Бебе почина в Асеновград, майка му потроши отделение в болницата

Било болно от бронхопневмония, но тя не слушала лекарите
Обновена: 2 ное 2017 16:35 | 2 ное 2017 16:10, Камелия Цветанова
74
Бебе почина в Асеновград, майка му потроши отделение в болницата
Снимка: Булфото, архив

Бебе на четири месеца почина в детското отделение на болницата в Асеновград.

Майка му е потрошила прозореца на детското отделение, а нейни роднини от ромската махала "Лозница" пък окупираха здравното заведение и само навременната намеса на охраната предотврати по-сериозен инцидент. Това съобщи управителят на лечебното заведение д-р Иван Червенков за БНР.

Момченцето е починало на 1 ноември в 10:12 часа от остра двустранна бронхопневмония въпреки усилията на лекарите да бъде спасено. То е четвъртото дете на младата жена.

"Лежало е общо 3 пъти в болницата. При първата хоспитализация е било с бронхопневмония, а вторият му престой е заради ларинготрахеит", обясниха педиатрите от отделението.

По думите им пеленачето е било недохранено, а майката не е полагала грижи за него. Оставяла бебето в отделението и бягала.

"Това е един от редките случаи на детска смъртност при бронхопневмония в последните години. В конкретния случай бяха опитани всички реанимационни действия, но за съжаление не дадоха резултат. Детето почина от дихателна и сърдечно-съдова недостатъчност", обясни шефът на болницата д-р Иван Червенков.

Освен това майката не е изпълнявала указанията на лекарите и често е излизала с бебето навън, което е влошило състоянието му.

По случая тече вътрешна проверка, сигналът е подаден и в Районната здравна инспекция.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


74
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
5
 
61
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Бог да прости детенцето. А колкото до роднините му, с чупене, закани и заплахи да си дадат сметка дали са го заслужавали.