След потопа в Бургаско: Изплащат 325 лв. на пострадалите

Много хора обаче не знаят, че имат право на еднократната помощ
3 ное 2017 09:50, Василия Пейчева
16
След потопа в Бургаско: Изплащат 325 лв. на пострадалите
Снимка: Булфото

В общините Бургас и Камено започва изплащането на еднократна помощ от 325 лева на семействата,  пострадали при наводненията миналата седмица, които отнеха живота на петима души.

149 са постъпилите молби в Регионалната дирекция за "Социално подпомагане". Много от възрастните хора обаче не знаят, че имат право на помощ, пише БНР.

В село Ливада повечето от жителите не са попълнили молби за помощ. Служители на отдела за социално подпомагане в Айтос ще пристигнат в кметството на Ливада в 10:30 ч., за да помогнат на възрастните хора с попълването на документите.

На заседание на Областния съвет за намаляване на риска от бедствия в Разград ще бъде представен докладът за състоянието на язовирните стени и речните легла. Миналия месец, на територията на областта, са били извършени поверки на 30 язовира, 5 реки и 3 дерета.
 


16
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
1
 
0
 
! Отговори
Застраховател преди 1 година
Айде сега, 250 лв пенсия, а застраховка може да се направи за 15 лв даже... ами ще събира човекът по ЕДИН ЛЕВ на месец в някакъв буркан на стотинки и пак ще ги събере, това са само оправдания. Ама хайде, ако дойде беден селски пенсионер при мене, ще извадя от моя джоб пет от 15-те лева.

Някакъв пък по-долу иска да си направи застраховка само ако знае, че ще се случи нещо - а не искаш ли първо да ти падне колибата, а после да я застраховаш със задна дата, та да си напълниш гушката, наглец?
13
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
начи с пенсия 250 лв как точно да си плащат застраховка хората?... по-скоро въпроса е, защо няма наказани за неподдържане на язовирите, държавата трябва да им възстанови цялата покъщнина на хората, защото тя е виновна, в лицето на корумпираните си мързеливи служители!!
12
1
 
1
 
! Отговори
jojojКак преди 1 година
Как не ви е срам ще искарате хората виновни че нямат застраховка. Ако знам кога ще умра ще си изкопая гроба! А Застрахователя не ми говори глупости в тази държава всичко е пълен ***!!!! Докато има телета ще има касапи.
11
1
 
1
 
! Отговори
Застраховател преди 1 година
До Румяна

Застраховката е каквато я договориш, ама мнозина, ако се решат да се застраховат, само гледат да е най-евтино. След земетресението в Пернишко се сблъсках с много такива случаи - хора с къщи като прогимназии се застраховали за по 10 лева премия - и 10 000 застрахователна сума, която се плаща при пълна щета - демек ако къщата падне, а след като стана белята за една напукана стена искат 20 000 лв обезщетение... е как да стане тая работа? Застрахователите да не са Майка Тереза?
10
0
 
2
 
! Отговори
Застраховател преди 1 година
До Румяна

Не говорете за неща, от които не разбирате. Нормалните застраховки покриват всякакво имущество, включително черги и завивки, а по отношение на техника, плаща се като за ново, ако клиентът си е избрал тоя вариант, тоест за старата пералня ще платят толкова, че човекът да си купи нова.

Аз няма да пращам СМС за левче, но ако някой селянин дойде при мен от днес за месец напред, ще му дам ПЕТ лева отстъпка от застраховката то моя джоб, това ще са като нищо 10-20%.
9
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Blackradio

А защо да се надяват на държавата, бе? В нормалния свят тия щети се плащат от ЗАСТРАХОВАТЕЛИТЕ - що не са им платили застрахователите - и то не по 325 лева, а по няколко хиляди - колкото е щетата?


А-а-а-а-а, да не би случайно да е защото потърпевшите нямат застраховки?


Всяка година пороища и наводнения, кога най-после ще се научат селяните да си застраховат къщите? Една застраховка на селска къща струва 15-20 лв НА ГОДИНА - ама как, нали това е шише ракия и две кутии цигари?
8
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Сериозна сума...
7
0
 
2
 
! Отговори
Румяна преди 1 година
Социалната помощ- Държавата, Червения кръст, граждани, всеки помага с каквото може, но пострадалите дълго време не могат да възстановят загубите, живеят във влага и мухъл, за пенсионири на село загубите са огромни - както материални, така най вече морални, защото се срива целият им бит и съществуване.
---------
Бъдете състрадателни и човечни, помогнете пък макар и с 1 лев.
6
1
 
2
 
! Отговори
Румяна преди 1 година
Понеже съм била няколко пъти потърпевша от наводнение и съм получавала и застрахователно обезщетение и помощ от Държавата :
- До тези които споменават застраховките : Застрахователните обезщетения са за щетите по сгради, мебели, уреди - по оценка за пазарната стойност на вещта/имота. Така старата пералня ще ти изплатят примерно за 50 лв., като добавиш още 500 - ще си купиш нова. Никой няма да те обезщети че си останал без завивки, дрехи, храна и други неподлежащи на застраховка.
5
0
 
1
 
! Отговори
Че Гевара преди 1 година
А една застраховка е 39 лева .........
4
0
 
2
 
! Отговори
Аз преди 1 година
А, като живеят в рисков район, колко от тях си направиха застраховки на имотите?
3
0
 
4
 
! Отговори
до 2 преди 1 година
до 2

защо да ги е срам?

хората са доволни от кметовете,общините,депутатите си...
уважават ги,и си ги избират на избори!

аз за ударен шамар на някой депутат ,не съм чул!

след кое наводнение,някой се е загрижил?
или след земетресението в Перник ли?
в Перник за благодарност,дето потроши толкова труд,безсъние и нерви ...после смениха кметицата?!
2
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Как не ги е срам дори да го споменават.
1
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
По сто шестдесет и пет евро. Много пара това бе,те имения и замъци ли ще възстановяват?