Фирмата производител се извини за "театар"-а на медала

Преди дни маратонците получиха отличие с правописна грешка
25 окт 2017 12:41, Красимир Ангелов
21
Фирмата производител се извини за "театар"-а на медала
Снимка: bTV

Фирмата, която произведе възпоменателните медали на състоялия се преди 10 дни софийски маратон, изпрати официално извинение до организаторите и участниците за буквената грешка, отпечатана върху отличията.

Още по темата
Тогава медалите, които маратонците получиха, изобразяваха Народния театър "Иван Вазов". При изработката обаче надписът на сградата бе написан като "театар".

"От името на Running Imp бихме желали да приемете искрени извинения за това, че възпоменателните медали на Wizz Air София Маратон бяха произведени некоректно. Държим да се знае, че организаторите на маратона бяха одобрили две предварителни заготовки, на които надписът бе изписан правилно. След това обаче екипът в нашата фабрика е проявил небрежност, довела до неприятната буквена грешка", пише в позицията на фирмата.

От там отчитат, че организаторите на маратона нямат никаква вина, а от фирмата поемат  пълната отговорност за станалото, "като приемаме строги мерки това да не се повтори", се чете в  писмото на фирмата-производител, подписано от отговорника по продажбите Даниел Фармър.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


21
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
0
 
0
 
! Отговори
Един от Северозапада преди 6 години
До Ъ Ядрените реактори в Козлодуй , както от самия ЕС казаха-не са ни карали да затваряме насила.Просто-нашите, в частност-Кунева са бързали да подпищ.шат, и въобще не са се пазарили или замисляли какво подписват.Или са били много сериозно финансово мотивирани да подпишат. Същото се е случвало и с другите преговорни глави.Хубавото Наде, през вечер се пъчеше по телевизията-"Още една глава е затворена предсрочно!". Сега , берем плодовете от това, накъдето и да се обърнем-върнаха ни в 1-ви клас.
19
0
 
0
 
! Отговори
Един от Северозапада преди 6 години
Този медал , докато се направи, е гледан поне от няколко десетки работници и специалисти.Как мислите, дали са ходили на театър през живота си?Поне грамотни инспектори по качеството има ли в тая фирма? Или пак е фирмата на някой "наш човек"?Или е прав оня виц "Много е паднало нивото на образованието напоследък"-мислеше си дядо Иван, триейки надписа "***" от стената си...
18
0
 
1
 
! Отговори
До 15 преди 6 години
До ПетърчоСъщо и на *** и либералите.Те не искат ние- православните славяни да имаме хубави медали.
17
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Спонсор са Wizz Air a изпълнител на поръчката Running Imp. Унгарци плащат на англичани! А някой уморен индиец, който за пръв път в живота си чува за България, е набрал "А" вместо "Ъ". Няма драма, няма политика(ГЕРБ), няма наши и ваши хора, кръгове от фирми и обръчи. Това е положението. *** е свикнал по всичко да плюе и от всичко да разбира(Медалиер)...
16
2
 
5
 
! Отговори
Медалиер преди 6 години
Има достатъчно български фирми, които произвеждат качествени медали. Ама, нали нЕкой наш човек трябва да прибере кеша
15
0
 
3
 
! Отговори
Гошу преди 6 години
До ПетърчоРептилите също участваха, видях ги лично, като изработваха дизайна на Photoshop, илюминатите дадоха поръчката само ;)
14
0
 
3
 
! Отговори
Петърчо преди 6 години
Интересно ми е да видя тези на които всеки коментар им е плюене по Борисов и ГЕРБ (понеже в коментарите те са посочени за виновните) за кого са гласували. Така е редно но за това трябва да не се срамуваш от собствения си избор или да не те е страх какво ще кажат другите за това. За съжаление такива както тези ги има в целия политически спектър. Аз пък си мисля че грешката е заговор срещу българщината на илюминатите и извънземните с дейна подкрепа от евреите!
13
1
 
3
 
! Отговори
Ами преди 6 години
До ...По принцип е така, но сако когато се случва рядко. В нашата "република" започват да никнат от всякъде "трофейни" грешки, та едва ли цената ще е висока.
12
1
 
20
 
! Отговори
тнт преди 6 години
Така става, когато "редакторите и дизайнерите" в онази фирма са завършили с отличен. Ама ВИФ.
11
0
 
31
 
! Отговори
... преди 6 години
Медалите с грешен надпис имат сериозна нумизматична стойност! Пазете ги като злато. След време те ще струват цяло състояние!
10
1
 
12
 
! Отговори
Ъ преди 6 години
да бяха дали поръчката на китайците
9
2
 
14
 
! Отговори
всичко е точно преди 6 години
Така става като се стискат да назначат българин за консултант. Или пък защото изцяло работата се дава на чужди фирми!
8
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Браво !Достойно !
7
16
 
6
 
! Отговори
Ъ преди 6 години
Факт е, че буквата Ъ създава сериозни проблеми на чужденците. Трябваше като ни приемат в Европейския съюз да махнат Ъ-то както ни накараха да си махнем и ядрените реактори в Козлодуй.
6
1
 
9
 
! Отговори
до 1 преди 6 години
Чети бе Иванчо, написали са името на фирмата. Английска фирма, надписите са ги превеждали с Google Translate сигурно.
5
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Аха, на мокъпа правилно - на калъпа - грешно. Те на калъпите си нямат работа и подменят Ъ-та с А-та. Тая чудесия си е грешна още от предложението, просто половината са неграмотни - а другата половина - не си върат работата :)
4
3
 
2
 
! Отговори
JAS преди 6 години
neverojatno, s tezi medajli sa se zanimavali tolkova hora, ot planirane do realizacia i na nikoj javno ne mu e napravilo vpechatlenie...kakva neverojatna nagramotnost i nebreznost....
3
2
 
31
 
! Отговори
до 2 преди 6 години
Ами нормално - за Държава, в която най-умният е прочел само една книжка и тя детска.
2
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Малеее... До ,къде сме стигналеее...:-) :-) Един медал не могат да надпишат,без правописна грешка!
1
6
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Можеше поне да напишете името на фирмата или пак отговорността ще се носи Анонимно, както винаги в БГ.