Зловещо от Перник – протест с мъртви кучета пред общината

Хората негодуват от масово отравяне на животните
31 окт 2017 10:52,
54
Зловещо от Перник – протест с мъртви кучета пред общината
Снимка: архив, Bulphoto

Зловещ протест в Перник – граждани оставиха мъртви кучета пред сградата на общината. Причината – желанието им да привлекат вниманието на властите към проблема, който напоследък става все по-сериозен – масовото отравяне на кучета.

Според протестиращи отровите се крият в храни и са разпръснати из целия град, като техни жертви са както бездомни кучета, така и домашни любимци.

Още по темата
Част от отровите обаче, както и трупове на кучета, са откривани и на детски площадки, което още повече скандализира местните хора.

По думите им от общината не обръщат внимание на призивите им, затова са се решили на крайни мерки, с които да изразят протеста си.,  

"Трябва да се случи нещо крайно, за да се види ефектът", споделя един от протестиращите пред BTV. По думите им случаите на отровени кучета са над 60, а продължават и да се откриват и ощетрупове.

След първия протест преди дни, който беше спонтанен, вече има и организиран. Той е насрочен за 10 ч. тази събота поред сградата на общината.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


54
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
50
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Първо да отровим кучетата после децата
49
0
 
3
 
! Отговори
Фара преди 6 години
Има бездомни кучета - има пари, няма бездомни кучета - няма пари. Затова проблемите на обществото не се решават - за да има за какво да се вземат пари.
48
1
 
4
 
! Отговори
Киртак преди 6 години
Що бе? Намерени дори на детски пощадки! Нали не беше лошо кучетата да акат и пишкат на детски площадки? Какво е зловещото?
47
1
 
9
 
! Отговори
кое си сака ... преди 6 години
Браво на перничани - сериозни хора са , както винаги !Заели са се сами да си решат проблема , защото им е писнало ,че тези които трябва да го решат - не го решават.СКОРО - И В ДРУГИ ГРАДОВЕ !
46
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Има бездомни кучета понеже на някого му омръзне от домашния любимец и го изгони на улицата. В последствие те се размножават...Просто трябва да има контрол, държавен, социален(едни други да си помагаме и правим забележки) и да сме по-човечни.
45
3
 
13
 
! Отговори
Някой преди 6 години
Тия, дето ги тровят да дойдат и към Варна,че бездомните кучета станаха повече от жителите на града!
44
2
 
1
 
! Отговори
Toni преди 6 години
Всеки знае истинския виновник за кучетата,ама си трае - това са братята Галеви.
43
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ако у нас има кмет, който да е малко зависим от купени гласове, тогава ще се взимат правилни решения и свободни кучета няма да има. Кметовете зависят от шведите, които задължително трябва да купят, от кучефилите, колоездачите, всякакви НПОции. И гледат да им угодят, защото са станали кметове за да забогатяват. И наистина стават много богати. Вижте Картофелия, бургаския, варненския, пазарджишкия, търновския, пловдивския и кой ли още не. Ето защо ще има нахапани деца и отровени кучета.
42
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
dai boje syshto tilkova otrovrni deca.za borusovata gradina - dgd,xa rszlika ot vas i decata vi tezi kucheta koto sa rodeni v Sofiq imat poveche pravo da budat tam ot vseki selqnin i rodeniq ot nego biologichen otpafuk.
41
2
 
9
 
! Отговори
Георгиев преди 6 години
За тези КУЧЕЛЮБЦИТЕ животните са просто бизнес. Колко много кучета изнесоха срещу пари. Но не се замислиха какво става с тези кучета там. Да ли не ги взимат за органи или да ги ядат? Искам един само един да излезе и каже искам кучето ми да има по-големи права от мен.
40
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Мечта - да видя служител на общината да глобавя кучкари за пуснати на воля кучета в Борисовата градина. В събота и неделя е пълно с такива. Понеже в нашата държава никоя институция (освен данъчните разбира се) не си върши работата и всички служители общо взето само се водят, че работят, смятате ли, че някога ще ми се сбъдне мечтата? :)
39
8
 
4
 
! Отговори
Таня преди 6 години
До АнонименНатровила се е вече жена, която е видяла труп на куче в детска площадка и в бързината е изнесла трупа на ръце и сега е в спешно отделение натровена, само от допира кожа в кожа :( Отровата е опасна за хора. Малките деца тежат по-малко от куче. Ако малко дете се натрови погрешка, какво ще кажете тогава??? Не може да се слага отрова навред, не е цивилизовано и е супер опасно :(
38
5
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Кучкар(к)ите са станали толкова нагли, че е нормално на някой да му е дошло в повече и да е вдигнал мерника на някое куче. Вървя по улицата и постоянно трябва да се съобразявам с пуснатото куче на някой комплексар, да не го настъпя, ритна, да го заобиколя - няма значение дали кучетото е голямо или малко, трябва да е вързано. Ама кучкарите смятат, че освен права те нямат задължения. И вместо да се съобразяват с хората, понеже им създават неудобства, ние трябва да се съобразяваме с тях.Комплескари
37
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
От 32И да ми слагате минуси - все тая. От прочетенето до сега виждам, че Гражданина Кейн е полуграмотен и почти нечленоразделен... Дори и името си не е членувал правилно...
36
5
 
26
 
! Отговори
Филантроп преди 6 години
Да бяхте протестирали ,когато кучета жив изядоха професора завърнал се от САЩ да умре достойно в България !!! Тогава що не протестирахте лицемери ???
35
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 16 (До 11)Сети се за здравето на децата следващия път, когато пуснеш твоите собствени (ако иам такива, де) сополиви и кашлящи на детска градина, или на училище, или когато ти самият се завреш в градския транспорт, за да отидеш на работа в такъв вид...
34
2
 
2
 
! Отговори
До 31 преди 6 години
Високопланински джентълмен, заплашваш ли ме?
33
5
 
13
 
! Отговори
Като на се...о преди 6 години
Айде натурализираните Софианци да си ходят по родните места, че те ми пречат повече от кучетата. Съсипаха града!
32
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Гражданина КейнЕ, няма как да им слагат "наморник", защото такова понятие не съществува:https://kaksepishe/tag/%D0%BD%D0%B0%D0%BC%D0%BE%D1%80%D0%BD%D0%B8%D0%BA/
31
2
 
4
 
! Отговори
До 26 преди 6 години
Няма такива градове! Много внимавай в картинката, защото на много хора вече им е минал прага на търпимост. Водите война която не можете да спечелите - ще стане лошо за вас, много скоро.