След пороите: Жертви, изчезнали и евакуирани хора в Бургаско

Самоличността на загиналите все още се установява
Обновена: 25 окт 2017 11:19 | 25 окт 2017 11:10,
62

Броят на жертвите от поройните дъждове в Бургаско нарасна на три. Открити са тела на възрастни хора в селища на територията на Община Камено, съобщи БТА. То е най-засегнато от силните дъждове в последните часове.

Заради жертвите и многото дъжд там е обявено бедствено положение.

В момента се установява се самоличността на загиналите.

Има информация и за хора, които се издирват. Според БНР в Ливада мъж и жена са в неизвестност.

По-рано бе съобщено, че жена е в неизвестност и в село Черни връх. Тя е подала сигнал на телефон 112, но засега спасителните екипи не могат да я открият.

Още по темата

Заради наводненията тази нощ са евакуирани жителите на няколко села - Равнец, Братово, квартал "Долно Езерово".

Наводнени са къщи и в община Карнобат. Кметът й Георги Димитров съобщи, че канализацията не може да поеме огромното количество вода.

"Избиха шахти по улиците. Имаме наводнени мазета от 20 сантиметра до един метър. В едно село нямаме ток – Драгово. Чакаме обаче още сигнали", каза градоначалникът.

Част от жителите на царевското село Кости също са евакуирани. Там река Велека е преляла.

"В 5 часа сутринта беше това. Всичко покрай реката, лъките – всичко е залято.Водата е доста повече от предния път. Хората почти всички са евакуирани. Останаха две жени в една къща на по-високо, ако нещо се наложи, вече да евакуираме и тях, но засега не желаят да излизат и въобще много ни е трудно в момента“, каза кметът Антон Ангелов.

Много дъжд е паднал и в община Малко Търново, но обстановката е по-спокойна. Няма наводнени терени, увери кметът Илиян Янчев.

Кметът на Бургас Димитър Николов съобщи, че всички служби работят.

Наводнени са къщи и улици и в кварталите "Горно Езерово" и "Меден рудник". Има сигнали за паднали клони и задръстени шахти. Очаква се водата да се изтегли, за да бъдат оценени щетите.

От АПИ предупредиха, че заради свлачище в района е затруднено движението между 325 до 359 километър на магистрала "Тракия", в посока София. Затворени са пътищата към Братово, Константиново и направлението Полски извор – Тръстиково.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


62
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
1
 
26
 
! Отговори
до 8, 11 и 13 преди 6 години
Пиши на български бе суджук еднокнижен.
14
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Някакъв гербераст се прави на оригинален тука и цвъка нещо на м***ймуница.
13
0
 
26
 
! Отговори
Селянин преди 6 години
3 папи са го галили по тиквата, падна един дъждец и селото рухна и есенния дъжд по-силен от ураганите Офелия, Катрина и там подобни. С такъв пастир и дъжда такъв и селяните таквиз.
12
15
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
sutrinta imah razstroistvo toq Boiko samo tova ne mi beshe prichivql....................................za vas ne znam no lapnah 50 kupeiki s toq komentar
11
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А представям си какво ще стане ако някой от урагините се имена, които опустушават два пъти седмично половин америка, ако мине само ей-така за 5 секунди през Царството на Тиквите и Суджуците, какво ще стане.Сигурно ще трябва да се закрие държавата за няколкостотин години напред.
10
15
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
mahaite gi tiq ot GERB nas ni trqbvat dostoini chesni hora kato Ovcharov,maslarova Gen.Gotcev.Parvanov,Stanishev Dogan Dancho mentata H.Biswerov,Peevski,Q.Stoilov,Gospoja zelena energiq(ninova)
9
0
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Сега ще долетят и Папата и Мамата на нацията.Ще гледат тъжно пред камерите, и след селския си ПР ще отидат да се натъпчат на софрата на местния феодал Николов.А измрелите българи - кучета ги яли.
8
3
 
20
 
! Отговори
въй преди 6 години
Каква държава, какво чудо-при всеки дъжд-паника, жълт код, пимбян код, жертви, наводнения, изчезнали.. Добре, че не сме на тропиците всеки ден да вали, че отдавна да сме изчезнали всички! А зимата още не е започнала! Цяло лято във Бургас няма толкова удавени на плажа, колкото сега от нищо и никакъв дъжд! А преди десетина години когато ДПС бе на власт-колко пари се окрадоха от тия наводнения-що не им искате отчет на тях бе? Що постоянно ги прикривате!
7
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
boiko e vinoven taq tikva prekali kakvo vreme dokara......
6
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Сега ще цъфнат там един куп цъфнали гербери да си правят Пи Ар снимки отврат. Къде са шефовете на гражданкса защита да дават обяснения.
5
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
при суджуците е така
4
1
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Това е възмутително - един нищо и никакъв дъжд и толоква много жертви.При това в мирно време.Бургаският некадърник да подава Оставка и да се извини на близките на загиналите.Колко милиони открадна, можеше поне да почисти коритата на реките.
3
0
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Поне да беше ураган, да беше нещо невиждано по нашите ширини - а то есенен дъжд, какъвто си има откак свят светува...
2
1
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Димитър Николов е тотален некадърник. Освен да краде милиони от европроекти за друго не става. Типичен корумпиран Суджук.
1
0
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Време е да дофърчи Тато с хеликоптерчето и да гледа със суров поглед времето.