Баровците ще се бъркат двойно за номера с еднакви цифри

Табелите с еднакви цифри ще струват 2000 лева
10 ное 2017 07:38, Александър Попов
12
Баровците ще се бъркат двойно за номера с еднакви цифри
Снимка: Булфото, архив

Желаещите да "закичат" колите си с регистрационни табели с еднакви цифри ще трябва да се бъркат двойно повече. Номерата с 4 еднакви цифри скачат от 1000 на 2000 лева, предвижда проект за изменение на Тарифа 4 за таксите, които се събират в системата на МВР по Закона за държавните такси, пише "Монитор".

Така ако някой например иска да регистрира автомобил, чийто номер да е 4444, ще трябва да плати 2 бона, преди да си получи табелките. Преди това, разбира се, ще трябва да попълни съответното заявление, а шефът на конкретното управление да му разреши. Промените са качени вече в интернет за обсъждане, а след това се очаква да се приеме в Министерски съвет.

Друго увеличение, което е заложено, е за т. нар. огледални и повтарящи се номера. До момента комбинацията от номер с цифри "аа-вв", „"ав-ва" и "ав-ав", където "а" и "в" са различни числа от 0 до 9, и за табели с регистрационен номер с комбинация от четири цифри по желание, струваше 50 лева. След промените цената ще скочи до 300 лева.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В номера трябва да има и букви три като минимум да се разширят комбинациите даже и при едно число 2000 или 3000 и т.н. докогато скочи цената за 4 цифровите номера до 5 цифрови плащания по уникалния номер.
10
0
 
10
 
! Отговори
Men преди 6 години
Какъв е смисълът нещо подобно да е толкова евтино? Спокойно могат по 10к да го направят.
9
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Малко са. Поне 10 000 трябва да е. *** има достатъчно. Поне да понапълнят хазната.
8
0
 
8
 
! Отговори
Тъпото преди 6 години
Само да ви кажа, че преди два месеца като отидеш в КАТ и кажеш искам номер по избор, както сте обявили в сайта си, тип изброените ААББ, АБАБ и т.н. ти казват - *** на гише X и си избери. Отиваш на съответното гише и ти казват: за днес номерата са тези и ти показват на един екран номерата за деня!!!! Няма нито един от типа ААББ, АББА, АБАБ и т.н.!!!!! Номерата са АБХР, ХРСЪ.... та това за тоя тип номера. Освен да трябва предварително нянакси да заявиш, не става мног оясно....
7
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Гъзарията цена няма.
6
1
 
10
 
! Отговори
КАТ ООД преди 6 години
Още преди 15 години тарифата за 4 еднакви цифри беше 3000 лв. А девалвацията от тогава? Или да са били 1000, а остатъкът да се е разпределял по етажите? Значи сега да стигнат 5000. Имаме си КАТ ООД.
5
2
 
20
 
! Отговори
Пипи преди 6 години
За пореден път КАТ доказва, че са търговско дружество, а не държавна служба - цените ги определят на базата на предлагането и търсенето - пазарен принцип. Та не се учудвайте, че местния катаджия вдига тарифата за неправилно изпреварване и минаване на червено - това е политика спускана от началниците му. Няма ли кой да сигнализира върховния съд за това ценообразуване?
4
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
е нормално с това активно сваляне на табели дето го тръбят, трябва да им вдигнат и цените десеторно, да лапат и оттам пари
3
2
 
7
 
! Отговори
Мунчо преди 6 години
Да ви имам и новините...
2
3
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
до 2 Моляяяя..че аз всеки ден виждам поне по 5-6 автомобила до работата си като тръгна с еднакви цифри. Бай *** с комплекси бол. Що за *** трябва да си да дадеш 1000 лева за еднакви цифри не знам.
1
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тогава ще си ви седят така вместо да изкара някакви пари ще вземат от такива номера никакви