Кметът забранил Хелоуин: Обединих българите!

Националните празници започнали да се приемат като почивни дни
Обновена: 5 ное 2017 09:26 | 5 ное 2017 09:20, Камелия Цветанова
180
Кметът забранил Хелоуин: Обединих българите!
Снимка: Булфото, архив

Кметът на Елин Пелин Ивайло Симеонов, който забрани да се празнува Хелоуин във всички общински помещения, детски градини, училища, читалища и го замени с факелни шествия, не смята, че е разединил обществеността.

"Обединих българите“, коментира той пред нова телевизия.

Още по темата


Симеонов призна, че забраната му дори няма юридическа стойност, но е подействала като една аларма, тъй като повечето деца са смятали, че следващите почивни дни са заради Хелоуин.

"Най-притеснителното за мен е, че през последните години националните празници започнаха да се приемат като почивни дни. А те са дни, в които ние трябва да излезем заедно и да почувстваме това, което имаме като наследство, култура и нещо, за което трябва да се гордеем”, допълни кметът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


180
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
136
2
 
2
 
! Отговори
dr Mihail Nikolov преди 6 години
Bravo!!!Edin istinski zastitnik na nacionalnite ni cennosti!!!Gospoda alafrangovci v koja narodna pesen ili prikazka se spomenava tozi heloin ili Valentin?Ne prodavajte balgarskoto!Ne omajvajte detskite dusi s globalistki magli!!!Ne ni vavlicajte vav vasite cuzdopoklonstvalll
135
13
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Всеки е свободен да празнува каквото си иска. Кой болен мозък може да забранява празници ?????
134
13
 
5
 
! Отговори
uu преди 6 години
kato gledam edni 25 choveka usurdno laikvat za kmeta, kmete, bonush li shte vzemat ot administaciqta ili nqma da ima udrujki ot zaplatata ? :))
133
15
 
11
 
! Отговори
Светльо преди 6 години
***, загубеняк.
132
6
 
15
 
! Отговори
Питам преди 6 години
Откъде накъде ,държава с 1300 години история,празнува празника на 200 годишна държава?
131
3
 
5
 
! Отговори
Румен преди 6 години
Симеонов президент, президент! В Елин Пелин много ми приличат на каубои.
130
8
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Браво
129
9
 
32
 
! Отговори
Дино преди 6 години
Браво, Кмете !!!
128
25
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Това съвсем не е работа на кмета. Той да не би да харчи пари? Хора, които изобщо не разбират защо са избрани. Ама народът е виновен.
127
5
 
17
 
! Отговори
КънЮ Кожодеров преди 6 години
До Анонимен, казал: "Никога не съм се маскирал и не съм празнувал, но заради такъв пъпеш съм готов да го направя! Забранявал той..."Интересна позиция. Дали би станал *** ако забранят провеждането на отровното им шествие по улиците на София?! Само ей тъй, защото са го... забранили, за да предпазят психиката на порастващите деца.
126
21
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В Япония от няколко години има м,ода, жени да се обличат с български народни носии и да си слагат мартеници. Японското равителство обаче не е забранило това странно и екзотично тяхно поведение. Българина обаче мрази чуждите култури и му харесва да плюе и да забранява. Почти както руснака - дурак.
125
7
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Така или иначе мнозинството, тоест истинските българи сме обединени против хелоуин. Колкото до безродниците- те скоро 4-ти юли и дена на благодарността ще почнат да празнуват, щото е "модерно".
124
15
 
6
 
! Отговори
Скитник преди 6 години
Поредният ***.на.р!
123
8
 
37
 
! Отговори
Подкрепям преди 6 години
Браво кмете! Само така! Хелоуин няма нищо общо с Българските празници.
122
16
 
13
 
! Отговори
Ал бин Холоуини преди 6 години
Аз ще се маскирам като Осама бин Ладен с автомат под мишница, а жена ми ще я облека в хиджаб, това ще са нашите кослюми за хелоуин. Ще чукам по вратите на хората и ще им искам бонбони. Все пак сме демокрация и всеки може да си празнува каквото си поиска.
121
7
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Какво се празнува с празник на дяволи, демони, вещици, всякакви тъмни и мракобесни образи ? И после като ескалира насилието и смъртта в обществото, агресията и злобата все търсим кой ни е виновен, а като трябва всеки от нас да отстоява ценностите и българщианта - няма никой, било демокрация...И понеже един човек е заел активна гражданска позиция, някой се развълнува и го прави на проблем. Защо ? И какво общо има адската тиква с ценностите ни като хора, с нашия бит, обичаи, българщина ?
120
11
 
10
 
! Отговори
? преди 6 години
Аз на хелоуин ще се съблека чисто гол и ще ходя така по улицата, ще съм се мъскирал като гол човек. Нали сме демокрация и всеки може да си празнува каквото иска.
119
9
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До ГражданинТи не си живял при комунизма /най-малкото защото никога не го имало/,ти си просто продукт на така наречената "демокрация" който повтаря като папагал това което други казват. Черквата бе забранена за членове на БКП ,въпреки това който искаше отиваше.Тези които най-много говореха за това че ,отиването на черква е забранено и сега не влизат в черква ,но празнуват Хелоуин защото е "демократично".
118
4
 
25
 
! Отговори
Пурку преди 6 години
Пак недоразбрали и се пънат, чак ще се на.ерат. Кмета е забранил празнуването на този изически празник в обществените сгради, училища и детски градини в домовете си и по кръчмите празнувайте ако искате и рожденния ден на баба Яга и се маскирайте както си поискате.
117
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
TI SI PPYPESCH DAJE I PRAZNA KRATUNA SI CHOVEKA E BYLGARIN BRAVO