Проверяват се сигнали за скъсани язовирни стени в Бургаско

Към момента в цялата област има ток и водоснабдяване
25 окт 2017 21:54, Боряна Павлова
2
Проверяват се сигнали за скъсани язовирни стени в Бургаско

Проверява се информация за скъсани язовирни стени на територията на област Бургас. Това обясни областният управител Вълчо Чолаков.

"В момента се проверява тази информация и какъв е ефектът от скъсването на тези стени. Тези язовири са така наречените "непотенционално опасни", т.е. които по принцип не застрашават живота и здравето на населението", обясни Чолаков пред "Фокус".

Още по темата

Той увери, че към настоящия момент има електричество и водоснабдяване във всички населени места.

"Няма бедстващи хора. Някои хора бяха евакуирани, за съжаление, до други не успяхме да достигнем поради огромните речни потоци, които са се образували от многото вода. Един човек е настанен в болница, който вече е в стабилизирано състояние", каза Чолаков.
Областният управител допълни, че огромното количество дъжд, което е образувало водно течение с голямо налягане и височина, е най-вероятната причина за бедствието в Бургаско.

Той допълни, че изясняването на причините за бедственото наводнение и смъртта на трима души продължава.


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Господ дави, Господ суши - Тиквите растат щастливи!
1
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Цял ден слушаме глупости от хората, които не са си свършили работата и потопите се нижат един след друг! Вървете си бе! Махайте се! Той апокалипсисът ще настъпи независимо от вас, но поне ще е безплатно за нас!