Облачността се увеличава утре, на места ще превали

Максималните температури ще са до 17 градуса
6 ное 2017 22:00, Анисия Иванова
0
Облачността се увеличава утре, на места ще превали
Снимка: Reuters, архив

През нощта ще е предимно ясно. На много места, в низините и около водните басейни, ще има мъгла или ниска слоеста облачност. Ще е почти тихо, с минимални температури между минус 1 и 4 градуса.

Преди обяд ще е предимно слънчево, а на места - мъгливо. След обяд от запад облачността ще се увеличава и на отделни места в планинските райони на Западна България са възможни слаби превалявания. Ще духа слаб до умерен вятър от изток-югоизток. Според прогнозата на НИМХ максималните температури ще са от 12 до 17 градуса, в районите с по-трайна мъгла ще са по-ниски.

По Черноморието облачността ще е по-често значителна, почти без валежи. На места ще е и мъгливо. Ще духа слаб до умерен предимно източен вятър. Максимална температура на въздуха - 13-15 градуса, близки до температурата на морската вода. Вълнението на морето ще е около 2 бала.

В планините преди обяд ще е предимно слънчево, но след обяд от запад ще се заоблачи. На отделни места в масивите от Западна България ще превали дъжд, над 2000 м - слаб сняг. Ще духа слаб до умерен вятър от юг-югозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 9 градуса, на 2000 метра - около 2 градуса.
Атмосферното налягане е близко до средното за месеца и слабо ще се повиши.

В сряда и четвъртък ще преобладава облачно време. Отначало в Западна България, а през нощта срещу четвъртък и през деня на места в останалата част от страната ще има валежи от дъжд, в планините на Западна България над 1600 метра - от сняг.

Значителни валежи не се очакват. През първия ден ще се усили вятърът от изток-югоизток, по-съществено в Дунавската равнина и източните райони. Дневните температури ще са в широки граници - в сряда от 6-10 градуса в Западна до 14-16 градуса - в Източна България. (БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още по темата: НИМХпрогнозавреме
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари