Седмицата започва със слънце, във вторник идват облаците

Сутрините ще са мъгливи, градусите през деня ще достигнат 13-15
0
Седмицата започва със слънце, във вторник идват облаците
Снимка: Reuters

През следващото денонощие облачността в източните райони ще е по-често значителна, без валежи. В Западна България ще е предимно слънчево. На много места в низините и котловините ще се образува мъгла, прогнозират синоптиците от НИМХ при БАН.

Почти тихо, след обяд със слаб вятър от изток-югоизток. Минималните температури ще са предимно между 0 и 5 градуса, максималните - между 11 и 16 градуса, по-ниски в районите с трайна мъгла.

Над Черноморието облачността ще е по-често значителна, почти без валежи. Ще духа слаб югоизточен вятър. Максимална температура на въздуха ще е 13-15 градуса, близка до температурата на морската вода. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Над планините ще бъде предимно слънчево. Ще духа слаб юг-югозападен вятър. Максимална температура на височина 1200 метра ще е около 8 градуса, на 2000 метра - около 3 градуса.

Във вторник повече слънце ще има в планинските райони в Западна България. Над останалата част от страната преди обяд ще бъде мъгливо или с инверсионна облачност, а в източните райони през целия ден ще се задържи предимно облачно.

След обяд от запад високата и средна облачност ще се увеличава. В сряда ще бъде облачно. Ще започнат валежи, отначало в Западна България, по-късно и в централните райони от страната. Температурите ще се задържат без съществена промяна - минималните предимно между 2 и 7 градуса, максималните - между 11 и 16 градуса

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари