Сливенското село Глушник – огнище на птичи грип

Мерките: принудителното унищожаване на всички птици в селото
3 ное 2017 22:52,
4
Сливенското село Глушник – огнище на птичи грип
Снимка: архив, Булфото

Огнище на птичи грип е открито в сливенското село Глушник. То е било констатирано в животновъден обект за отглеждане на кокошки, токачки и гълъби. Заболяването е потвърдено с лабораторни анализи, съобщиха от областната администрация в Сливен, цитирана от БТА.

Мерките, които ще бъдат взети със заповед на областния управител, включват принудително унищожаване на всички птици в селото, почистване и многократна дезинфекция на помещенията за птици, транспортните средства, на дворовете и улиците в и около птицевъдния обект.

Собствениците на убитите птици ще бъдат обезщетени.

Днес е започнало изземването на птиците от стопанствата в село Глушник. По предварителни данни, там се отглеждат между 400 и 1000 птици. 

На място са изпратени четири екипа на Областната дирекция по безопасност на храните. 

Определена е била предпазна трикилометрова зона около животновъдния обект. 

В тези зони изрично се забранява търговията и предвижването на домашни, диви и други птици и яйца за разплод, както и разселването на птици за подновяване на дивечовия запас. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
0
 
! Отговори
диверсия преди 6 години
Всички телефони и лични карти се следят в реално време .следят и всички автомобили по нарочно инсталирани тежко терористични съоръжения в талони на автомобили.Да се открият веднага терористите заразяващи с този искуствено създаден вирус.
2
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Египет,Русия и др.страни отказаха още преди да се реазбере за птичия грип да внасят българско птиче месо,защото не искат да тровят населението си с бъканите с хормони пилета и какво ли още не.Но ние си ги лапаме на воля и никой не ни предупреждава за опасностите за нас и за децата ни.
1
4
 
9
 
! Отговори
суджук преди 6 години
Сега някой от ГЕРП ще достави услужливо вносни яйца и птиче месо през неговите фирми...така се прави И болестите по животните и хората са си бизнес за милиони.