Щети за милиони причини пожарът в месокомбината в Търново

Специалисти категорични, че няма опасност от замърсяване на въздуха
7 ное 2017 12:58,
13
Щети за милиони причини пожарът в месокомбината в Търново
Снимка: архив, Булфото

Щети за милиони и над шест декара изпепелени промишлени площи fостави след себе си пожарът, който късно снощи лумна в един от най-големите месокомбинати във Велико Търново.

Още по темата
Огънят вече е овладян, въпреки че в района все още има тлеещи огнища. На място продължават да работят 13 пожарни автомобила. 

Специалисти са категорични, че няма опасност от замърсяване на въздуха. 

Тепърва ще се изяснява каква е причината за пожара, но една от версиите, по които се работи е умишлен палеж.

Пламъците избухнали снощи около 18:30 ч. от товарна рампа в предприятието. Минути по-късно огнената стихия превзела цялата поточна линия. Като по чудо по това време на място не е имало никой. 

Повече от пет часа отне локализирането на пламъците, а над 40 пожарникари цяла нощ се бориха да овладеят огнената стихия.

"Оттук насетне извършваме довършителни погасителни действия, тук-там има огнища, които все още се възобновяват, ликвидираме ги и през целия ден ще останат дежурни екипи", каза пред БНТ ст. комисар Красимир Кръстев, н-к РСПБЗНС.

Постоянно се правят и замервания на въздуха, като към момента няма повишаване на нормите.

От ръководството отказват коментар има ли причина някой умишлено да подпали предприятието. Разследващите работят по няколко версии. Очаква се до края на деня да започнат и огледите на място.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Застрахователите дали ще проведат свое разследване?
8
2
 
9
 
! Отговори
Принципно преди 6 години
Дали са забелязали наблизо някакви "вегани" .......... ??!!!!!
7
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До "Питам"... Да,пука ми за пожарникатите,които цяла вечер са изпълнявали служебния си дълг и са рискували живота си ! Други въпроси...?
6
0
 
5
 
! Отговори
Така е преди 6 години
До Анонимен 1 Докторе , ама тези антибиотици са безплатни и са превантивни . Така се пази " народното" здраве. И после се хвалиш ,че цяла зима не си хващал настинка. Нали така ? Така е ...
5
3
 
5
 
! Отговори
Питам преди 6 години
До Анонимен 4 Да те питам , на теб изобщо пука ли ти за нещо?Ей за такива като теб дето не им пука държавата е на това дередже.
4
0
 
12
 
! Отговори
Врачанин преди 6 години
До селянин 2 Да , аз съм виждал честен бизнесмен. И не е от БСП. Има над 200 работници и им плаща добре.Отказа да дава лепта на ГЕРБ и го подгониха. Само че сбъркаха и си го получиха. Сега знаят че от него пари няма да видят.
3
10
 
3
 
! Отговори
Реалист преди 6 години
Разбира се че е умишлен палеж.Някай от увалнените работници , побеснял любител на БСП г о е запалил.Когато те приемат в БСП питат, мразиш ли богатите? Ама те богатите са именно в БСП.
2
7
 
8
 
! Отговори
селянин преди 6 години
Мръсотията и завистта е генно заложена в роба ,и има защо !!Някой да е виждал честен бизнесмен !!
1
9
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Пожара се е възпламенил от натъпканото с антибиотици месо! Тези антибиотици които са в свръх количество са опасни не само за вешето здраве но и за опасноста от пожари. А докторите се чудят защо на народа не му действат антибиотиците които им предписват за да ги излекуват И защо са станали резистентни към антибиотици. Това означава че организмите им са пренаситени от антибиотици и когато трябва да им подействат за да оздравеят те имат обратен ефект. Честито на всички хапващи антибиотично месце!