Доброта и солидарност: Цяла Стара Загора се вдигна да издирва жена

62-годишната Милка е болна от Алцхаймер, доброволци я търсят
3
Доброта и солидарност: Цяла Стара Загора се вдигна да издирва жена
Издирваната Милка.

Масова доброволческа акция за издирване на изгубила се жена с Алцхаймер трогна  старозаторци в последните дни. В социалните мрежи тече призив, ако някой я забележи, да се обади на 112 или на телефоните на близките ѝ.

Жената се казва Милка Андонова, болна е от болестта на Алцхаймер и на 3 ноември се е изгубила в района на вилно селище "Светлина", близо до гробищата в Стара Загора.

Обявена е за национално издирване и поради спецификата на болестта ѝ, не е изключено тя да се намира и в друго населено място или някое закътано кътче, което досега не е било обект на търсене.

За координация на всички доброволци е създадена и специална група във Фейсбук, където всеки, който може да помогне може да се включи там и да следи акцията.

Милка е била облечена с връхна дреха в синьо, с черни и червени шарки, черно долнище на анцуг, черни обувки. Не е контактна и не говори, но не е агресивна и без усилие може да я задържите, докато дойде патрулна кола.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Горката женица!Дано всичко свърши благополучно!
2
2
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Дано е намерят! Определено е страшно когато твой близък с деменция или друг проблем се загуби. Изпитала съм го и знам какъв ужас е. За мой късмет дядо го намериха. Кураж на близките и отново дано всичко свърши добре. Щом толкова много хора я търсят, има надежда.
1
1
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Дано да я намерият жива и здрава. Кураж на близките!