Асеновград пак готви бунт, пак заради битите деца

Прокуратурата прекратява делото срещу хулиганите
Обновена: 24 окт 2017 07:36 | 24 окт 2017 07:35,
37
Асеновград пак готви бунт, пак заради битите деца
Снимка: Олег Попов, Dnes.bg/ архив

Обвинителният акт за побоя над деца спортисти в Асеновград през юни е пълен с нарушения. Затова районният съд го е върнал на прокуратурата и е прекратил делото срещу 11-те обвиняеми за хулиганство и телесна повреда. Заради това близки на пострадалите деца обявиха, че отново започват протести още тази седмица.

Йордан Тодоров, който е баща на две от пострадалите деца, заяви, че се опасява, че нападателите може да излязат от ареста.

Прокуратурата не е посочила кой обвиняем какво точно е извършил, а хулиганството и телесната повреда са вменени общо на всички участници, се посочва в определението на съдия Иван Бедачев. 11-те души са обвиняеми за хулиганство на три места - при гребния канал, пред болницата в града и на ул. "Цар Иван Асен II", пише "Сега".

За боя при гребния канал са обвинени четирима души. Съдът критикува прокуратурата, че не е посочила кой е удрял един от пострадалите, който след боя е със счупен гръден прешлен. От обвинителния акт ставало ясно, че той е удрян от четирима души, но обвинение е повдигнато само на един. Едновременно с това обаче не е посочено какво точно е направил той. "В случая не се сочат никакви конкретни действия, извършени именно от обвиняемия А., с които да се твърди, че е причинено телесното увреждане на пострадалия М. И., а още по-малко пък такива, които да са довели до конкретното нараняване - счупване на гръдния прешлен", пише в определението.

Не е посочено и как точно е била отправена заплахата за убийство, каквото обвинение също е повдигнато. Това се е случило в района на болницата, а обвиняемият е един. "Не са посочени никакви конкретни думи и действия, с които са реализирани заканите по отношение на всеки от пострадалите", пише в определението.

Друго нарушение е, че не всички, които са бити, са посочени като пострадали в обвинителния акт. Така са ограничени правата им, смята съдът. "По отношение на по-голяма част от пострадалите не са били разяснени правата им, произтичащи от това им качество, и съответно не е дадена възможност на същите да заявят дали желаят или не да им бъдат предявени материалите по разследването. Съответно на същите не е било предявено разследването. Като не е сторено това, още един път е игнорирана възможността на пострадалите да упражнят процесуалните си права. Това представлява съществено процесуално нарушение", пише в определението.

От прокуратурата не са съгласни с изводите на съдия Бедачев. Преди няколко дни те поискаха от окръжния съд в Пловдив да върне делото и то да бъде насрочено. Сега се чака решението.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


37
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
2
 
1
 
! Отговори
12355 преди 6 години
Всеки народ заслужава съдбата си.
25
2
 
2
 
! Отговори
славянин преди 6 години
Генетичният роб, наречен ''българин' е способен единствено на търпение до смърт!
24
2
 
6
 
! Отговори
чарли преди 6 години
Някой да е очаквал нещо друго ?
23
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Абе без сопата за тея в парламента няма да мине, ама вече е късно. Ще седите и ще траете сега, нали затова скачахте по площадите?
22
2
 
18
 
! Отговори
доклад на МВР преди 6 години
нашия електорат е по-важен от българите, които и без това са на изчезване!
21
2
 
18
 
! Отговори
До 18 преди 6 години
ЗАтова сме на това дереже, защото НИКОЙ ама НИКОЙ не протестира срещу безнаказаността. Истинската причина за ситуацията в БГ е простия народ!Абсолютно право имаш!! Точно и добре казано! Тук протестите се правят от 30 човека, сложил си детето на раменете написал на едно листче "Долу мафията" и накрая друсват едно хоро пред парламента. Така ако ще променяме нещо, сме загубени. Този народ вече изтърва края.
20
2
 
14
 
! Отговори
С.О.П.А преди 6 години
Сдружение за Оптимизация на Правосъдието и Администрацията
19
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тези, които са писали обвинителният акт, просто са го претупали или нарочно е написан така, че да не издържи в съда. *** ли са или корумпирани. Накое СПТУ ли са завършили.
18
2
 
12
 
! Отговори
До men преди 6 години
Тези думи за децата, че те ще съдят този свят, са казани от Жорж Бернанос, изключителен интелект във Франция, безкрайно уважаван от Шарл Де Гол.
17
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
прекратил делото срещу 11-те обвиняеми за хулиганство и телесна повреда.........КОЛКО ДА СТЕ ПРОСТИ ТЕЯ ДЕТО ИЗЛЯЗАХТЕ НА ПРОТЕСТ, че да се вържете на лъжите на платените синдикати които Ви накараха да се приберете от улиците само с празните обещания. ЗАтова сме на това дереже, защото НИКОЙ ама НИКОЙ не протестира срещу безнаказаността. Истинската причина за ситуацията в БГ е простия народ!
16
4
 
22
 
! Отговори
marry преди 6 години
Гражданската война е много близо!
15
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ако трябва, да съборят съда и да вдигнат нов такъв, Народен.
14
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Виж като узакониха ЧСИ , как на бързо подгониха хиляди дребни длъжници. Да въведат частни прокурори , които да взимат заплати според КАЧЕСТВЕНО свършената работа , и ще потръгнат нещата.
13
3
 
21
 
! Отговори
решението преди 6 години
Първо трябва да се подгонят ***,и то много здраво,а след тях и "социално слабите" съдии!Иначе оправия няма!Българина,като се види с пари,и озверява!За това най-добрия коректив е цепеницата!
12
2
 
30
 
! Отговори
Българина преди 6 години
Закриване на прокуратурата и съдебната система и наемане на унгарската или чешката или полската.
11
4
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ами нормално.Това са избирателите на ГЕРБ.Я се поинтересувайте какъв е бил резултатът на изборите в ромската махала на Асеновград.
10
5
 
35
 
! Отговори
varg преди 6 години
Гарантирано от герб
9
3
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Прокуратурата прекратява делото срещу хулиганите------------------------------------------Без НАРОДЕН СЪД за такива прокурори нищо няма да стане!А бунта трябва да е пред кабинета на Валери Винкела, който излъга че щял да предприеме мерки, а също като антибългарските прокурори изчака да спадне напрежението и НИЩО НЕ НАПРАВИ!
8
2
 
51
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Абе някаква чаша все ще прелива, все ще ги измитаме, все народа му свършва търпението и др. такива идеализми. А реалността е всяко чудо за 3 дни и после пак се спасяваме поединично. Някой може ли да си представи тумба човекоподoбни да пребият 4 деца в Гърция или дори в Румъния и после да няма микро революция със строшени кокали вкл. и на пазещи шимпaнзетата полицаи?
7
3
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
За да се излиза отново на протест, при тази безкрайна търпеливост на българина, означава, че положението е нетърпимо! Продължава ли се със прикриването на гадостите на мингишите, ще започне война! Не се издържа и ако Суджук ефенди продължава да си завира главата като щрауса, народното недоволство ще му отнесе импотентното поредно правителство. *** плашили??? Щели да отмъщават??? 75% от махалата в Асеновград са гласували за ГЕРБ. Дали един им е прочел програмата? Минал Цецо, платил, решил пр