Валежите се връщат утре, температурите – пак ниски

В неделя ще бъде малко по-топло, облаците ще си отидат
27 окт 2017 15:42,
2
Валежите се връщат утре, температурите – пак ниски
Снимка: архив, Reuters

През нощта от северозапад ще започнат валежи, които до сутринта ще обхванат и източните райони. Утре ще вали, главно в Централна и Източна България. Ще се усили вятърът от северозапад-север. Ще е умерен, в Дунавската равнина и по долината на Струма - временно силен.

След обяд над северозападните райони облачността ще се разкъса. Минималните температури ще бъдат между 5 и 10 градуса, по Черноморието - до 12 градуса, а максималните температури ще бъдат между 10 и 15 градуса.

Над Черноморието ще бъде облачно, с превалявания от дъжд. Ще духа умерен северозападен вятър. Максималните температури ще са 12-15 градуса. Температурата на морската вода ще бъде 16-17 градуса. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Над планините ще е облачно с валежи от дъжд, над 1700-1800 м - от сняг. Ще духа умерен до силен северозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 м ще бъде около 5 градуса, на 2000 м - около минус 1 градус.

В неделя вятърът временно ще се ориентира от югозапад и ще бъде малко по-топло. След временно разкъсване и намаление на облачността, още преди обяд тя отново бързо ще се увеличи, а привечер и през нощта срещу понеделник на места отново ще превали; вятърът от запад-северозапад ще се усили.

В понеделник северозападният вятър ще е опасно силен. С него ще нахлува студен въздух. Дневните температури няма да надвишават 7- 12 градуса.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Октомври и ноември са най-гадните месеци.
1
0
 
4
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 6 години
Тъпо време.