След ужаса край Драгичево: Нов сблъсък затвори пътя от Перник

Инцидентът е станал тази сутрин при възел "Даскалово"
24 окт 2017 11:07,
16
След ужаса край Драгичево: Нов сблъсък затвори пътя от Перник
Снимка: архив "Булфото"

Нова катастрофа затвори временно движението по пътя Перник – София. Инцидентът е станал тази сутрин при пътен възел "Даскалово".

Преминаването там временно е в едната лента, информираха от Пътната агенция. От там призоваха шофьорите да карат внимателно в района.

Според първоначалните данни лек автомобил, управляван от жена, се е преобърнал по таван извън пътя. Шофьорката е транспортирана в болница, тя е с леки наранявания и няма опасност за живота й.

Вчера тежка катастрофа отне живота на един и рани тежко други шестима на пътя между Перник и София в района на Владая.

Още по темата
До трагедията се стигна след като микробус с благоевградска регистрация се преобърна в участъка между село Владая и кръстовището на Драгичево. Най-вероятната причина е несъобразена скорост.

"Районът на катастрофата е в добро състояние, пътят е обезопасен и ремонтиран, но е проблем ниският контрол и високата скорост, с която се движат превозните средства", коментира пред БНР председателят на Инициативния комитет за подобряване ан обществения транспорт на Владая и Княжево Васил Николов пред БНР. Той е станал свидетел на жестоката катастрофа.

"Просто там е отсечка, при която има възможност да се ускорява и автомобилите го правят, но участъкът е опасен, а и сега резките застудявания носят огромен риск, тъй като шофьорите не са се адаптирали към обстановката, не внимават достатъчно. Това застудяване вчера, с този дъжд, комбинирано с очевидно високата скорост, защото то си личеше как колата се е премятала, хората са изхвръкнали в дерето, друг лежеше на пътя, очевидно е, че скоростта е била изключително висока", коментира Николов.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Най-ужасният вход и изход на София! Има достатъчно пари за усвояване, време е и там да вложите малко, г-да управници!
15
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ке се собудите, ама не знам кой ден ке е. куцо, кьораво и сакато - шофйоре
14
2
 
5
 
! Отговори
ogin преди 6 години
Избихте се със тия скапани коли
13
1
 
2
 
! Отговори
До 12 преди 6 години
И всичко това при теб, нали? Да ти текат нашите парички в твоето джобче, а ти вместо да обучаваш шофьорите, гледаш само да им вземеш парите. Кои са нагли и със слаба квалификация водачи, за да им взимаш книжката за една година и после пак да ги "обучаваш"?
12
1
 
2
 
! Отговори
инструктор преди 6 години
аиде сега водачите на проверочен и книжката на трупчета за 1 г еи така трябва да за наглите и със слаба квалификация водачи........
11
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Какво правят такива като номер 8 bluesky1Спукват се да поставят суперниски ограничения на скоростта по пътища, където безопасната скорост е 100-200 километра в час, но *** (bluesky1), слага 30-40-50 км/час и се кефи, когато полицаите застанат на хранилката за глоби и глобяват, докато си изпълнят плана за глобите, защото нито един шофьор не спазва това ограничение, но било трябвало да го спазват ....
10
4
 
2
 
! Отговори
До 8 преди 6 години
Явно си *** щом така пишеш. Нещо да си чувал за обезценка на пътните знаци и маркировки и до какво води това?
9
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
90% от катастрофите в България са пряко следствие от факта, че КАТ не работи. Над 9% от катастрофите са заради лошите пътища, лошата организация на движението, вкл. пътни знаци и маркировки не отговарящи на пътните условия. Под 1% от катастрофите са по вина на шофьорите
8
2
 
7
 
! Отговори
bluesky1 преди 6 години
До 3 Пътят си е много хубав и си има и знак, съгласно който максимално допустимата скорост е 60 км.ч. То ограничението до 60 км.ч. не е случайно, но на *** все му се струва, че тия дето слагат знаците нищо не разбират.....пхахахааааа.... Карайте с по 200 км.ч. и после пътя ви е виновен....да ва *** и крет*ните...
7
3
 
4
 
! Отговори
Истината преди 6 години
Както винаги добре изманипулираните прехвърлят вината от болната глава (КАТ), на здравата (шофьорите).Няма държава по света, където правилата да се спазват, ако КАТ на тази държава не работи, както е в България и за това не са виновни шофьорите, а КАТ. Обратното, в държавите, където КАТ работи, правилата се спазват. Затова чужденците шофьори са най-опасните шофьори по пътищата на България, а българските шофьори стриктно спазват правилата и показват добра култура на шофиране в чужбина.
6
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Катастрофите ще продължават дотогава докато тези които вчера са продали на деда си кравата и са си купили автомобил не се научат че автомобила не е конска каруца и че мощноста му не е една конска сила! Докато това не го разберат ще има много пресели ли се при свети Петър. А той там ги очаква приготвил им е всичко необходимо за такива като тях. Посрещането ще продължи дотогава докато има такива каруцари! Дано само да няма невинни жертви!
5
2
 
21
 
! Отговори
Men преди 6 години
Разбити пътища, разбити коли, нагли шофьори, корумпирана полиция. Вие какво очаквате?
4
2
 
20
 
! Отговори
.. преди 6 години
До АнонименТи сложи *** зад волана и чакай всичко да е наред...За никого не е тайна, че пътищата в БГ са кофти.И никаква тайна не е, че културата на шофиране в БГ е изключително ниска.Не е проблем пътя... другаде е ...
3
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Пътят е изпълнен абсолютно неадекватно, с обратен наклон на завоите. Този път е направен, за да се избиват хората!
2
8
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Кат да вземе всички книжки издадени в Перник, Благоевград и Кюстендил. Да се преиздават след тройна експертиза! Тези региони са опасни за нашето здраве! Да се забранят тези джигити! Там няма една издадена една книжка без рушвет!
1
3
 
23
 
! Отговори
Щирлиц преди 6 години
"Просто там е отсечка, при която има възможност да се ускорява и автомобилите го правят, но участъкът е опасен, а и сега резките застудявания носят огромен риск, тъй като шофьорите не са се адаптирали към обстановката, не внимават достатъчно."Да почакаме да се "адаптират"до следващата пролет?Става ли?