Над 60 л/кв.м дъжд потопиха Бургаско

В две населени места е обявен неучебен ден
Обновена: 25 окт 2017 09:51 | 25 окт 2017 09:51, Елка Василева
4
Над 60 л/кв.м дъжд потопиха Бургаско
Снимка: архив, Булфото

Над 60 л/кв.м дъжд са се излели в Бургаско за много кратко време.

В общината е обявено частично бедствено положение. То е в сила от 4 часа тази нощ след продължили 3 часа преди това силни валежи.

В западната част на общината, в две населени места е обявен неучебен ден заради наводнени училища - с. Равнец и кв. Горно Езерово, съобщи кметът на община Бургас Димитър Николов пред БНТ.

Има два затворени пътни участъка между с. Братово и кв. Долно Езерово и за село Извор.

Още по темата

Около 25 са наводнените къщи.

„Около 3:30 ч. тази нощ успяхме да евакуираме хората. В съседната община Камено има по-сериозни щети от наводнението“, каза Николов.

Наводнени са десетки къщи в селата Равнец и Братово, кварталите "Горно Езерово" и "Долно Езерово", както и в така нареченото "село" на к-с "Меден рудник", уточнява BurgasInfo.  Затворени са пътищата "Долно Езерово" - Братово и Извор - Зидарово. Нивото на река Изворска се е повишило с 3 метра и на места тя прелива.  В град Бургас има проблеми с много вода върху ул. "24 Черноморски пехотен полк" /пресечката с "Константин Величков"/, бул. "Димитър Димов", ул. "Мария Луиза" и "Одрин".

Червен код за обилни валежи е в сила за област Бургас. Оранжев е кодът за 3 области на страната, съобщават от Националния институт по метеорология и хидрология към БАН.

Областите, за които е сила оранжев код са: Кърджали, Хасково и Ямбол. В тях се очакват значителни валежи до 35 - 50 л/кв. м, а локално са възможни и количества и до 60 л/ кв. м. По Южното Черноморие ще духа силен североизточен вятър с пориви до 24 м/сек.

В областите: Пазарджик, Смолян, Пловдив, Ловеч, Габрово, Велико Търново, Стара Загора, Сливен, Търговище, Шумен, Варна и Добри е в сила жълт код за валежи. В тях количествата от дъжд ще бъдат в порядъка между 15 - 30 л/ кв. м за денонощието.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още по темата: наводнения
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен11 преди 6 години
До xaxa................сега няма време,за хората,мотела му заминава.
3
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Меркел ще им прати одеяла и консерви ще бъдат щастливи ,че са в ЕС, нема страшно. Помня някога водата cе изпопмваше с големи помпи към морето, но явно евроатлантисите са ги откраднали като стар суджук. Не ни трябат помпи и гражданска защита повече МОЛ-ове и казина трябат на народа.
2
3
 
7
 
! Отговори
xaxa................ преди 6 години
Валери Симеонов да им купи лодки на хората
1
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Господ ги наказва, защото избират Суджуци.