От 3 свински пържоли 2 са френски, полски или германски!

Пилешкото ни обаче е само българско производство
Обновена: 11 ное 2017 09:00 | 11 ное 2017 08:26, Елка Василева
51
От 3 свински пържоли 2 са френски, полски или германски!
Снимка: архив, Булфото

Българинът слага на трапезата си свинско месо от Испания, Франция и Германия, а телешко - от Полша, Италия, Румъния, Холандия.

Само пилешкото е българско, тъй като производството е достатъчно за вътрешното потребление.

Така от всеки три пържоли две са вносни, а една е българско производство, пише „24 часа“.

Това показват данни на земеделското министерство, браншовите организации, Националния статистически институт и Центъра за икономически изследвания в селското стопанство (САРА).

Най-много свинско идва от Испания, Франция, Германия, Холандия и Полша.

Прогнозите на САРА са, че вносът през следващите 5 години ще е над 115 хил. тона. За 2016 г. е възлизал на около 109 хил. т. За настоящата година се очаква лек спад до 108 хил. т.

В кланиците агенцията по храните проверява документите, които придружават животните. В тях са описани произхода, здравословното състояние и др.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


51
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
0
 
1
 
! Отговори
Да ама не преди 6 години
В румъния има закон 50 процента от продажбите на веригите да са румънско производство.Така парите се въртят в държавата при хората, а не се изнасят при нашите европейски братя като в България.Ама някой е взел комисионна и няма да позволи българско да се продава на българи.Ако имаше такъв закон за месото и млякото(тоест да се забранят секакви палмови ***)българското село ще живне за няколкко години. Ама нали пуста завиист ,как така някой ще печели и политиците няма да облажат...
38
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В ЦЯЛА ЕВРОПА НАШЕТО МЕСО ИМАЛО НАЙ-МНОГО ОСТАТЪЧНИ АНТИБИОТИЦИ.НЯМА ДА СЕ УЧУДЯ АКО ЗАПОЧНАТ ДА НИ ГИ СЛАГАТ В СМЕТКАТА.
37
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Само пилешкото е българско, тъй като производството е достатъчно за вътрешното потребление..................................................... Има и френски пилета.
36
4
 
2
 
! Отговори
радикалдемократ преди 6 години
Точно тази новина чакаха СеСеСеР*стите с дрънкащи рубли и копейки в джобчетата, за да започнат угодно на своите московски господари да вият вкупом "едно време всичко си имахме... реки от мед и масло, а сега глад и геноцид". Върнете се при своите идоли тогава и ни оставете да градим нова, демократична България! Аман!
35
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
стига капризи,де ! нали поне етикетите са български..............а ако искате и да ви замирише на истинско свинско, поддържайте добри отношения с комшия,който има роднини на село , занесете по коледа бутилка нещо,и ще ви поканят на масата да се облажите и вие !
34
0
 
2
 
! Отговори
Махленски преди 6 години
Големите вериги имат собствени лаборатории за изпитване на продуктите.За това Бела България си загуби пазарите на саламурено сирене в Англииската верига на Алди.На тяхно място дойдоха датчаните,а когато те пък започнаха да скагат много вода в опаковките с холандците.Така се става най добър търговец в една държава!
33
0
 
5
 
! Отговори
Hafen die Wahrheit преди 6 години
До 14Хората нямат какво да ядат в някои държави, Вие си угаждате на гъ.а с "фуа гра". Поне не дразнете хората! Германците като си ядът и свинските вурстчета са втора ръка хора...!? В месарниците (в малките градове), вече има месо само родно производство. И свинско и телешко и агнешко, почти всякакво. И пилета се намират домашни.
32
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В интерес на истината аз предпочитам румънско и полско свинско, едно че е по- крехко, разбира се аз си избирам парчетата, освен това и не е киснато в консерванти. Това го разбирам по това, че съм с алергия към тях някаква и се изпъпчвам с обриви от киснато месо, най - вече от българското както и то е жилаво и с повече ципи. Явно от породата на свинете. Аз съм бивш ресторантьор и съм изпродал десетки тонове меса във вид на гозби. От моят опит и практика за мен най- доброто свинско е румънското. Е бих искаш нашето да е по- хубаво но не е така...
31
0
 
5
 
! Отговори
Отговор преди 6 години
До Анонимен 12 Не знам дали данните ти са верни , но вярват на очите си че магазините за месо бяха празни и се чакаше на големи опашки.Не дай боже сватба да правиш....
30
2
 
6
 
! Отговори
Инспектор преди 6 години
При соцо в месокомбинат София имаше един огромен храдилник пълен с развалено телеико трупно месо , което миришеше на леш. Труповете бяха в някакава мрежа. Слагаха по 5 % от него в саламите и колбасите и нищо не личеше. Ами "кучешката " радост с неядливите топки от хрущяли ,фасции и апоневрози, които плювахме на кучетата ?Останахме живи и дочакахме демокрацията.Така че яжте и не филосовствайте.
29
2
 
4
 
! Отговори
Бля преди 6 години
При лоша стока спирам да купувам от този търговец.Те са единствените виновни!!! На запад на всяка опаковка от веригите има телефон на който се оплакваш,получаваш си парите обратно и ти се заменя без възражения.Важното е клиента да е 100 % доволен.Рискът да продават храна от 2000 -3000 километра е техен.
28
8
 
10
 
! Отговори
А.Мозер преди 6 години
Не разбрахте ли,че работих за чужди икономически интереси.Сега ще ми ядете чехлите ,като дремахте и викахте СДС некога.На ви демокрацията...
27
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Това е заради щастливите прасета. По-слаби ръководители България не е имала никога и крадливи политици...
26
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Като знам колко добросъвестни са нашите бизнесмени-печалбари и как безконтролно тъпчат животните с всякакви антибиотици, а после месото - с вода...изобщо не ми се купува българско месо.Разберете, животните и у.нас, и в чужбина се тъпчат с едни същи отрови, само че тук се прекалява!
25
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не искаме вносно месо!Искаме от местни производители!Има верига, която продава само бълг. свинско и телешко, и кайма. Пазарувам само оттам. В цената няма голяма разлика(около 0.50-1.00лв), на промоции излиза и по-евтино от др. вериги. Дано не развалят качеството!
24
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До КрайИ какво направиха тия, дето дойдоха след Мозер(1991)? Като видяха, че работата не потръгва, промениха ли нещо? Или пак 500 г. турско робство ви е виновно?
23
1
 
0
 
! Отговори
От 23 преди 6 години
Става дума за 21-
22
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
,,Умен" си бе...........като хамсия.
21
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
унищожиха българското животновъдство, сега се чудят де *** гладните
20
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Че във Франция още ли е позволено свинското месо, мислех че курана го забранява