Зловещо от Перник – протест с мъртви кучета пред общината

Хората негодуват от масово отравяне на животните
31 окт 2017 10:52,
54
Зловещо от Перник – протест с мъртви кучета пред общината
Снимка: архив, Bulphoto

Зловещ протест в Перник – граждани оставиха мъртви кучета пред сградата на общината. Причината – желанието им да привлекат вниманието на властите към проблема, който напоследък става все по-сериозен – масовото отравяне на кучета.

Според протестиращи отровите се крият в храни и са разпръснати из целия град, като техни жертви са както бездомни кучета, така и домашни любимци.

Още по темата
Част от отровите обаче, както и трупове на кучета, са откривани и на детски площадки, което още повече скандализира местните хора.

По думите им от общината не обръщат внимание на призивите им, затова са се решили на крайни мерки, с които да изразят протеста си.,  

"Трябва да се случи нещо крайно, за да се види ефектът", споделя един от протестиращите пред BTV. По думите им случаите на отровени кучета са над 60, а продължават и да се откриват и ощетрупове.

След първия протест преди дни, който беше спонтанен, вече има и организиран. Той е насрочен за 10 ч. тази събота поред сградата на общината.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


54
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
2
 
24
 
! Отговори
един друг преди 6 години
А кога ще се обърне внимание на проблема с разхождането на кучета без каишки в парка. Там всички си пускат кучетата на свобода. Скачат по хората, по бебета, по деца. Така ли трябва да е? Инспекторите какво дремят, а не минат из парковете и да съставят по 20-30 акта на ден. Ако не си ги плащят - прибират им насила кучетата и така.
9
4
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Излизам всяка сутрин от блока и картината е една и съща, пресни кучешки краваи, в студа още димящи! Това чудо изсъхва, става на прах и се носи във въздуха. Изчислено е, около 2 ТОНА кучешки краваи изсъхват за една година само в София. Кучелюбите са странни, от една страна обичали животните, от друга носят болести. Такива акции ще има все по-често, защото на общинарите не им дреме. На някого му е писнало и е взел правилно решение, което приветствам!
8
0
 
15
 
! Отговори
i'm преди 6 години
Като негодуват, да престанат да си пускат домашните любимци да се облекчават по уличните кучета, когато са разгонени, а общината да започне да си изпълнява задълженията. Така бързо и лесно ще се реши проблема с отравянето уличните глудници! Нещо неясно?.
7
5
 
19
 
! Отговори
ИЗТОК преди 6 години
Сърдечно БЛАГОДАРЯ на всички, заели се с изтребването на уличните ***! Вие правите живота ми по-хубав!!!
6
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Еми ще ги тровят тия природозащитници и вегани другo няма да свършат, сега вместо да евтаназират кучетaта ще умират в адски мъки от отрови.
5
3
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Обичам животните, но да се разхождат безпризорни кучета из един град, да таковат навсякъде, дори и там където играят деца, е недопустимо!! На първо място сме по Кучешка тения! Това трябва да отрезви кучелюбите, защото тази болест е много коварна! Има ненормалници които получават пари за да се грижат за бездомните кучета, ето защо протестират. Колко ухапани има вече, и кой носи отговорност? Никой. Така, че някой е свършил добра работа и е почистил града. Къде в Европа или САЩ ще видите мас//тии?
4
0
 
19
 
! Отговори
един преди 6 години
А някой замислял ли се е кой е първоизточникът на проблема - откъде се взеха толковабездомни кучета, след като са кастрирани? Примерно решение на този проблем - регистрация на всяко едно куче в общината и стриктен контрол за спазването на тази процедура. За изоставено или изхвърлено домашно куче - затвор
3
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Помня някога прибираха кучетата и домашниите също 1 ловджия цял ден ги отстрелваше и после в един трап ако не се вземат мерки ще станем кучешка държава.
2
3
 
22
 
! Отговори
Men преди 6 години
На някой просто му е писнало и е взел нещата в свои ръце. Докато разни измислени "природозащитници" мрънкат за всяко евтаназирано бездомно куче оправия няма да има.
1
4
 
26
 
! Отговори
боян преди 6 години
има бездомни кучета - има проблем.няма бездомни кучета - няма проблем.