Кабинетът отпуска 1 млн. лв. за Бургаско след потопа

Може да се дадат още средства, каза Томислав Дончев
26 окт 2017 15:52,
9
Кабинетът отпуска 1 млн. лв. за Бургаско след потопа
Снимка: архив "Булфото"

Правителството стартира процедура по отпускане на 1 млн. лв. за подпомагане на засегнатите от силните дъждове в Бургаско общини.

400 хил. лв. ще получи община Бургас и 600 хил. лв. община Камено, с които да покрият разходите за аварийно-възстановителната дейност и подпомагане на пострадалите жители.

Още по темата

Решението е било взето по време на среща между премиера Бойко Борисов, вицепремиера Томислав Дончев и министъра на финансите Владислав Горанов.

В момента няколко екипа на място описват щетите, основно на публичната инфраструктура, информираха от правителствената пресслужба. Очаква се работата им да приключи до понеделник следващата седмица, обясни вицепремиерът Дончев, който е председател на Междуведомствената комисия за възстановяване и подпомагане.

Дончев съобщи, че заделеният резерв на Комисията до края на 2017 г. е над 2 млн. лева и че има готовност да бъде предоставен както за непосредствено справяне с бедствията, осигуряване на пътен достъп и достъп на хората до домовете им, така и за ремонтни работи, които да се осъществят до края на годината.

Когато бъде изготвена точната справка за всички извършени дейности и необходими плащания, правителството ще вземе решение от коя бюджетна програма и какво допълнително финансиране ще бъде отпуснато.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
2
 
2
 
! Отговори
софиянец преди 6 години
ще проверя в цик дали официално тия бургаски селяни са гласували ПРАВИЛНО, ако да - да се обърнат към най-успешният гейберски кмет в бившият най-добър а живеене град, и ако мрът в големи количества - боко и цвък да им плачат на гробовете - факт - скапан мат'рял!!!
6
1
 
1
 
! Отговори
софиянец преди 6 години
1 000 000 - от боко-пеевската лотария ли, щото чета, че и бчк събирали средства - ХАХАХАХАХААХ, който *** им даде и една стотинка, трябва да отиде и да провери последните 2 бедствия, където властта на тиквеният *** и КО обещаваше да оправи нещата - хората и на двете (като цяло са над 10) живеят Н-та година във фургони, сега ще ги върнат, не, че не им трябват, тиката и цвък *** закупиха на извънземни цеи от турските си съучастници... да върнем лентата - щото тия неща се правят с превенция.
5
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ееее много пари са това!
4
1
 
12
 
! Отговори
Изроди.... преди 6 години
Те хората измряха вече...А с тоя милион една къща няма да оправят, тоя милион е за нови джипове на кметовете, общинските съветници и техните обкръжени...***, ще го окрадат за отрицателно време, а до хората я стигна някаква милостиня от нас гражданите, а не....Сега ще надуят дари тук лев дари 5 лева там смс-и ще се съберат един куп пари и тях ще окрадат после. Ако не се достави нещо директно до хорицата от гражданите, бял ден няма да видят...
3
1
 
14
 
! Отговори
Неа преди 6 години
Абе толкова сте жалки нямам думи ! 1 млн за какво за поправяне на пътя ли ? 325 лева ще получат еднократна помощ и отделно МОН днес са спуснали да училищата да помогнат благотворително с якета и одеала . Интересува ме с тоя 1 млн тогава какво ще се прави , щом едно яке не може да се купи ??! Ей безсрамници големи сте вие !
2
1
 
12
 
! Отговори
zeus преди 6 години
А разследване на собствениците на 7те язовира със скъсани стени или за това да не питам, щото са от обкръжението на Суджук паша...
1
1
 
9
 
! Отговори
ами преди 6 години
И хората в Хитрино *получиха* помощ от правителството......