Конфискуваха ромски каруци, пълни с дърва за огрев

През зимния сезон ромите опустошават горите край Симеоновград
13 ное 2017 20:28, Василия Пейчева
30

Снимка: Булфото

Горските служители от община Симеоновград задържаха поредните каруци пълни с незаконно добита дървесина. Дървеният материал за огрев е около два и половина кубика, пише Булфото.

В едната каруца дървата са нарязани за горене в печка и се продават на черния пазар за 40 лева. По-големите  - за 30 лева, като цените са двойно по-ниски от пазарните в момента.

Главни действащи лица в тази търговия са ромите, за които това е препитание. Те даже ходят по къщите с каруците да предлагат дървата си.

В началото на зимния сезон набезите в горите край града зачестяват. Служебните лица конфискуват каруци, брадви, правят десетки актове, но това не спира ромите да опустошават зелената система край града.

Последният фрапиращ случай е, когато в двора на изоставено поделение откриха над 20 кубика нарязана дървесина, приготвена за извозване.


30
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Конфискували!?!?!Талигата се запалва веднага,коня се застрелва,шофьорина в кауша за 5 години строго!!Конфискували!?!?
23
1
 
33
 
! Отговори
комитата преди 1 година
къде се покри платения Хелзински комитет ? Конфискували каруците че те дървата са по-скъпи от тях- драстични глоби,Затвор и изселване-само това са начините
22
3
 
30
 
! Отговори
БХК преди 1 година
Първо- не са рязали а са си брали дървета.
Второ- това им е препитанието. Ще се съобразявате с тях.
Трето- те никога не са виновни. Ако не им върнете каруцата, коня, брадвата и не изкупите набраната дървесина на тройна цена, ще ви съдим до дупка.
21
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ромски каруци... Както е тръгнало, скоро това ще е някакъв културен паметник, защитен от скапаното Юнеско. "Ромски каруци", сериозно ли има и такъв постоянен епитет? Каруците са си каруци, а когато са натоварени с незаконно изсечена дървесина, в заглавието влиза името на обвиняем, пол, възраст, етнос и наказание. Нито дума не би трябвало да има за каруците.
20
1
 
5
 
! Отговори
муспи преди 1 година
По нъпроса за щилките. В МВРто има специален отдел от хазарски съветници, като те си имат работно звено по доставка на щилки за роми. Ако Боко Тиквоча види в коридорите на Министерския съвет някой съветник, пада на колене и става чак след като се е отдалечил в края на коридора. Що се отнася до Радеф, той постоянно се движи на колене, за да не му се натресе някоя идненада, и после -почвай отначало!
19
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До НАБЛЮДАТЕЛ

"КОЛКО ЛИ СА БЕДНИ ТЕЗИ РОМЕИ, ДЕТО СА СИ НАКУПИЛИ ЩИЛКИ !"

Ти да не мислиш, че са ги купували? Не си ли ходил на пазара да те доближи някой тъмно-лилав и да почне да шепне "шефче, едно хилти/щилка/флекс трябва ли ти?"
18
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен

Не става, после ще ги съдят като за човек.....Че и бхк ще се намеси да обяснява....
17
0
 
23
 
! Отговори
Дедовия преди 1 година
Те не крадат, те берат!
16
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До коня глупако, коня

През 80-те години на 20-и век имаше едно нареждане, според което, ако хванат лице, което с личния си автомобил е отишло да краде плодове от блоковете на ТКЗС, автомобилът се конфискува! Но тогава лични автомобили имаха много малко роми, така че санкцията засягаше всички останали.
15
2
 
17
 
! Отговори
До РОМСКИ РАЙ преди 1 година
Това е заквасено още през соца.
Според мемоарите на онзи ром, който е работил в ЦК на БКП (бяха качени в мрежата), за да заживеят уседнало, а не в скитащи катуни, са им давали по 5 000 лв по времето, когато един четиристаен апартамент струваше 10-12 000 лв. Направи си сметката! На село с 5 000 са построявали къща!
Давали им по 20-30 лв месечно за всяко дете, което пратят на училище - по времето, когато висшистите бяха с основна заплата 95 лв, а повечето от останалите са били със заплати 60-80 лв
14
0
 
28
 
! Отговори
коня глупако, коня преди 1 година
Не каруцата, Коня трябва да бъде конфискуван, чак тогава може да очакваме някаква промяна. нека бъде Закона еднакъв за всички- както конфискуват камиона, така трябва да конфискуват и коня заедно с каруцата.
13
0
 
41
 
! Отговори
РОМСКИ РАЙ преди 1 година
- НЕ ПЛАЩАТ ТОК, И ГО ПОЛЗВАТ БЕЗ ОГРАНИЧЕНИЕ
ЕДНО РОМЕЙСКИ СЕМЕЙСТВО ХАРЧИ БЕЗПЛАТЕН ТОК КОЛКОТО ЕДНА МАЛКА ФИРМА

- ОСВЕН ТОВА РЕЖАТ ГОРИТЕ НА ВОЛЯ

- И НАЙ-НАКРАЯ ЗАРАДИ ГОРНОТО ИМ ПЛАЩАТ В БРОЙ ЕНЕРГИЙНИ ПОМОЩИ

КАЖЕТЕ ИМА ЛИ ГО ТОВА ДАЖЕ И В РАЯ ?
12
0
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Край

Забраните на ЕС са по-скоро препоръки. Ако имаме управляващи с топки, като Виктор Орбан, не само ще работят принудително, ами и с песен ще тръгват сутрин под строй.
А глобите могат да им ги удържат от помощите.
11
0
 
45
 
! Отговори
:(( преди 1 година
Спомням си реакцията на един много възрастен, интелигентен мъж, когато преди повече от 10 г. показаха по телевизията опустошена местност от една друга планина - и там всичко беше изсечено от роми.
Човекът, за когото пиша, буквално простена: "Аз съм залесявал тази местност, като млад лесоинженер-стажант!" Имах чувството, че ще се разплаче.
Ние създаваме, те опустошават. Някой ги е довел в България, за да ги развъжда, а те действат като скакалци. Сами си просят определена участ!
10
0
 
25
 
! Отговори
Paco преди 1 година
Къде са Тома Белев и Ковачев да блокират със сподвижници гората.
Или са на Банско на Швайцарската хранилка.
9
0
 
29
 
! Отговори
НАБЛЮДАТЕЛ преди 1 година
БИЛИ КОНФИСКУВАЛИ БРАДВИТЕ НА РОМЕИТЕ !

ВИЕ ДА ВИЖДАТЕ ТРУПИТЕ В КАРУЦИТЕ ДА СА СЕЧЕНИ С БРАДВИ ?

*** СА СЪС ЩИЛКИ

КОЛКО ЛИ СА БЕДНИ ТЕЗИ РОМЕИ, ДЕТО СА СИ НАКУПИЛИ ЩИЛКИ !
8
0
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Е сега ,като са им конфискували тези дърва,те ще си "наберат"други дърва и няма никаква полза от това.Добре щеше да е да ги накарат да залесят толкова дървета,колкото са изсекли.Като се поизпотят 2-3 пъти,може и да се позамислят следващия път дали ще секат незаконно.
7
2
 
21
 
! Отговори
анонимен преди 1 година
Това е похвално,но кога ще конфискуват милионите на кандидат затя на бившия здравен министър?Неговата фирма е незаконна,щом не е имала БУЛСТАТ.
6
0
 
30
 
! Отговори
Край преди 1 година
Пишат актове на роми?!? Ром глоба не е плащал от 30г. - чиновниците пишат. На повечето затвора им е по-уютен от коптора в маалата. Принудителния труд и боя са забранени от ЕС. Българите нямат законен полезен ход.
5
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Използвали са момента ,докато полицаите гонят онези с парите от Сепарева баня. Министъра нали каза , че са последите им...вече цяла седмица.