Асеновград пак готви бунт, пак заради битите деца

Прокуратурата прекратява делото срещу хулиганите
Обновена: 24 окт 2017 07:36 | 24 окт 2017 07:35, Мария Захариева
37
Асеновград пак готви бунт, пак заради битите деца
Снимка: Олег Попов, Dnes.bg/ архив

Обвинителният акт за побоя над деца спортисти в Асеновград през юни е пълен с нарушения. Затова районният съд го е върнал на прокуратурата и е прекратил делото срещу 11-те обвиняеми за хулиганство и телесна повреда. Заради това близки на пострадалите деца обявиха, че отново започват протести още тази седмица.

Йордан Тодоров, който е баща на две от пострадалите деца, заяви, че се опасява, че нападателите може да излязат от ареста.

Прокуратурата не е посочила кой обвиняем какво точно е извършил, а хулиганството и телесната повреда са вменени общо на всички участници, се посочва в определението на съдия Иван Бедачев. 11-те души са обвиняеми за хулиганство на три места - при гребния канал, пред болницата в града и на ул. "Цар Иван Асен II", пише "Сега".

За боя при гребния канал са обвинени четирима души. Съдът критикува прокуратурата, че не е посочила кой е удрял един от пострадалите, който след боя е със счупен гръден прешлен. От обвинителния акт ставало ясно, че той е удрян от четирима души, но обвинение е повдигнато само на един. Едновременно с това обаче не е посочено какво точно е направил той. "В случая не се сочат никакви конкретни действия, извършени именно от обвиняемия А., с които да се твърди, че е причинено телесното увреждане на пострадалия М. И., а още по-малко пък такива, които да са довели до конкретното нараняване - счупване на гръдния прешлен", пише в определението.

Не е посочено и как точно е била отправена заплахата за убийство, каквото обвинение също е повдигнато. Това се е случило в района на болницата, а обвиняемият е един. "Не са посочени никакви конкретни думи и действия, с които са реализирани заканите по отношение на всеки от пострадалите", пише в определението.

Друго нарушение е, че не всички, които са бити, са посочени като пострадали в обвинителния акт. Така са ограничени правата им, смята съдът. "По отношение на по-голяма част от пострадалите не са били разяснени правата им, произтичащи от това им качество, и съответно не е дадена възможност на същите да заявят дали желаят или не да им бъдат предявени материалите по разследването. Съответно на същите не е било предявено разследването. Като не е сторено това, още един път е игнорирана възможността на пострадалите да упражнят процесуалните си права. Това представлява съществено процесуално нарушение", пише в определението.

От прокуратурата не са съгласни с изводите на съдия Бедачев. Преди няколко дни те поискаха от окръжния съд в Пловдив да върне делото и то да бъде насрочено. Сега се чака решението.


37
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
0
 
1
 
! Отговори
12355 преди 10 месеца
Всеки народ заслужава съдбата си.
25
0
 
2
 
! Отговори
славянин преди 10 месеца
Генетичният роб, наречен ''българин' е способен единствено на търпение до смърт!
24
0
 
6
 
! Отговори
чарли преди 10 месеца
Някой да е очаквал нещо друго ?
23
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Абе без сопата за тея в парламента няма да мине, ама вече е късно. Ще седите и ще траете сега, нали затова скачахте по площадите?
22
0
 
18
 
! Отговори
доклад на МВР преди 10 месеца
нашия електорат е по-важен от българите, които и без това са на изчезване!
21
0
 
18
 
! Отговори
До 18 преди 10 месеца
ЗАтова сме на това дереже, защото НИКОЙ ама НИКОЙ не протестира срещу безнаказаността. Истинската причина за ситуацията в БГ е простия народ!


Абсолютно право имаш!! Точно и добре казано!
Тук протестите се правят от 30 човека, сложил си детето на раменете написал на едно листче "Долу мафията" и накрая друсват едно хоро пред парламента. Така ако ще променяме нещо, сме загубени. Този народ вече изтърва края.
20
0
 
14
 
! Отговори
С.О.П.А преди 10 месеца
Сдружение за Оптимизация на Правосъдието и Администрацията
19
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Тези, които са писали обвинителният акт, просто са го претупали или нарочно е написан така, че да не издържи в съда. Тъпи ли са или корумпирани. Накое СПТУ ли са завършили.
18
0
 
12
 
! Отговори
До men преди 10 месеца
Тези думи за децата, че те ще съдят този свят, са казани от Жорж Бернанос, изключителен интелект във Франция, безкрайно уважаван от Шарл Де Гол.
17
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
прекратил делото срещу 11-те обвиняеми за хулиганство и телесна повреда.........КОЛКО ДА СТЕ ПРОСТИ ТЕЯ ДЕТО ИЗЛЯЗАХТЕ НА ПРОТЕСТ, че да се вържете на лъжите на платените синдикати които Ви накараха да се приберете от улиците само с празните обещания. ЗАтова сме на това дереже, защото НИКОЙ ама НИКОЙ не протестира срещу безнаказаността. Истинската причина за ситуацията в БГ е простия народ!
16
2
 
22
 
! Отговори
marry преди 10 месеца
Гражданската война е много близо!
15
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Ако трябва, да съборят съда и да вдигнат нов такъв, Народен.
14
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Виж като узакониха ЧСИ , как на бързо подгониха хиляди дребни длъжници. Да въведат частни прокурори , които да взимат заплати според КАЧЕСТВЕНО свършената работа , и ще потръгнат нещата.
13
1
 
21
 
! Отговори
решението преди 10 месеца
Първо трябва да се подгонят ***,и то много здраво,а след тях и "социално слабите" съдии!Иначе оправия няма!Българина,като се види с пари,и озверява!За това най-добрия коректив е цепеницата!
12
0
 
30
 
! Отговори
Българина преди 10 месеца
Закриване на прокуратурата и съдебната система и наемане на унгарската или чешката или полската.
11
2
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Ами нормално.Това са избирателите на ГЕРБ.Я се поинтересувайте какъв е бил резултатът на изборите в ромската махала на Асеновград.
10
3
 
35
 
! Отговори
varg преди 10 месеца
Гарантирано от герб
9
1
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Прокуратурата прекратява делото срещу хулиганите
------------------------------------------
Без НАРОДЕН СЪД за такива прокурори нищо няма да стане!
А бунта трябва да е пред кабинета на Валери Винкела, който излъга че щял да предприеме мерки, а също като антибългарските прокурори изчака да спадне напрежението и НИЩО НЕ НАПРАВИ!
8
0
 
51
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Абе някаква чаша все ще прелива, все ще ги измитаме, все народа му свършва търпението и др. такива идеализми. А реалността е всяко чудо за 3 дни и после пак се спасяваме поединично. Някой може ли да си представи тумба човекоподoбни да пребият 4 деца в Гърция или дори в Румъния и после да няма микро революция със строшени кокали вкл. и на пазещи шимпaнзетата полицаи?
7
1
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
За да се излиза отново на протест, при тази безкрайна търпеливост на българина, означава, че положението е нетърпимо! Продължава ли се със прикриването на гадостите на мингишите, ще започне война! Не се издържа и ако Суджук ефенди продължава да си завира главата като щрауса, народното недоволство ще му отнесе импотентното поредно правителство. *** плашили??? Щели да отмъщават??? 75% от махалата в Асеновград са гласували за ГЕРБ. Дали един им е прочел програмата? Минал Цецо, платил, решил пр