Разказ от водния ужас: Чувах викове "Помощ", а после... нищо!

Хора се обадили на 112 през нощта, помощта дошла сутринта
26 окт 2017 10:54,
49

Ужасният дъжд в Бургаско започнал в 2.30 ч. през нощта. Това разказва една от пострадалите жени при наводнението в Бургаско пред Bulgaria ON Air. По това време мъжът й бил на работа.

Малко по-късно се чула със съседка. Помолила я да търси помощ, тъй като техни съседи - единият диабетик на инсулин, другият куц, вече са до кръста във вода.

Звъннала на 112 и обяснила какво е положението. До 6:30 ч. сутринта никой не се отзовал на сигнала й.

"Към 4 без 10 само много силно чувах да се вика "помощ, помощ" и спря по едно време всякакво викане", разказва жената.

В 6:30 ч. отзовалите се екипи само констатирали случилото се. "Мъжът го намериха между ламарините ранен, жената още се издирва", обяснява тя.

Ток няма от вечерта на вторник. Кметът пояснил, че имало паднали жици. Всички, които имат къде да отидат, отишли при близки.

"Нервите ни са опънати до краен предел", оплаква се жената, която вече две нощи не може да спи.

Обещана била и тежковерижна машина, която да помогне на хората. Но тя дошла чак след 9:30 ч. вчера. До тогава помагали близки и познати.

Това не е първото наводнение в района. През 2014 г. се скъсала язовирна стена, но жертви нямало - стихията се случила през деня.

Жената е убедена, че този път не става въпрос за скъсване на язовирна стена, а просто за обилен дъжд.

"Ние не търсим суми за възстановяване, просто жалкото е, че си отидоха хора", обяснява жената. Тя е и песимист що се отнася до издирването на изчезналата и съседка. "При положение, че вчера не я откриха, не вярвам", коментира тя.

А засега хората остават на тъмно, на студено и без вода. "Ние сме бежанци в собствената си държава", обобщава жената.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


49
Още по темата: бургаснаводнение
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
0
 
2
 
! Отговори
практика преди 6 години
До Анонимендраги аномин, как да има тежка техника след като съществува само на хартия, продадена, , дадена за скраб, подарена, унищожена по заракъта на някой от всички правителства които са извършвали дейност управление, без да слагам цинизми
34
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Гражданска защита са отишли по едно време там,но само са гледали отблизо.Това го казаха очевидци.Човек от фургон залят от дъжда каза че им е махал да отидат да го спасят,а те му махали той да отиде при тях!Тази държава няма ли танкове,хеликоптери,бронетранспортьори?Няма ли обучени хора?Уволнение и съд за хората от Бургаската граж.защита,от тел112,кметове и Областен управител!Вчера гледах ,,Спасителен отряд,,с Кевин Костнър,приканвам всички да гледат филма, за да видят какво е Гражданска защита!
33
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Южен поток под последващи производни имена ( Турски поток ) си е още жив. От създаването му далеч на изток, до неговото реализиране всичко е свързано с извиване ръцете на по - слабия, разпределяне на хапките на олигархията в България в лицето на фирми около ДПС, БСП, Пеевски, Вальо и много други печално известни персони. Изграждането и реализацията му бе замислена така, че лобитата да приберат милиардите, а пенсионерите да плащата кредита с 200 левовите си пенсии..Разбира се Европа е виновна !
32
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
След ,,кубиците валежи,,синоптиците виновни .
31
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен Както каза ТОЙ ,паднали са 160-170 кубически метра на квадрат .
30
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Едно време ,партизаните по мандрите . Днес партия СУДЖУК и по месарниците и по мандрите .Нали са наследници на БКП.
29
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен20 Ех тези мандри! Освен Суджук и мандрите са под контрола на Суджука . И само кашкавал, нищо друго освен кашкавал. А и мандрите сега са къде ,къде повече от времето на партизаните.Някой да не си мисли че се е разминало на мандрите . Тъпчат багажниците за Суджука ,яко .
28
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Вие си мяукате тук, а по селата хората са оставени на божията милост! Народ който не се грижи за бъдещето на децата си и спокойствието на родителите си е обречен на изчезване!
27
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В 21 век подобни "събития "се предвиждат с математическа точност !Това ,вероятно ,го знае и областния управител !Поне !!!Що са безотговорност и наглост.?!?Да се държи ,като "метеоролог" на фона на трагедията на хората !!Оставка и съд !
26
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Това че, селото е под язовир няма значение. Ясно е, че няколко метра вълна става само като вали дъжд.Затова са построени тези язовири да спират тези вълни от пороини дъждове. Не е проблем, че има скачени съдове и като един започне да прилива и се скъса стената му, то останалите поемат неговия обем.Е като се скъсат 7бр морето ще поеме водата. Звучат ли ви смахнато тези изводи.На мен да...НО се чудя що хора се изредиха по медиите да защитават подобни тези.Вероятно не ги разбирам тези неща...
25
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
до 2009-та ЗА ДИГИТЕ НА РЕКИТЕ СЕ ДАВАХА ПАРИ!!!ИЗБРАХТЕ СИ БУДА КОЙТО НЕ ДАВА ПАРИ НИТО ЗА ДИГИ НИТО ЗА БОЛНИЦИ НИТО ЗА ПОЖАРНИТЕ ПО МАЛКИТЕ НАСЕЛЕНИ МЕСТА!!!БУДА Е ФИНАНСОВ УБИЕЦ НА БЪЛГАРИЯ И ГО Е ДОКАЗАЛ СЕЛО БИСЕР :DИСКАХТЕ БУДА ДА УБИВА НАСЕЛЕНИЕТО ФИНАНСОВО НА ВИ БУДА!
24
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Споко, Вожда ще ви погребе безплатно и ще ви обещае нови къщи.Ще го построи, ама друг път.В с. Бисер още са на фургони.А иначе то си е било най-обикновен дъжд.Водата е била малко повече, е - имало е и риба, *** това е екстра откакто Светилото царува.Да не си помислите, че от язовира е тази риба - не е е е.Айде , ударете му един молебен, направете Боко почетен гражданин на удавеното село и хапнете рибка, че ако сега се наводните отново риба няма да има.
23
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Южен поток е корупционен проект приятел, да знаеш. Твоя идол Боко си позволи да разкритикува американците на симпозиума на американския бизнес у нас, че ни карат да закриваме изгодни за нас проекти като Южен поток, без да ни дават нищо в замяна (инвестиции) и беше привикан веднага на Козяк. От тогава Южен поток стана корупционен проект, а цар Суджук мълчи като наакан.
22
12
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Всъщност БСП няма как да са позитивни - от милиардни корупционни проекти ( Белене, Цанков камък, Южен поток), сега са се насвили на многомилионни проекти или каквото е дооставащо от близкото минало. Утехата наистина е, че донякъде има и взаимни проекти с ГЕРБ като доразграбването на КТБ, но все пак там са и ДПС и тая утеха е доста съмнителна.....
21
0
 
5
 
! Отговори
Fate преди 6 години
Напълно демократично и европейски
20
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ах тея мандри! Тея комунисти разсипаха мандрите и България за това е на това дередже! Ако не бяха крали от мандрите тея гадни комунисти, сега щяхме да сме пред САЩ и Китай!
19
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Проблемът е, че парите печелят изборите, а хората с пари са пълни некадърници в управлението на България и така е от 29 години. Те умеят само да крадат още и още и още и още и още ....Това са фактите - ГЕРБ си купи властта, а сега некадърността на ГЕРБ ни излиза през носа. Наводненията и загиналите заради това хора са резултат на тази некадърност.
18
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Незнам другарю 14, при положение че ти по цял ден висиш в тоя форум да хвалиш ГЕРБ, и получаваш завидно количество минуси от читателите, то мога да си представая защо си толкова разстроен
17
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Нищо, нека да погледнем и позитивно на нещата - корупцията в "Слънчака" кипи с пълна сила, палата на почетния председател на ДПС е построен и готов за ползване с пълното съдействие на бургаския градоначалник, Лукойл сваля по колкото си ще кожи от гърба на обикновенния българин, докато Вальо и Бойко играят на белот. Ако случайно някой дойде до съд - спокойно, ВСС е изцяло наш ( един председател на ВКС се опитва да мъти водата безуспешно само ), опозиция - БСП ( недоволни , че получават малко ).
16
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
За такива води преди 1989-та имаше работещи язовири. Сега всичко е с цел печалба, а хората загиват от наводненията.