Облачно, но топло остава времето днес

В сряда застудява и започва да вали дъжд
Обновена: 14 ное 2017 07:34 | 14 ное 2017 07:32, Елка Василева
0
Облачно, но топло остава времето днес
Снимка: архив, Reuters

Днес ще преобладава облачно време с временни разкъсвания и намаления на облачността. В Източна България ще духа до умерен югозападен вятър.

След обяд в североизточните райони вятърът ще се ориентира от североизток. Максималните температури ще са между 15° и 20°.

Атмосферното налягане ще се повишава, но ще остане по-ниско от средното за ноември. Такава е прогнозата за времето на (НИМХ към БАН, цитирана от "Фокус".

По Черноморието облачността ще разкъсана. Ще духа слаб югоизточен вятър, който след обяд над северната част ще се ориентира от североизток и ще се усили. Максималните температури ще са 17-19°, температурата на морската вода е 14°-15°. Вълнението на морето ще е 2-3 бала, ще се усилва.

В планините ще е предимно облачно и мъгливо. Вятърът ще отслабне. Ще е слаб до умерен от юг, югоизток. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 12°, на 2000 метра – около 7°.

През следващите дни ще има значителна облачност, ще превалява дъжд, предимно слаб. В сряда и четвъртък на повече места ще са валежите в югозападната половина от страната, а повече по количество - в Рило-Родопската област. От североизток ще прониква студен въздух и дневните температури ще се понижат значително, в петък максималните ще са между 7° и 12°.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още по темата: прогноза за времето
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари