Три версии за обърнатия автобус: Умора, повреда, засичане

Според пътници се чувало странно тракане в машината
31 окт 2017 08:36,
42

Часове, след като пълен автобус се обърна в канавка на АМ "Тракия", все още няма яснота какво е причинило произшествието – преумора, неизправност или недобросъвестен водач на друг автомобил.

По данни на МВР пострадалите пътници са 17. 13 са били откарани в ямболската болница за преглед, другите четирима - в Бургас.

Още по темата
От тези в Бургас един е оставен за наблюдение, другите са изписани.

В Ямбол двама души са хоспитализирани, останалите са освободени.

11 от пътниците не са пострадали и са продължили пътя си с друг осигурен автобус.

Тази сутрин в МБАЛ-Ямбол остават двама от пострадалите. Директорът й д-р Панайот Диманов се обърна към държавата и МЗ с апел да подпомогнат болницата, която е на стратегическо място, но й липсва ресурс. В спешното й отделение има 4 легла, съобщава BTV.

Според пътници возилото внезапно тръгнало към канавката и така се оказало на една страна извън пътя. Някои споделят, че по време на пътуването отпред се е чувало тракане, други са категорични, че такова излизане от пътното платно може да се случи само при заспиване на водача. Според друг ог пътницитя същият шофьор по-рано през деня е карал в обратната посока – нещо, което при единствен водач не е допустимо.

Според Георги Атанасов, управител на фирма "Юнион Ивкони", чийто е автобусът, кола е засякла рейса и това е причинило катастрофата. "Шофьорът беше силно притеснен от случилото се, не можа да даде адекватен отговор", посочи той.

По думите му служителят е от година и половина във фирмата и е минал изпит преди да започне да кара пътници.

Автобусът е на 12 години, минал е преглед преди 10 дни. Управителят на превозвача посочи, че преди излизане от автобазата всеки рейс се проверява за неизправности.

По случаят е образувано досъдебно производство

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


42
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
0
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Фирмата е спротекции - преди от ДПС, а сега от ГЕРБ, шефът и вече е герберастки депутат, че и в транспортната комисия, фирмата е по ръба на закона, че и отвъд него с безброй нарушения, включително и убити хора, но е с протекции - сега ще го отнесе шофьора, който самоволно е карал 20 часа без почивка нали разбирате - иначе масово нарушение, както във вътрешните линии на фирмата, така и в международните, за което трчбва да бъде отнет лиценза и глоба - но ПРОТЕКЦИИ...
18
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
С каква скорост е карал че някаква кола ще го засече? За да те засече автомобил това означава че скороста с която се е движил е била по висока от тази на автомобила. Като знам с каква скорост карат автомобилите този да не е опитвал да излети? Хубавото в случаят е чу нямя жертви. Следващият път пак да се качът на този автобус може пък да успеят да се преселят в отвъдното. Знаели човек?
17
1
 
23
 
! Отговори
123 преди 6 години
"Юнион Ивкони" са ............ фирма. Не пътувам с тях за нищо на света! Иззеха бизнеса на "Калеа", които бяха най-добрите!
16
0
 
24
 
! Отговори
Това преди 6 години
със засичането се изтърка. От години всеки турски тираджия като се обърне, все някой го е засякъл!
15
0
 
27
 
! Отговори
емилия преди 6 години
През август пътувах с тази фирма от приморско до София.През цялото време шофьора си говореше по телефона.Направиха му забележка ,но той го премести в лявата си ръка ,за да не го виждаме.Никога повече няма да пътувам с тази фирма.Та те са убийци.
14
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Причината: Юнион Ивкони.
13
3
 
10
 
! Отговори
/ преди 6 години
До ЕДИНСТВЕНО ОБЯСНЕНИЕТука e България и всички "работи" са български.
12
0
 
34
 
! Отговори
\ преди 6 години
Така е в държава оставена без съвременен железопътен превоз за дълги разстояния.В Германия с техния железопътен транспорт нормален влак изминава разстояние като между София и Бургас за около 2ч. и 30 мин., лесно удобно и уютно.
11
0
 
32
 
! Отговори
Пътник преди 6 години
Аз също скоро пътувах по това направление.Шофьорът беше един и през цялото време си пишеше във вайбър и месинджър. През останалото време говореше по телефона. Няколко пъти автобусът кривва, тъй като шофьорът караше обърнат към мантинелата. Ами не е нормално..
10
0
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тези поддържат най-дългото направление в Европа, София-Мирандела. Няма спиране 3-*** шофьори с 5 карти и се молят да не ги спре някой във Франция, защото остават без работа.
9
0
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Колко катастрофи и ЖЕРТВИ още по пътищата трябва да направи тази фирма,че в крайна сметка да се решите да и отнемете лиценза за пътнически превоз??То не беше един,не бяха два случая!!
8
0
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Като знаем коя е фирмата , от сега да ви кажа че официалната версия ще е от рода "пътя е крив, аз си карам направо пък той взе да се криви нещо".
7
0
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Юнион Ивкони" едни от виновниците за разпада на БДЖ!
6
0
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Пътувах по външно направление и през почивките говорих с шофьорите- гадна работа, плащат им някакви трошици, жулят смени до припадък и "да влиза следващия".
5
1
 
36
 
! Отговори
1234 преди 6 години
Абе журналятя, рейс му казват на село или на изминат път от някакво превозно средство (кораб, автомобил, камион и др. ) по определен маршрут.........в Европа - автобус.Как рейса е бил засечен, а пък автобуса бил на 12г
4
1
 
18
 
! Отговори
да знаете преди 6 години
От кривите глави шофьор не става!
3
0
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Септември пътувах по същата дестинация със същата фирма. Беше един шофьор, който почти през цялото време говореше по телефона с друг и се оплакваха един на друг как цяло лято ги карат да правят курсове само по един :/
2
0
 
53
 
! Отговори
Засичане е ! преди 6 години
Засечена е стройната система за фиктивни шофьори. Този не е издържал на 24 часова езда...Сега ще се скъсат от лъжи и увъртане.
1
5
 
25
 
! Отговори
ЕДИНСТВЕНО ОБЯСНЕНИЕ преди 6 години
"хубава работа "ама .....(турска)