Заради авария 5000 семейства в Русе - на студено

Хората мръзнат от няколко дни, чакат в четвъртък топлото да тръгне
9
Заради авария 5000 семейства в Русе - на студено
Снимка: Олег Попов, Dnes.bg

Около 5000 домакинства в кв. "Здравец" и в централната част на Русе са без парно и топла вода заради аварии по два магистрални топлопровода на "Топлофикация". Това съобщи директорът на дружеството Севдалин Желев, цитиран от БТА.

Екипи работят за отстраняване на повредите.

По думите на Желев проблемът в кв. "Здравец", който е от няколко дни, ще бъде решен и до утре вечер абонатите там ще имат топла вода и парно.

Аварията в централната част на града обаче все още не може да бъде установена.

"Екипи работят. Не е толкова лесно да се локализира авария на "Топлофикация", обясни Желев.

Той коментира, че причина за авариите е състоянието на магистралните топлопроводи. Те са на около 50 години.

Желев посочи, че подмяната на километър магистрален топлопровод струва около 1 млн. лева - за това и дружеството само отстранява авариите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
3
 
! Отговори
jtjt преди 6 години
До Dies IraeМного точно казано,а я кажете за пасарелката и кея.Пасарелката на кея здрава ,удобна ,сигурна я рутят ,а другите стълби,по които може здрав човек да се пребие нищо.
8
0
 
6
 
! Отговори
Dies Irae преди 6 години
3 пъти сменяха плочките на центъра защото все немогат да ги направят като хората, залата я отвориха на 60% завършена и още стой на никъде, събориха завода за балатум за да стоят мол и сега там има един трап (поне цялата администрация може да закопаме там). Пътищата в цялата община не са виждали основен ремонт от поне 30 години. Вечер има лампи, но светят само на себе си, а по международното посока Дунав мост дори няма лампи. Влизаш в България и пред теб мрак и трапове по "пътя". Плачевна история
7
0
 
7
 
! Отговори
Dies Irae преди 6 години
Цяло лято копаха из целия град. В момента градът е разрязан на две и има една единствена улица по която може да се мине от едната в другата половина. Всички други улици са разкопани. Какво толкова копаха цяло лято и каква я свършиха като докато се пусна парното и почна тръбопровода да гърми? Окопи за отбрана на града ли правят тия ***? Всички трапове още стоят, тръбите са оставени оголени на студа и после защо се пукат. Пътищата са отврат, кмета некадърен и краде като за световна. Абе отврат!
6
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
проблемът в кв. "Здравец", който е от няколко дни Този яко лъже. В квартала няма вода и парно от 12 дена.
5
1
 
8
 
! Отговори
цвн преди 6 години
АЙ стига с това вие пак гасувайте за герп.Не разбрахте ли ,че никой не гласува за тях.Още от костинброд се разбра каква е работата,а и от преди това.
4
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
абе събират пари всяка година и все оправданието е че са на по 50 години.Ами сменете ги, инвестирайте, то не е само да събираш и да купуваш перлени вани....е то това бе за Вальо топлото, ама надали и другите се различават
3
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
С ГЕРБ държавате е на автопилот, ще става още по-зле, пък вие си гласувайте за ГЕРБ всеки път на изборите!
2
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Сега като започнат да гърмят тръбите и в София ше гледате сейр. Много ми е интересно тези правят ли през лятото проби на тръбопровода както през гадният тоталитаризъм? 25 години съм работил в топлофикация в подръжката на магистралните топлопроводи в София. По всяка вероятност инструкциите които ние имахме и спазвахме са захвърлени. Като имате предвид че по онова време по тръбите не течеше хладка вода а 100 градусова пара и тръбите бяха под високо налягане. Сега ако пуснат пара всичко ще гръмне!
1
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ако са герберастки по-добре хич да не им го пускат. Ще се хтеят с ракия и с песни в прослава на Вожда.