Кметът на Батак се кълне: Не съм облагодетелствал близки!

Градоначалникът твърд, не ще да дава оставка
25
Кметът на Батак се кълне: Не съм облагодетелствал близки!
Петър Паунов. Снимка: "24 часа"

Кметът на Батак Петър Паунов е категоричен, че не е направил никакви нарушения и не е облагодетелствал семейството си.

Още по темата
Преди дни Окръжната прокуратура в Пазарджик внесе в съда обвинителен акт срещу него за превишаване на права, с което е ощетил държавата с 2400 лв., а от медийно разследване стана ясно, че фирма, чийто управител е синът на Паунов, е спечелила не една обществена поръчка в общината.

"Никога не съм мислил да си подавам оставката, защото не съм направил абсолютно никакви нарушения", каза Паунов в предаването "Тази сутрин" по bTV.

Той посочи, че преди влизането в сила на закона за конфликт на интереси има няколко обекта, изпълнени от фирмата, управлявана от сина му, но те са спечелени по законовия ред.

По думите му не е странно тя да печели, тъй като е единствената на територията на Община Батак, която има абсолютно всички строителни регистрации.

Фирмата всъщност е основана от самия Петър Паунов през 1993 г., но е прехвърлена на съпругата му през 2003 г. след избирането му за кмет.

На въпрос дали според него е морално тази фирма да участва в конкурси и да печели, Паунов отговори: "Ще ви кажа само едно – фирмата храни 32 семейства в Батак".

Кметът изтъкна, че фирмата е спечелила поръчки не само от общината, а и от две Държавни горски стопанства. Според него обаче това няма връзка с поста му в Общината и семейството му не се е облагодетелствало. Паунов отрече и твърденията, че той е реалният управител на фирмата.

Той няколко пъти повтори, че след влизането в сила на закона за конфликт на интереси фирмата не е вземала поръчки.

Призна обаче, че други фирми купуват строителни материали или наемат техника от фирмата на сина му, защото тя например притежава единствения бетонов възел в общината.

Кметът обясни и че е избран от листата на БСП, но е напуснал партията преди две години, като мотивите били лично негови. Паунов каза, че в момента е в болнични по здравословни причини.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


25
Още по темата: батакПетър Паунов
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
4
 
15
 
! Отговори
Луцифер преди 6 години
Не си ли близък сам на себе си кмете ? Hе си ли там да облагоделстваш себе си ? Виновен си ако си там за власт и пари иил дари и имотите и парите си на бедните или не лъжи тикво червена