790 туристи пристигнаха в Бургас с пасажерски кораб

Круизът е 14-дневен с начална и крайна точка Хайфа
Обновена: 25 окт 2017 17:33 | 25 окт 2017 17:30, Анисия Иванова
9

Снимка: Пристанище Бургас

Пасажерският кораб "Golden Iris" акостира тази сутрин на Морска гара в Бургас. Това е първото му посещение в морския град, съобщиха от Пристанище-Бургас.

На борда на плавателния съд има 790 туристи предимно от Израел, има и граждани на Англия, САЩ, Канада, Франция, Белгия и др. За тях се грижи екипаж от 322 души.

Круизът е 14-дневен с начална и крайна точка Хайфа. Маршрутът включва посещения на пристанищата в Родос, Солун, Кавала, Констанца, Варна, Бургас и Сирос.

Туристите бяха посрещнати в Бургас тази сутрин с фолклорна програма, с хляб и сол, както повелява българската традиция. Част от пасажерите се отправиха на екскурзия, която включва обиколка на Бургас, посещение на античната куполна гробница в Поморие и защитеният от ЮНЕСКО - Несебър. За останалите "Пристанище-Бургас" осигури автобуси, които регулярно да ги извозват до центъра на града и обратно до Морска гара.

Има идея Морска гара Бургас да бъде отправно пристанище за круизна дестинация Бургас – Средиземноморие за част от десетките хиляди руски туристи, ползващи многобройните летни полети на руските авиопревозвачи до Бургас, съобщи директорът на бургаското пристанище Диян Димов.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
1
 
! Отговори
Додо преди 6 години
Какви времена доживяхме! Като се говори за граждани на Франция, Англия и Белгия, човек автоматично ги асоциира с мохамедани!
9
2
 
3
 
! Отговори
лошо преди 6 години
Преди Бургас, два дена стоя във Варна. "Богати" туристи евреи окрадоха фрии шопа на морска гара Варна. Сега е ред на магазините в Бургас. С такива туристи туризъм не се прави.
8
2
 
1
 
! Отговори
ууу преди 6 години
Бял кораб, черна служба, пасажер да си.
7
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тия пък намерили кога да дойдат.
6
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Да уволните фотографа :D
5
4
 
6
 
! Отговори
кръвожаден веган преди 6 години
И аз се чудех защо ги посрещат с хляб и сол?Вероятно защото това е едва втория и последен кораб за сезона, което всъщност май не е много.А, може би тържественото посрещане е заради преклонната възраст на пътниците -пенсионери и кораба, построен през 1977 година?Доста от пасажерите изобщо не слизат от кораба, другите отиват на организирани ескурзии и много малко всъщност тръгват на "свободна консумация"- казино, хапчета за кръвно...Бургас и Варна нямат особена полза от тези круизни кораби.
4
3
 
9
 
! Отговори
Хляб и сол преди 6 години
А защо ги посрещате с хляб и сол, все едно идва някаква правителствена делегация?Аз като пътувах преди години с круиз в Монако например никой не ме посреща с нищо...
3
2
 
14
 
! Отговори
АНТИ преди 6 години
Хитри евреи, дошли да търсят евтино,ако може - за без пари !!
2
1
 
16
 
! Отговори
Елена преди 6 години
Бургас по време на бедствие след непочистен листопад е най-за предпочитане!Същинска Венеция!
1
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ясно - дърти гнусни смрадливи евреи, дошли да поиграят хазарт и да боцнат някое мур-га-во девойче за малко кинти.