Бебе почина в Асеновград, майка му потроши отделение в болницата

Било болно от бронхопневмония, но тя не слушала лекарите
Обновена: 2 ное 2017 16:35 | 2 ное 2017 16:10, Камелия Цветанова
74
Бебе почина в Асеновград, майка му потроши отделение в болницата
Снимка: Булфото, архив

Бебе на четири месеца почина в детското отделение на болницата в Асеновград.

Майка му е потрошила прозореца на детското отделение, а нейни роднини от ромската махала "Лозница" пък окупираха здравното заведение и само навременната намеса на охраната предотврати по-сериозен инцидент. Това съобщи управителят на лечебното заведение д-р Иван Червенков за БНР.

Момченцето е починало на 1 ноември в 10:12 часа от остра двустранна бронхопневмония въпреки усилията на лекарите да бъде спасено. То е четвъртото дете на младата жена.

"Лежало е общо 3 пъти в болницата. При първата хоспитализация е било с бронхопневмония, а вторият му престой е заради ларинготрахеит", обясниха педиатрите от отделението.

По думите им пеленачето е било недохранено, а майката не е полагала грижи за него. Оставяла бебето в отделението и бягала.

"Това е един от редките случаи на детска смъртност при бронхопневмония в последните години. В конкретния случай бяха опитани всички реанимационни действия, но за съжаление не дадоха резултат. Детето почина от дихателна и сърдечно-съдова недостатъчност", обясни шефът на болницата д-р Иван Червенков.

Освен това майката не е изпълнявала указанията на лекарите и често е излизала с бебето навън, което е влошило състоянието му.

По случая тече вътрешна проверка, сигналът е подаден и в Районната здравна инспекция.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


74
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
41
1
 
1
 
! Отговори
Графа преди 6 години
Този случаи не е прецедент и не се случва само в бг. На мои познат в Белгия детето му почина на 6 месеца от грип "температура" родителите се бяха пробвали домашно и не взеха отначало нещата насериозно. Така че не обвинявам ни наи малко Медиците! В случая дамо майката
40
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Защо някой хора си мислят че всички роми са еднакви не може да кажете че и всички Българи са еднакви не всички са лоши и крадливи каквито има от *** такива има и от Българите и не ми излизайте с номера че 99% от *** крадат може но разликата е че Един Българин краде колкото 20 *** мисля че много добре ме разбирате господа и госпожи расисти България както е ваша така и тяхна може да си плямпате колкото си искате крадете повече от *** а станали да плямпат но те са по лесни жертви?
39
9
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Докога докога БЪЛГАРЙО ще търпиш ромските своеволия
38
22
 
20
 
! Отговори
Майка преди 6 години
Българи кого защитавате Лекарите убийци в България 90% от лекарите трябва да им пълниш джоба спари а ако нямяш УМИРАШ отворете си Очите а защитете малкото което е Починало Жал ми стана
37
3
 
21
 
! Отговори
Майка преди 6 години
Г-н анонимен,на вас и вашите колеги,като не ви утърва Бг положението просто неработете,отколкото да имаме фалшивата илюзия.Полека лека ще се върнем на средновековното лечение с билки и "ако оживее -оживее".По добре отколкото да ви търпим безхаберието,мизерията и сърдитите мутри,както и да понасяме купища обидини,закани и заповеди без изобщо да ти се обяснява кое,защо и т.н.За всички останали МОЛЯ,МОЛЯ поставете вместо ромка бг майка.Какви ще са ви злите езици тогава.Много знаем да плюем иначе .
36
3
 
7
 
! Отговори
Djak Sparo преди 6 години
Държавата е виновна за *** безчинства , да изрита *** от здравните заведения или да ги лекуват манафските им високо квалифицирани лекари а не българските болници с моите осигуровки!!!!
35
8
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Така така, колеги- учете 6 години като гламави и след това специализирайте още 4/5 години и си бачкайте нощни дежурства и 24/36 часови смени за 400-450 евро за да може накрая айшето да ви потроши отделението защото 8-мото й ***, за което тя грам не се е грижела, не е могло да бъде спасено!
34
19
 
19
 
! Отговори
Майка преди 6 години
Хора,както сред нас бг има гадняри ,така е и при ромите.За съжаление при тях гадняри те са повече НО моля има много свестни.Да не би да познавате жената че така я плюете директно.Искам да ви кажа като препатилата майка че ми намирисва че детето е било дори със сърдечен за проблем КОЙТО няма свестен лекар в Асеновград за да го открие.Не пожелавам на никого болно бебе , в болница без условия с кърмаче с проблеми,с нервен персонал които знае само да те обижда,с липсващ такъв да ти окаже помощ.
33
28
 
21
 
! Отговори
Майка преди 6 години
Горещи съболезвания на родителите и БРАВО ЗА ДЕЙСТВИТА ИМ.АЗ също щях да ЗАГУБЯ по подобен начин втория си син.НО имах късмет да е ЖИВ.Ходих по частни лекари,не се бих българка съм не ми е в манталитета.НО се карах с лекарите,за края ме обявиха дори за луда.Накратко детенцето беше с стеснение на стомаха и за 4дена щеше да си отиде от този свят,ако не го бяха оперирали на 30дена.Имаше сериозни сърдечни проблеми.Чести бронхопневмония,ПЪРВАТАТА забележете в интензивен сектор.Нищо напис не е така.
32
18
 
44
 
! Отговори
Некой си... преди 6 години
Ами то е ясно, че роднините ще обградят болницата. Все пак са останали с едно оръдие на труда по-малко.
31
25
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ганьовица maca , та първите, които трябва да бъдат стерилизирани са хората довели нещата до това положение- политици и тнт.Ромка била, не си гледала детето- типични гьобелсовци(менгеле).
30
6
 
38
 
! Отговори
@ maca преди 6 години
Млъкни по-добре, че имаш акъл колкото една муха. Майката е с акъл на шимпанзе, такива си ги отглеждаме, не можем да очакваме адекватни грижи от хора, прекарали целия си живот в гета, в мръсотия, престъпност, мизерия, насилие, педофилия и т.н. културни особености, виновни за трагедията са институциите, партиите, социалните, тези хора трябва да бъдат подпалени живи, защото унищожават народа и държавата ни (независимо, че шведите не са и никога няма да бъдат българи, те са хора, а децата са деца)
29
20
 
12
 
! Отговори
maca преди 6 години
Що не викате затвор и стерилизация за ***, които правят деца, а нямат 2 лева в джоба и ги обричат на мизерия, единствения им метод за възпитание е бой и единственото, на което са ги научили е вечно да гледат в паницата на другите и да си избиват комплексите?! А като измря половината народ от наглите некадърни лекари, друг път не ги защитавате така?! Българка съм (за съжаление), че бедния смръдлив *** веднага ще ме обяви за *** щом не ги плюя. По държавата ви си личи колко струвате.
28
30
 
11
 
! Отговори
Бясна преди 6 години
Докога ще умират хора от болести който са лечими ? Докога народа проявява безхаберие към такива случай ? Крайно време е да искаме съд за мафията в бяло .И като искат по големи заплати да дават резултати от работата си
27
31
 
21
 
! Отговори
Иван Добрев преди 6 години
ДО КОГА ЩЕ УМИРАТ ХОРА В ТАЗИ ДЪРЖАВА И НЯМА ДА ИМА ЛЕКАРСКА ОТГОВОРНОСТ? РОМКА БИЛА И НЕ СИ ГЛЕДАЛА ДЕТЕТО - Е КАКВО ДА КАЖАТ ДРУГО?! ТОВА Е СТАНДАРТНО ОПРАВДАНИЕ ВЪВ ВСИЧКИ СЛУЧАИ В НАШИТЕ БОЛНИЦИ НИЗАВИСИМО ОТ ЕТНОСА. НЕ ВИКАЙТЕ ТОЛКОВА, В БГ НИКОЙ НЕ Е ЗАСТРАХОВАН И МОЖЕ ДА СЕ ОКАЖЕ НА МЯСТОТО НА БЕБЕТО!
26
14
 
70
 
! Отговори
Съд преди 6 години
Майката трябва да да бъде осъдена за престъпна небрежност при отглеждането на детето, за хулиганство, за организирано нападение над болницата. 10 години затвор, тя е причина детето да умре. Да и се отнемат и другите деца.
25
8
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Сега кой ще плаща прозорците
24
8
 
56
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Бих ги интегрир в пространство 2 х 1 х1 м. ( под земята )
23
13
 
99
 
! Отговори
Рашо преди 6 години
"Роднините наобиколили болницата". Това не са роднини, това са предполагаемите бащи.
22
7
 
72
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Интегрирайте ги, интегрирайте ги....