Температурите падат, а парното от кога ще ни топли?

Първо ще има за детски градини, училища и болници
25 окт 2017 08:48, Петя Славова
23

Температурите паднаха и клиентите на "Топлофикация" започнаха да питат кога ще бъде пуснато парното.

Миналата седмица термометърът сутрин показваше между 5-7 градуса, а по обяд 20, но в тези дни ситуацията се промени.

Пред Bulgaria ON AIR говорителят на "Топлофикация - София" Елизабет Павлова заяви, че дружеството очаква да бъдат изпълнени двете условия за включване на парното, за да получат потребителите отопление.

"Ако днес се сбъднат прогнозите, това ще бъде третият ден със средна денонощна температура по-ниска от 12 градуса. Утре ще получим информация дали се очаква захлаждане до края на седмицата. Ако това се случи, още утре ще можем да пристъпим към включване на отоплението в цяла София", обясни Павлова.

Говорителят посочи, че първо парното ще бъде включено в детските градини, училищата, болниците, след това в домакинствата и накрая в бизнес и другите сгради.

Елизабет Павлова поиска да напомни ремонтите в сградите да бъдат приключени, тъй като вътрешните инсталации трябва да бъдат запълнени. Ако това не се случи, в съответната сграда отоплението няма да бъде пуснато.

"Потребителите също трябва незабавно да завъртят винтилите на максимална степен, защото, когато отоплението се включи, по този начин техните радиатори ще бъдат обезвъдушени, системата също и така ще се гарантира нормално потребление в апартаментите", заключи Павлова.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


23
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари