Слънчево и топло, температурите - до 20 градуса

Валежите, които е имало през нощта, спират до обяд
12 ное 2017 08:11, Петя Славова
0
Слънчево и топло, температурите - до 20 градуса
Снимка: архив, Булфото

През нощта на 12 ноември  облачността бе значителна и на много места в Южна България имаше превалявания и валежи. До обяд валежите в повечето места спират, най-късно в югоизточните райони.

През деня ще има и временни разкъсвания на облачността. Ще духа до умерен югозападен вятър. Ще е по-топло, минималните температури ще са от 4 до 9 градуса, а максималните между 15 и 20 градуса, съобщават от Националния институт по метеорология и хидрология при БАН.

Атмосферното налягане ще е по-ниско от средното за месеца и ще продължи бавно да се понижава.

В планините ще е предимно облачно, преди обяд на места главно в Рило-Родопската област ще превалява дъжд, на височина над 2200 метра - сняг. Ще духа до силен, по високите и открити части - бурен западен вятър, който постепенно ще се ориентира от югозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 10 градуса, на 2000 метра - около 4 градуса.

По Черноморието облачността ще е значителна ,след обяд по Северното Черноморие временно ще се разкъса. Наместа в южните райони е възможно да превали. Ще духа слаб до умерен югозападен вятър. Максималните температури ще са между 15 и 17 градуса, температурата на морската вода ще е 13-14 градуса. Вълнението на морето ще е 1-2 бала.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари