Времето утре: Слънчево, но вечерта започват превалявания

В понеделник ще бъде много ветровито и застудяването ще продължи
28 окт 2017 22:44,
0
Времето утре: Слънчево, но вечерта започват превалявания
Снимка: visualhunt.com

През нощта над страната ще има разкъсана, над много райони незначителна облачност. Ще духа слаб вятър от запад-северозапад. Минимални температури между 3° и 8°, в София около 4°. Това съобщи Христо Христов, дежурен синоптик в Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) към Българската академия на науките (БАН), предаде "Фокус". 

Утре ще бъде предимно слънчево, но след обяд от северозапад ще започне ново увеличение на облачността, а вечерта - превалявания. Вятърът временно ще се ориентира от запад-югозапад, в Източна България - до силен. Ще бъде малко по-топло, с максимални температури между 13° и 18°, в София около 14°.

През нощта срещу понеделник на много места ще превали дъжд, а вятърът отново ще се ориентира от запад-северозапад, значително ще се усили и в Дунавската равнина ще бъде силен и бурен. С него ще нахлува още по-студен въздух.

Над Черноморието ще бъде предимно слънчево. Ще духа югозападен вятър, който през деня ще се усили, а през нощта срещу понеделник ще се ориентира от запад-северозапад и ще бъде още по-силен. Максималните температури ще са 14-16°. Температурата на морската вода е 16-17°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала, но с тенденция на усилване.

В планините ще има разкъсана облачност. Ще духа силен и бурен запад-северозападен вятър. Краткотрайно и слабо дневните температури ще се повишат и максималната на височина 1200 метра ще е около 8°, на 2000 метра – около 1°.

Атмосферното налягане ще бъде по-ниско от средното за октомври и през деня ще се понижава.

В понеделник ще бъде много ветровито и застудяването ще продължи. Облачността ще е променлива, почти без валежи. 

През следващите два дни ще се задържи студено. Вятърът ще отслабне, ще остане северозападен. Ще преобладава слънчево време с временни увеличения на облачността. Преобладаващите температури ще са: минимални - между минус 2° и 3°, а максималните - между 8° и 13°.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари