Кметът на Батак се кълне: Не съм облагодетелствал близки!

Градоначалникът твърд, не ще да дава оставка
25
Кметът на Батак се кълне: Не съм облагодетелствал близки!
Петър Паунов. Снимка: "24 часа"

Кметът на Батак Петър Паунов е категоричен, че не е направил никакви нарушения и не е облагодетелствал семейството си.

Още по темата
Преди дни Окръжната прокуратура в Пазарджик внесе в съда обвинителен акт срещу него за превишаване на права, с което е ощетил държавата с 2400 лв., а от медийно разследване стана ясно, че фирма, чийто управител е синът на Паунов, е спечелила не една обществена поръчка в общината.

"Никога не съм мислил да си подавам оставката, защото не съм направил абсолютно никакви нарушения", каза Паунов в предаването "Тази сутрин" по bTV.

Той посочи, че преди влизането в сила на закона за конфликт на интереси има няколко обекта, изпълнени от фирмата, управлявана от сина му, но те са спечелени по законовия ред.

По думите му не е странно тя да печели, тъй като е единствената на територията на Община Батак, която има абсолютно всички строителни регистрации.

Фирмата всъщност е основана от самия Петър Паунов през 1993 г., но е прехвърлена на съпругата му през 2003 г. след избирането му за кмет.

На въпрос дали според него е морално тази фирма да участва в конкурси и да печели, Паунов отговори: "Ще ви кажа само едно – фирмата храни 32 семейства в Батак".

Кметът изтъкна, че фирмата е спечелила поръчки не само от общината, а и от две Държавни горски стопанства. Според него обаче това няма връзка с поста му в Общината и семейството му не се е облагодетелствало. Паунов отрече и твърденията, че той е реалният управител на фирмата.

Той няколко пъти повтори, че след влизането в сила на закона за конфликт на интереси фирмата не е вземала поръчки.

Призна обаче, че други фирми купуват строителни материали или наемат техника от фирмата на сина му, защото тя например притежава единствения бетонов възел в общината.

Кметът обясни и че е избран от листата на БСП, но е напуснал партията преди две години, като мотивите били лично негови. Паунов каза, че в момента е в болнични по здравословни причини.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


25
Още по темата: батакПетър Паунов
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До ЛуциферТой колкото е дарил и на колкото хора е помогнал, ти не си и сънувал!
20
3
 
2
 
! Отговори
Батачанин преди 6 години
До Тиквун из с БанкяЗащото има и такива, които само крадат!
19
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Хайде сега всичките дето ревете вземете да си прочетете пак статията или да видите интервюто. Човека е излязъл в болнични ПРЕДИ скандалите като първо и като второ когато си е създал фирма някъде и вземе че стане кмет там какво да направи фирмата да я фалира, че да ви е мирна съвестта ли или да я продаде на някой от конкуренцията?Я си помислете вие колко роднини имате някъде из властта ( в малките населени места това е неизбежно просто..) Кандидатстваш приемат ти кандидатурата а не родословието.
18
4
 
1
 
! Отговори
Тиквун из с Банкя преди 6 години
До БатачанинЗначи краде по-малко от останалите ! Похвално !
17
5
 
7
 
! Отговори
Батачанин преди 6 години
Да, може и да се е облагодетелствал, но целия град се преобрази откакто е кмет!Има асфалтирани много улици и булеварди. Изградиха се две или три нови църкви. Направи се ремонт на храм паметника "Света Неделя" а манастирите бяха реновирани.Има нова централна улица, както и изцяло реновиран площад. Ремонтираха се училища и детски градини, спортни площадки в цялата община.Привлече се инвеститор, който възстанови хотела на града, който беше останал без покрив.(това е сграда в центъра на града)
16
6
 
8
 
! Отговори
Румен преди 6 години
в болнични ...болестта е КОМУНИЗЪМ ...крадене,лъжи и пак обратното И право в очите!а,после ..турците виновни за Батак...Алоо,Батак,как търпите такова куче крадливо и лъжливо,бе!на цар Киро му запалиха къщите,ама на тоя,щото е комуноиден -го търпят и дори благодарни трябвало да са ! работа им давал!чиба!
15
6
 
9
 
! Отговори
Скитник преди 6 години
Българска- червена наглост!
14
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Комунистическа работа.По принцип не е правилно така да се действа. Не може навсякъде и само роднини да са на далавера. Това в други държави няма как да стане.
13
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
2400лв. ЪЪЪ,да не би да са по-малко нулите посочени в сумата!?
12
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 13Взел си човекът болнични точно по време на цялата дандания/случайност някаква/
11
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Вдигаха пушилка за фалшиви болнични.Май такива като този кмет имат голям принос към въпросната схема" Къде намеси болничните, а и имаш 4 лайка, да не искаш да доказваш тезата за 80 % на Иво Христов.
10
0
 
17
 
! Отговори
? преди 6 години
В статията пише, че държавата е ощетена с 2400 лева? Не е ли малка сумата за такава суматоха. Прокуратурата не е ли разровила за други нарушения? При положение, че се крадат милиони, тази сума ми се вижда смешна, самото разследване струва десетки хиляди левове.
9
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Др. кмет е абсолютно прав , че не е облагодетелсвал близки . Никой не знае , дали сина му е близък на него или на някой друг.
8
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Точно за принципи говорим. Земята е публична собственост и парите са отишли не в джоба на кмета а в общината. Публична тайна е, че в България в момента се краде яко през програмите за саниране, за развитие на селските райони където се построих стадиони трибуни и спортни зали без да има нуждаза това. Посториха се къщи за гости за лични нужди и всичко става с благословията на правителството, за това се мълчи, а дребнискандали отколоняват общественото мнение.
7
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Вдигаха пушилка за фалшиви болнични.Май такива като този кмет имат голям принос към въпросната схема.
6
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Разбира се че нее облагодетелствал близки! Ако под близки има предвид 21 годишният му син изобщо не го е облагодетелствал с 250 000 левчета! За какви ли ни има този нямам представа но във всеки случай ни мисли за ***! А сигурно сме такива защото ако не бяхме този нямаше да е кмет а бсп герб и светата троица дебелия лудия и че.рния нямаше да са в парламата!
5
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Момчета заглавието на публикацията е:"Кметът на Батак се кълне: Не съм облагодетелствал близки". По въпроса "прокуратура, факти, закони" кмета казва, че след влизането в сила на закона за конфликт на интереси няма спечелени поръчки. Съвсем нормално е да се използва най близкия бетонов възел или булдозер, защото транспорта оскъпява доставката. Май остава само случая за тези 100 кв.м земя, за което първоначално има решение на общинския съвет, а после се оказва, че земята е държавна, а не общинска
4
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
щом фактите говорят какво се кълне? оставка и у панделата + да връща откраднатите пари с лихвите
3
1
 
13
 
! Отговори
истина е преди 6 години
Безверникът се кълне в парите ,но не знае ,че ще гори в ада !!!!
2
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Какво значи кълне се. Да не сме в рицарско време. Прокуратура, факти, закони. Това е синът му все пак.