"Идилия" с кучкарник: Денонощен лай в село Бръшлен

Хората се оплакват от незаконен кучкарник в селото
6 ное 2017 10:48, Боряна Павлова
10
"Идилия" с кучкарник: Денонощен лай в село Бръшлен
Снимка: bTV

Тишината и спокойствието са отдавна забравени от хората от улица "Рила" в иначе хубавото село Бръшлен.

По всяко време на денонощието махалата е огласяна от лая на многобройните кучета, които обитават имота на Анастасия Кристофани и италианския й съпруг.

Двамата отглеждат над 30 кучета в имота си и отказват достъп на контролните органи до дома си. Не обръщат внимание и на оплакванията на съседите си от денонощния шум.

Петранка Грозданова, което им е съседка, описва ситуацията като ужасна.

"Ужас, постоянно викат, не може да си легнеш, не можеш да си починеш. Големи бесове са грамадни".

През лятото е още по-нетърпимо, разказват съседите и споделят, че се въдят мухи и лоша миризма.

Жалбите и подписките, внесени в кметството, се оказват безрезултатни, но не по вина на институциите.

Димчо Петров, кмет на с.Бръшлен, заяви, че е реагирано бързо и с ръководството на община Сливо поле и с еколога е посетен адреса. Контролните органи обаче не са били пуснати вътре и не са могли да установят колко са животните.

"След това, доколкото разбирам, госпожата е подала възражение, че ние не сме установили броя на кучетата. Извинявайте, но това е параграф 22 – как може да бъде установен броят на животните, след като не сме допуснати вътре", посочи пред bTV Петров. По документи Анастасия Кристофани има регистрирани в община Сливо поле 31 кучета.

"Успяхме да надникнем през съседите, които бяха любезни да ни допуснат откъм техните дворове, да , вижда се някаква дейност, но това си е на практика един кучкарник. Не знам какво ги правят и защо ги имат тези кучета, но извадиха документи за осиновяване от приюта", допълни кмета.

Заради този казус през миналата година община Сливо поле е променила наредбата си и вече позволява само до 3 домашни любимеца на домакинство. Предстои да се наложат административни санкции на собствениците на кучетата, но местните хора не вярват, че това ще им върне забравената тишина.


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
1
 
1
 
! Отговори
Русенец преди 1 година
Четох ли четох коментарите Ви и ми блесна рязко едно!
Всички тесногръдски амеби се зомбират хейтърски ,само от идеята да прочетат новина в която има само мнението на един недоволен.
Моля Ви четете книжки,не “НОВИНИ”,морално физически и душевно зомборани сте на 90% от коментарите си.
Искрено Ви съжалявам обладани безделници,само безделния има време да мисли кретении като вашите .
9
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Как така не допускат контролните органи. Полицията да подбере кучкарката и италианския и съпруг и в ареста за 72 часа.
После да се жалват на папата.
8
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Много търпеливи в това село, щом търпят този вой и миризми с години. Има един начин, пълнят бутилки с бенДзин, меткат в Кучкарника и няма да има шум, мърсотия, бълхи и болести. Има куче - има проблем, няма куче - няма проблем.
7
6
 
4
 
! Отговори
До 6 преди 1 година
Г-н неграмотник, преди да пишеш глупости, вземи да прочетеш, че в частна собственост полиция може да влиза само с съдебно или прокурорско нареждане! Не знам как е в Германия много ме съмнява, там закона да е много по-различен. Въпроса е че тук се попада в законов и институционален хаос, защото хем контролните органи не могат да съставят акт без да влязат, хем прокуратурата не може да повдигне обвинение без констатацията им. Бедата в България е огромното количество взаимнопротиворечащи си закони.
6
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Като се забавляват по дискотеките в судентски град, пияни до козирките така ще е - институции пълни с хора, не знаещи нищо. Не могли да влезнат на адрес - а покана ли чакате - викате полиция и влизате, и акт ще им съставят. Как може в Германия да влизат,а в България не, по - големи демократи ли станахме? На никой не му се работи и нищо не знае, това е проблема. Нито кучетата заслужават това отношение, нито хората около тях.
5
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До шматка

Може и да има правнонеграмотни кадри, но тук самия закон не позволява решаване на проблема! Най-много глоба, която няма да се плати, защото от такива изпаднали утайки нищо не можеш да вземеш реално. Законите са меки и най-лошото е че са писани от същите онези които тормозят хората, в случая кучкарите. В такива случаи е необходимо полиция да отнема силово животните и собстниците да платят техния за тяхното унищожаване, ако не могат ефективни присъди или общетствено полезен труд.
4
2
 
20
 
! Отговори
шматка преди 1 година
Май само у нас властите са безпомощни пред нарушителите и престъпниците.Това не е заради демокрацията и властта а заради слабо подготвени кадри не познаващи нормативните уредби.Просто не знаят как да постъпят в такава ситуация.
3
5
 
25
 
! Отговори
гп преди 1 година
Повечето кучкари са психически болни и асоциални типове, които под прикритието на уж любов към животните вършат отвратителни неща, като катстрации, кръвосмешване, дъжват в тесни пространства, застрашават спокойствието и живота на съседите, разпространяват опасни смъртоностни болести, тении и подобни, замърсяват, изпускат миризми, серат по улици и градинки и още много.
Кучкари - психопати
2
5
 
10
 
! Отговори
младен преди 1 година
Bутилка с бензин и затапена с *** метната по стената на къщатта им. Ей така, само за леко сплашване.
1
11
 
17
 
! Отговори
пръв приятел преди 1 година
Антифриза - пръв приятел на кучето!