МВР шефът: Дъждовете довели до бедствието, а то – непредвидимо!

Прогнозата била за 20-30 л/ кв. м., а са паднали до 200 л/кв. м.
25 окт 2017 19:24,
25
МВР шефът: Дъждовете довели до бедствието, а то – непредвидимо!
Снимка: Булфото

Основната причина за ситуацията в Бургаска област са дъждовете. Това каза министърът на вътрешните работи Валентин Радев в бургаското село Черни връх, във връзка с бедственото положение в общините Бургас и Камено в областта, предаде"Фокус".

"Видяхме какви са пораженията. Пътувайки насам видяхме това, което се е случило. Първото впечатление, което имаме, че дъждовете са били толкова големи, че е нямало как да не се случи такова нещо", коментира Радев.

Още по темата

Той отбеляза, че прогнозата е била за количества около 20-30 л/кв. м., след това от МВР чрез ГД "Пожарна безопасност и защита на населението" са предупредили всички области, че ще има 40-50 л/кв. м.

"Оказва се, че на места са стигнали до 200 л/кв. м. Това означава, че основната причина за това, което се е случило във всички села, са дъждовете", заяви Радев.

"Тук е мястото с колегите да изкажем съболезнованията си на близките на тримата загинали. Хубаво е, че са направени всички други неща и не се е случило по-голямо нещастие", отбеляза вътрешният министър.

По думите му са взети всички необходими мерки, всички, които са имали нужда, са настанени или в роднини, или в кметствата. Електричество и питейна вода има навсякъде. Няма нужда от храна.

Пътищата са проходими. Навсякъде има пътища и жандармерия, каза още вътрешният министър.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


25
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
2
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Герб винаги само и единствено констатира пораженията, за тях, независимо че са на власт от 2009 -8 години всички други са виновни, но те никога! Толкова скапано управление България не помни за 1300 години! Позорно е и унизително! МЗ предупреждава, че Герб е опасен за вашето здраве и живот!
3
2
 
20
 
! Отговори
кръвожаден веган преди 6 години
Да се разтрелят метеоролозите. Те са виновни, нали другарю радев?
2
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Мъка! Прди време се поддържаха язовирите, а сега - среден пръст. И - загинали заради безхаберието на някакви неграмотници.
1
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Групости дадохме пари за борба с глобалното затопляне и климатичните промени, значи със тия пари би трябвало да са купени лодки, помпи оборудване къде са ?