Зима иде: Тихо се сипе... Снегът в Пампорово

Температурата в Родопите е около нула градуса
28 окт 2017 11:07,
6
Зима иде: Тихо се сипе... Снегът в Пампорово
Снимка: архив Bulphoto

Сняг заваля днес в Пампорово, информират от Планинската спасителна служба.

Температурата в курорта е нула градуса. Снежна покривка все още не се е образувала, леденият валеж е около 1-2 сантиметра.

Сняг трупа обилно и на прохода Превала над Смолян. Пътното платно е хлъзгаво и много опасно за неопитни шофьори и автомобили с летни гуми.

През Превала вече няколко души се разминаха на косъм от инциденти, минавайки неразумно с автомобили с летни гуми, казват притеснени шофьори пътували тази сутрин, съобщи "24 часа".

На най- високия връх в Родопите - Перелик, който е наблизо до прохода Превала от Димитровден има сняг. Снеговалежът продължава.

Тази седмица сняг падна и в други високи места на страната. В сряда заваля сняг в прохода "Петрохан", като снеговалежът затвори прохода за тежкотоварни автомобили.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
0
 
! Отговори
Някой си преди 6 години
То и сега има дърва, въглища и колкото си искаш нафта. Само нафтови печки няма, защото на 2 лева нафтата да се топлиш с ток е доста по евтино. Една нафтова печка гореше 10 литра на ден и топлеше една стая. Сега за 20 лева на ден ще топлиш на ток цял етаж без никакъв проблем.
4
7
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Сняг се сипал този сняг едно време падаше в цялата страна още в началото на октомври и не се топеше до краят на април. Ако сега настъпи такова време каквото имаше през 60-те 70-те и 80-те години всички ще се насе.ат и ще помислят чее дошъл апокалипсиса. Тогава хората не ги беше страх от времето щото знаеха че идва зима а не лято. Всеки си беше купил по 10 кубика дърва на 5 лв кубика и въглища на 15 лв тон. А през 60-те и 70-те години имаше нафта на 8 ст. литъра и нафтови печки. А сега има х.й!
3
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Аз не разбрах дали 'щипе бузките' или само се сипе.
2
5
 
7
 
! Отговори
анонимен преди 6 години
Боряно,Борянке,сал ти ли си висшистка.Сал ти ли си висшистка,сал ти ли знаеш /не знаеш/ да пишеш.Не се пише сняг вали в прохода "Петрохан",а на прохода"Петрохан".
1
1
 
13
 
! Отговори
патенцето Сатюрнен преди 6 години
иде ,иде , ама ще дойде на 22 декември !