Мъж загради шосе в Пловдив и не пуска колите! Негово било!

Човекът се бoрел от 20 г. с институциите за земята, която твърди, че притежава
63
Мъж загради шосе в Пловдив и не пуска колите! Негово било!
Снимка: Plovdiv24

Мъж загради част от Кукленско шосе на входа на Пловдив с колчета и лента и блокира движението. Това вбеси шофьори, които се опитаха да пробият блокадата.

А причината за нея – човекът твърди, че имотът, върху който е построен пътят, е негова частна собственост. Битката му да си върне терена продължавала вече 20 години. Собственици на земята, на която преди време е било изградено автобусно обръщало, вече са синовете на мъжа – Александър Пижев.

Той се решил на крайната мярка, защото му е писнало да гледа как различни институции само си прехвърлят топката, информира "plovdiv24".

Заедно с Пижев булевардът днес затвориха и синовете му, техният адвокат и геодезисти, които трябва да измерят и определят точните граници на имота.

Преди обяд заграденото пространство на пътя бе няколко десетки метри от платното за влизане в Пловдив. Движението по шосето бе блокирано.

Малко по-късно гневни шофьори се опитаха да се саморазправят с Пижев. Един от водачите му обясни, че съпругата му е бременна и опита да премине през колчетата, разказа "trafficnews".

Скоро след това се появи полиция, която отпуши движението и повика Пижев на разпит.

Мъжът обясни, че още на 12 октомври е уведомил КАТ, община Пловдив и Родопи за намеренията си, но реакция не е имало до тази сутрин, когато му се обадил юрисконсултът на Община Родопи и му казал да не затваря пътя. 
 


63
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
56
0
 
3
 
! Отговори
Пловдивчанин преди 1 година
А човека си е в правото. Трябва да бъде обещетен по един или друг начин.
Абе направо , какво се занимава с корумпирани институции тука. Да си потърси правата в Страсбург !
55
0
 
2
 
! Отговори
Пловдивчанин преди 1 година
Аз ще карам курс за хеликоптер.
По 15000 ги има двумески. Пък да затворят всички артерии в Пловдив и без друго движението в града е АД.
54
12
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До българин

я направо вземи го разкопай и изгради по ред окопи с противотанкови заграждения и телена мрежа. И минно поле обезателно.

А, и да не забравиш родата, раздай всекиму по една каска, мешка, манерка и шанцов инструмент и на тръсти... пардон, в окопите. По 24 часов наряд през ден до победата.
53
9
 
35
 
! Отговори
българин преди 1 година
Пак добре че е сложил само колчета. Аз бих си засипал мястото с камъни, пък когато общината реши да го разчиства, ще извикам полиция и ще ги съдя за самоуправство.
52
25
 
9
 
! Отговори
"-" преди 1 година
Мъж загради шосе в Пловдив и не пуска колите! Негово било!
------

Тоест, мойто си е мое, а чуждото - общо!
-))))))
51
3
 
36
 
! Отговори
Правда преди 1 година
Браво на този гражданин! Много дълго е чакал и все още му е останало търпение! Постъпил е по правилата, уведомил е всички институции , но те явно са помислили че се шегува. Това е абсолютно беззаконие от страна на общината и подигравка с търпението на хората! Подкрепям го напълно! А за причиненото неудобство не се косете, всеки ден сме свидетели на много по големи задръствания с часове, а това е било просто символично, за да покаже че вече чашата е преляла и е дошло време за действия!
50
19
 
9
 
! Отговори
\m/ преди 1 година
Супер късметлия!
Никой ли не го е метнал в канавката заедно с колчетата и лентичките му?!
49
2
 
17
 
! Отговори
До Оня преди 1 година
Жив и здрав! Но съм любознателен за реакцията ти, ако някога се появи някой доказан наследник на Асеневци, Шишмановци или на Баязид, с всичките му документи, сертификати и т.н., надлежно подписани и подпечатани, и прояви претенции към целокупната ни територия, тогава к'во?

Но помниш и знаеш ли, че по времето на 3- и 5-членките, когато се връщаше земята и поради ред причини нашенеца я доказваше по спомени на очевидци, за да се удовлетворят всички мераци страната трябваше да е 3 пъти по-голяма.
48
6
 
6
 
! Отговори
ДС преди 1 година
Къде бяха тези собственици преди години? Всички се бутаха в бкп за да "намажат" нещо, а честните българи не са живи вече.
47
7
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Оня 43

Абе другарю ти голям собственик стана. Всички Българи имат наследствена земя . Например някой има земя под болницата и край да я закрива . Такива де.би.ли като теб нямат край. Пази боже сляпо да прогледне.
46
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не е ***, на него не му се полага дори собствената му земя.
45
12
 
14
 
! Отговори
az преди 1 година
До Освирепял
Липсата на държава амбицира всеки истински селджук да си показва нрава, защо не го пробва това в САЩ като си толкова освирепял? Ще те направят на 2 ст. шерифите и ще плащаш яко глоби, след това иде колективния иск на всеки засегнат в импровизираното ти задръстване и накрая като ти вземат всичко ще ти уври чутурата.
44
8
 
39
 
! Отговори
bibbo преди 1 година
Човека ми е приятел, всичко това го направи с цел , някой в тази държава да си помръдне пръста по случая. И затварянето беше символично! Всичко беше за 5 мин.
Дано най- накрая някой се сети и финализира случая!
43
7
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Какви права, като е построен път? Да му го реституират ли? *** от всякъде! Всички собственици на земеделска земя загубиха по десетина процента заради построени през годините пътища.
42
11
 
39
 
! Отговори
Оня преди 1 година
Ей разбирачи ако е ваша земята ще пеете друга песен. То се иска малко акъл да го осъзнаете на човек като си нямааа
41
5
 
14
 
! Отговори
ясно преди 1 година
Явно адвокатът му не му е обяснил, че няма никакво право и шанс за да смуче от парите му.
40
2
 
14
 
! Отговори
какви права преди 1 година
Пътища с асфалт и бетон над половин кубик не се реституират.
39
19
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Избиите му зъбите
38
14
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Глупаците шофьори вместо да скачат на човека, е трябвало да го подкрепят срещу безумията на институциите! Утре за нещо друго те ще имат проблеми със същите тия институции, и тогава какво?
37
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Да си купуват винетка щом минават от там.