да те дръпнат от канавката обратно на шосето май е към 400 долара (мнозина ги заработват тия за 4-5 дена работа)
15
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Само всесезонни гуми,със зимна маркировка Руй за богинята на лова,за ушеф клатимъдуряка и за крадците от апьиту.
14
1
 
5
 
! Отговори
Груйо преди 6 години
Я мойте ги смених оня ден - турих предните отзад а задните отпред. У Люлин фръгат сол, я зиме от там не излазам.
13
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
е за кво за ги сменям и в германия вали сняк па по пътищата нема и снежинка .фанете се и почиствайте стига сте точили парите на хазната с ментета фирми уж да на някой друг а не ваши
12
4
 
12
 
! Отговори
да бе да преди 6 години
20000км пътища3000 машинитова значи на всеки 6км да виждам снегорин
11
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А пък в нощта на последната събота срещу неделя от м.октомври ще сменят времето. И ще е с един час назад. Да си призная, много съм *** и хич не ми стана ясно какви са тия ... компютри и конфитюри. И по-скоро ще намеря общото между тях, отколкото връзката между въвеждането от 1-ви ноември на тъй наречено зимно поддържане на пътищата и зимните гуми. Едното си е административна мярка касаеща организацията на работата на пътните управления и фирмите за пътна поддръжка, а второто законово изискване
10
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Пътната агенция не изпапа ли вече парите за зимната поддръжка?Сигурно ги е щом пак почна с глупавите си съвети които всеки ги знае
9
13
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Карам си целогодишно с летните гуми втора ръка и хич не ми пука.Нови зимни гуми да си купуват богаташите. Те ми крадат парите.
8
7
 
28
 
! Отговори
Всесезонни ли????? преди 6 години
Не може въобще да се сравняват хубави зимни гуми със всесезонни.Влизаш в заснежена улица или път и ведната усещаш разликата-Който е патил веднъж не повтаря.
7
1
 
22
 
! Отговори
БЪЛГАРИН 1 преди 6 години
А ние призоваваме свършете си работата и стига с тия евтини номера с гумите !!!
6
8
 
6
 
! Отговори
Сп??нс преди 6 години
Напълно подкрепям 4-ти, винаги купувам нови всесезонни "пирели" (защото където живея не вали сняг) , но след второто лято при мокро време се усеща , че трябва да имаш едно наум.
5
9
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не се лъжете с гуми втора ръка , и не разберете , че такъв филм като "ще доизнося зимните през лятото"- няма
4
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Всесезонната гума е доста рисково нещо.Една зима да но след изпичането през лятото втората зима ще ти е доста хлъзгава,а за трета да не говорим.Автомобилният свят го е измислил зимата зимни,лятото летни.А по бай Тошово време Жигулата и Москвича ги обувахме яко с ,,видинките"А ако ти си купуваш сега ,гуми по 55лева от Метро или Кауфланд то е ясно за що ги наричаш бок.луци.А тези гдето не са чували за всесезонни гуми ,сигурно сега ще се записват за шофьорски курс.
3
1
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А ние призоваваме Пътна агенция да си оправи дупките по пътищата. Щото една маркировка през кратерите не е качествен път, за който си струва винетка от 100 кинта.
2
9
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Пълна глупост е това, Всесезонни гуми!!! Както и няма Всесезонни обувки, така няма и такива гуми.
1
20
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тези със сигурност не са чували за всесезонни гуми. С такива гуми карах и по бай Тошово време. Разликата е в това че тези гуми са по скъпи от обикновените бок.луци щото при тяхното производство се използва истински каучук а не химия и сажди. Миналата зима ги смених с чисто нови и нямам проблеми нито в дъжд нито в сняг и лед.