Мъж загради шосе в Пловдив и не пуска колите! Негово било!

Човекът се бoрел от 20 г. с институциите за земята, която твърди, че притежава
24 окт 2017 13:39,
63
Мъж загради шосе в Пловдив и не пуска колите! Негово било!
Снимка: Plovdiv24

Мъж загради част от Кукленско шосе на входа на Пловдив с колчета и лента и блокира движението. Това вбеси шофьори, които се опитаха да пробият блокадата.

А причината за нея – човекът твърди, че имотът, върху който е построен пътят, е негова частна собственост. Битката му да си върне терена продължавала вече 20 години. Собственици на земята, на която преди време е било изградено автобусно обръщало, вече са синовете на мъжа – Александър Пижев.

Той се решил на крайната мярка, защото му е писнало да гледа как различни институции само си прехвърлят топката, информира "plovdiv24".

Заедно с Пижев булевардът днес затвориха и синовете му, техният адвокат и геодезисти, които трябва да измерят и определят точните граници на имота.

Преди обяд заграденото пространство на пътя бе няколко десетки метри от платното за влизане в Пловдив. Движението по шосето бе блокирано.

Малко по-късно гневни шофьори се опитаха да се саморазправят с Пижев. Един от водачите му обясни, че съпругата му е бременна и опита да премине през колчетата, разказа "trafficnews".

Скоро след това се появи полиция, която отпуши движението и повика Пижев на разпит.

Мъжът обясни, че още на 12 октомври е уведомил КАТ, община Пловдив и Родопи за намеренията си, но реакция не е имало до тази сутрин, когато му се обадил юрисконсултът на Община Родопи и му казал да не затваря пътя. 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


63
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
5
 
29
 
! Отговори
Киро Кюмюря преди 6 години
Само така! Да слага бариера и да си върне парите, щом земята е негова!
34
22
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тя пък една блокада .Опънал две ленти ,блокада . Ама не е луд който яде зелника . ,,Блокираните ,,защо са го търпели ? Изхвълят го и това е . Това че има проблем с държавата не му дава право да прави тези идиотщини .
33
12
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Оф то ако така се решават проблеми.. уви не става . Аз пък притежавам голяма част от софийския булевард Владимир Вазов , нищо е са ме обезщетили досега седя и си чакам и аз не знам какво ама знам , че такива селски изпълнения като затваряне на улици няма да направя
32
8
 
12
 
! Отговори
Глава имаш ли? преди 6 години
До 31 (До Сократис)А ако ти беше попаднал във задръстването или чакаше Бърза помощ или Пожарна, ако някъде спешно те чакаше детето ти или закъсняваше със спешна поръчка или задача??? Първи щеше да протестираш, нали? Ще видиш, че този откачалник ще отнесе яка глоба а земята да си я търси чрез съдилищата.След като е продал толкова имоти, значи е доста добре с парите-да заведе дело извън България, или е по-лесно да се гаври с хора които за нищо не са му длъжни...
31
8
 
27
 
! Отговори
Освирепял преди 6 години
Отказ от правосъдие 20 години!!! Е, какво да направи човека?!?! САЩ са силна икономика и държава, просто защото е решила проблемът още преди 200 години! Земята ти е свещена! Убиваш всеки окупатор на ЗЕМЯТА ТИ !
30
5
 
36
 
! Отговори
До Сократис преди 6 години
Човека си търси правата вече 20 години и резултат явно няма. Ти за какъв съд говориш? Колко години още трябва да чака???
29
3
 
18
 
! Отговори
Аличо преди 6 години
В тази прокълната земя нито гарги кацат нито народ стои.Старо и младо се изнася в чужбина далече от страната на *** Балкански.
28
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
гражданско неподчинение се вика и това е силен вик срещу безобразията на държавата срещу гражданите, а граждаснкото неподчинение е именно неспазване на закона, неспазвайки разпоредбите на държавните органи. Само, че трябват топки(а *** не футболни) за да си отсотим правата, иначе накрая всички ядем суджуци, но различни и по различен начин.
27
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Всички шосета, суджуци и мезета са на Бойко Борисов. Не се лъжете, че някога ще ви ги даде.
26
23
 
13
 
! Отговори
Сократис преди 6 години
Каквито и права да има за земята, той няма никакви права за построеното върху нея! Права се търсят във Съда а не по този примитивен начин!Да затвориш пътен участък и блокираш стотици хора с различни съдби, планове и срочни задачи, заради собствените си интереси, е грубо нарушение на правата им за свободно придвижване.Не можеш да оставиш хората да навлязат в еднопосочен път и на изхода да ги затвориш в капан!Това никой ли не го разбира!Оправдавате едно беззаконие!Кой адвокат му втълпи, че е прав?
25
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
човека изразява протеста си по този начин и в Пловдив са отвратителни тарикати - имат си нещо като имотна мафия и източват общини и каквото могат чрез фирми фантоми, адвокати женени за съдийки и кумуващи им частни съдебни изпълнители, бивши юрисконсулти на общината, така хубаво са се оплели, а хора като този трбявало да духат супата, но утре ако ние сме на негово място?
24
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До нЕма такава държава!че тя още ти дължи и ще ти ги даде, веднага щом се изгължи на всички и ако остане :):)
23
2
 
16
 
! Отговори
Иво Инджев преди 6 години
Браво, те така и Бойко и Цецко цяла държава си оградиха, понеже робите ги е страх да вдигнат глава
22
1
 
4
 
! Отговори
vlady преди 6 години
Редно е случаят да бъде отнесен до отговорния служител в Пловдив свещеник Храч Мурадян.
21
14
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ами ако някой психар опъне ленти навсякъде където му кефне ?
20
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До svetlioПише го в трудовият договор.
19
0
 
38
 
! Отговори
ХХХ преди 6 години
И човека си е прав и шофьорите са прави .....държавата е виновна ! *** е виновна !
18
2
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Човека е в правото си. Да вика един багер и да изрива асфалта.
17
7
 
1
 
! Отговори
svetlio преди 6 години
До нЕма такава държаваЧе защо си на мнение,че както се закрива фирма,ти дължи нещо?!
16
0
 
12
 
! Отговори
ЗА РАДОСТ НА СЪДИИТЕ преди 6 години
ИМА ТАКАВА ДЪРЖАВА ТЯ Е НА ПРАВИСТИТЕ , ТЯХНА Е . НО ТЕ СИ Я НАРИЧАТ ПРАВОВА . КОЕ ОТ ДВЕТЕ ТВЪРДЕНИЯ Е ВЯРНО ?