Турски граничари биха българин на наша територия

Прокуратурата изяснява причините и как са влезли в България
168
Турски граничари биха българин на наша територия
Снимка: архив, БулФото

Турски граничари на пункта "Хамзабейли" са нанесли удари на българин, който вече бил преминал на българска територия в района на ГКПП - Лесово. Това съобщиха от пресцентъра на прокуратурата.

В резултат той е получил оток и синини в областта на лявото око.

Сигналът за инцидента е бил подаден на 29 октомври около 07,45 часа в дежурната част на пункта "Лесово".

Обадила се е служителка на банково гише, намиращо се на втора бариера на граничния пункт, която е съобщила за случай на саморазправа с български гражданин.

Инцидентът, според съобщеното, е възникнал на българска територия, в района на дезинфекция на влизащи в страната леки автомобили.

На място веднага са били изпратени двама служители на ГКПП - Лесово, които установили, че служителите на съпределния турски граничен пункт са навлезли на територията на България и са използвали физическа сила спрямо български гражданин, който е преминал вече границата с лек автомобил.

Прокуратурата в Елхово е била сигнализирана за случая на 1 ноември, образувано е разследване, за което е уведомен и главният прокурор Сотир Цацаров.

Разследват се причините за възникване на инцидента, действията на чуждестранните длъжностни лица и начинът на влизането им на територията на България.
 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


168
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
7
 
16
 
! Отговори
онбашията преди 6 години
ако само са го били късметлия е
3
12
 
14
 
! Отговори
Браво преди 6 години
Егати кефа.
2
9
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Теглили ли са му една ***?
1
7
 
56
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
външно министерство нещо направило ли е по въпроса с този международен скандал? или пак са си замълчали, все едно нищо не е станало, за да не разсърдят пашата? съд за тия бастуни!