Дезинфекцират в наводнените райони в Община Бургас

Целта е да се предотврати възникването на епидемии
30 окт 2017 13:41, Красимир Ангелов
3
Дезинфекцират в наводнените райони в Община Бургас
Снимка: Булфото

Започна масова дезинфекция на пострадалите от наводнението райони в Община Бургас. Заповедта за акцията е на кмета Димитър Николов, съобщиха от общината.

Още по темата
Приоритетно се работи в село Равнец. Екипите на Дезинфекционна станция - Бургас третират пострадали от водата помещения в частни домове и дворове, местата за изхвърляне на отпадъци, както и околните дерета, в които има трупове на домашни и диви животни. Целта е да се предотврати възникването на епидемиологична опасност.

С днешна дата учебният процес протича нормално на територията на цялата община, няма затворени училища и детски градини.

Продължава работата по възстановяване на пострадалата инфраструктура. Организира се превоз за извозване на натрупаните пред наводнените стотици къщи повредени и неизползваеми мебели.

Днес служители на Община Бургас отново ще посетят всички пострадали семейства. Те ще описват и актуализират списъците с понесените щети. Търсят се всякакви възможности за осигуряване на материална помощ под формата на строителни материали и бяла техника, която да помогне за по-бързо нормализиране на живота в пострадалите населени места след бедствието, отчитат от Общината.

Кметът Димитър Николов е разпоредил ускорено почистване на падналите след силния вятър листна маса и клони, за да не задръстват канализацията. Тази сутрин има три сигнала за паднали дървета в Бургас, които вече са нарязани и отстранени.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
МНОГО СТЕ СТАНАЛИ КРАДЛИВИ САМИ СИ ГИ ПРЕДИЗВИКВАТЕ ТИЯ БЕДСТВИЯ ЗАРАДИ ЖАДНОСТА СИ И СТЕ СТАНАЛИ МНОГО ДОЛНИ И ОЩЕ ПО ПРОДАЖНИ
1
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
От 08.04.15 г. до 08.01.17 г. бандата на суджуците е лапнала 548640 Евро,по проект интегрирано управление на риска от наводнения в община Бургас. С цел създаване на ефективен механизъм за управление на риска от наводнения, чрез предоставяне на навременна информация за вземане на информирани решения от страна на отговорните институции. Дето се вика ГЕРБ видими резултати - трима загинали и милиони левове щети. Затова суджука не е на терен, защото знае за какво става въпрос.