Мерки към бизнеса: Улесняват "вноса" на работници със "синя карта"

Текстовете са част от промените между първо и второ четене на закона за МВР
Обновена: 7 ное 2017 15:07 | 7 ное 2017 15:07,
15
Мерки към бизнеса: Улесняват "вноса" на работници със "синя карта"
Снимка: Reuters, архив

"Вносът" на работници с т.нар. "синя карта" обсъди на закрито заседание в Русе парламентарната комисия по вътрешна сигурност и обществен ред, предаде Нова тв.

Още по темата
Текстовете са част от промените между първо и второ четене на закона за МВР. Ако те бъдат приети, това ще улесни идването на квалифицирани работици от трети страни за работа у нас. 

Така ще се облекчи бизнесът, който изпитва остър недостиг от кадри за отделни браншове.

По-късно следобед ще има и съвместно заседание на вътешните парламентарни комисии на България и Румъния. На него се очаква България да представи доклад за готовността ни за европредседателството, най-вече в сферата на сигурността.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
0
 
1
 
! Отговори
Румен преди 6 години
е,че кой да улеснят?работниците?ако си мислите това,верно сте ***...
14
0
 
3
 
! Отговори
възмутен преди 6 години
Ако взимаме заплати колкото германците, тогава задължително ще трябва евтина работна ръка. За да стават богатите по богати, а бедните българи да ходят и те в чужбина за евтина работна ръка. Подобна е логиката на еничарите. Всяко начало има и край, така ще дойде и края на тези с имунитетите. Само че ако е принудително няма да се чувстват много комфортно.
13
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Първо да проверят няма ли подходящи безработни а след това да пускат чужденци!
12
0
 
8
 
! Отговори
креизи преди 6 години
След като всички досега управляващи наследници на комунистите ограбиха държавата, сега искат да не плащат достойни заплати и пенсии на българите. След преврата до сега България е в национална катастрофа. Бившите комунистически активисти които са още на власт знаят само да си вдигат многократно собствените заплати и да прикриват престъпниците. Със депутатските и министерските заплати трябва да се платят загубите от КТБ и Белене. Падишах Бойко ще сънува още много хъб на южен поток.
11
0
 
4
 
! Отговори
ДЖИПСИ преди 6 години
Трябва да не се взимат работници от Пакистан, Афганистан и Мароко. Защото са от престъпник нагоре. Във България има достатъчно престъпници. Нека с предимство да бъдат българи от бившите съветски републики. На тях да дават поданство вместо на аборигени. Но заплатите не само на депутатите да се увеличават както беше до сега, а на всички останали.
10
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Какъв бизнес бе? Това са си същите комунизи, като едно време ако не са баш *** - тогава децата-наследниците им.Не разбрахте ли, че комуниста не е човек който плаща - това е човек който иска само да *** и всички са му длъжни! Докато не заиграе сопата - така ще е, ше се сменят бойковци,костовци,станишевци и прочие - един дол дренки, от една партия майка!
9
0
 
14
 
! Отговори
дрелка преди 6 години
"Ако те бъдат приети, това ще улесни идването на квалифицирани работици от трети страни за работа у нас."да се смееш ли,да плачеш ли...кои са тези трети страни? ;)разбирайте украинки,тясно квалифицирани в обслужването на туристите
8
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Много "важна стъпка " към закриване на държавата .
7
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Елементарна питанка!Къде ще си ги харчат после ?Не е ли по-логично да се дават пари на българи и да се въртят в България ,вместо да изчезват зад граница?Чудя се толкова професори и специалисти уж има ,а се допускат елементарни грешки дето са само в полза на някакъв си "бизнес"Докато държавата прави щедри отстъпки на бизнеса ,последния никога няма да се научи да е реален такъв.Мечешки услуги и липса на комуникация между работещи,бизнес и държава.
6
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Бизнесът ще им построи храмове, минарета, културни домове. Само да му работят евтино. Няма значение от коя част на Африка са. Бизнесът в Америка как събра работници от Африка?!
5
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До шматкаЗа да угоди на бизнеса и да не се подобри заплащането на труда.
4
0
 
26
 
! Отговори
шматка преди 6 години
Защо правителството улеснява вноса на раб. ръка.Преди седмица Боко призова бизнеса да вдигне заплатите.Така ли ще ги вдигнат.С подбиване на пазара на труда.Боко тъче на два стана.Ако няма чужда раб.ръка хотелиерите ще вдигнат заплатите .Нямат избор защото имат договори с големи туроператори и не могат просто така да затворят
3
0
 
28
 
! Отговори
шматка преди 6 години
Докарайте и от МарсВ края на сезона като ви изтипосат пак снимките с мизерията ще се чудите как да привличате туристи.Евтини на брашното скъпи на триците.
2
0
 
32
 
! Отговори
Пешо преди 6 години
червен картон за българския "бизнес"
1
0
 
25
 
! Отговори
риторично преди 6 години
Не искат да плащат на българските кадри и това го замаскират като "недостиг" на кадри. Ще дойдат 1-2 години и като се сблъскат с действителността и натрупат опит, ще се ориентират към Западна Европа. Това е стратегия без "визия", както е модерно да се казва.