През 2018 г.: Ремонт на тунелите на В. Търново и "Хемус"

Догодина ще има средства за това, обеща Николай Нанков
7 ное 2017 20:36,
12
През 2018 г.: Ремонт на тунелите на В. Търново и "Хемус"
Снимка: архив "Булфото"

Тунелите на Велико Търново и на магистрала "Хемус" ще бъдат ремонтирани през 2018 година.

Това обяви министърът на регионалното развитие Николай Нанков по време на визитата си в Свищов. Той съобщи, че догодина ще бъдат отпуснати средства за ремонтите.

Нанков обясни, че срокът за изготвяне на техническото проектиране е до декември. Проектът за великотърновските тунели ще включва и ремонт на две тунелни тръби на автомагистрала "Хемус".

Още по темата

"Това ни е план-графикът за 2018 година, но поетапно трябва всички тунелни тръби да бъдат ремонтирани, докъдето ни достигнат финансовите средства. Те трябва да бъдат приведени в добро състояние, съгласно изискванията на европейската директива и на нашата нова Наредба 1", каза още министърът, цитиран от "Фокус".

Той съобщи и че до края на годината ще бъдат отпуснати 1,6 млн. лева за изграждане на водопровода в старата част на Велико Търново. Министрът каза, че кметът на Велико Търново Даниел Панов е внесъл в министерството искане за отпускане на 4,6 млн. лева.

"За съжаление, бюджетът за ВиК проекти за всички общини за 2017 година е 10 млн. лева. МРРБ не разполага с този ресурс, който е необходим, за да задоволим всички нужди", обясни Нанков. Той съобщи, че следващата година се предвижда да бъдат отпуснати още 1,6 млн. лева за ремонт на водопровода в старата част на Велико Търново.

"Нека все пак и Общината, заедно с ВиК оператора, положат усилия в максимална степен там, където не достигат държавни средства, да подменят останалата част от ВиК инфраструктурата", каза той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Samo da ne stane Kato echemishka 390 000 lv za 105 lampi Kato Te struvat Po 60 lv, kabel Oshte 10 000lv I lampite 10 000 lv Stanaha 20 000lv I za 5 dena Rabota 10 000 lv Stanaha 30 000 lv kude E Ostatuka 360 000lv kude E staroto Jelqzoo 90 tona
10
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Този министър фъфли като Мегз.
9
1
 
3
 
! Отговори
Соджукакис преди 6 години
Станете вегани, че съджука е поръчан вече. За вас постна пуца.
8
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Е да. Трябва си. Не може само Цариградско в София да се ремонтира на всеки 2 години. Някак се набива на очи
7
1
 
3
 
! Отговори
наблюдаващотдалеч преди 6 години
Каки тунели са в Търново? Това са два моста.
6
1
 
6
 
! Отговори
бг смешки 2 преди 6 години
безличници , некадърници и крадци ! само схеми са им в главата и кражби ....правят ремонтите не за защото е нужно а да усвовят едни пари ..... после ремонти където е нужно не се правят както видяхме с примера с един тунел дето падна лампата 1 жена .... парите са взети от фирна на ДПС и ремонт не е направен ..... но докато простият народ си мълчи и е зацепва кво се случва у тая " държава " така ше е ......
5
0
 
5
 
! Отговори
бг смешки преди 6 години
те са в ремонт за да се усвояват пардон крадат едни пари .....не разбирате идеята !
4
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
имало ли е изобщо момент, в който тунелите на тази картофена ни... пардон магистрала да не са били в ремонт?
3
0
 
8
 
! Отговори
коко преди 6 години
за тунелите говорят все едно са 5 ядрени централи!господи,колко са богати политиците и колко е бедна България
2
0
 
14
 
! Отговори
Сериозно преди 6 години
Че тези тунели на Хемус ще бъдат повече от 2 г. в перманентен ремонт!? А преди това редовно затваряни за "козметично" ремонти - всеки редовно пътуващ е усети "удобството" на тези ремонти от десетилетия! В нормалните държави за 2 г. цялата Хемус да са довършили!
1
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ГЕРБ бяха обещали още в предния си мандат, че ще завършат автомагистрала "Хемус", ама сега явно обещанията са само на ниво тунели. Има и значение какво се обещава след като не се изпълнява? Дано поне тунелите оправят... За следващите избори да има с какво да се похвалят. БСП и те са същите. В Парламента в момента едни читави няма.