Окончателно: Освобождават Лазар Влайков срещу 8 000 лева

Съдът в Пазарджик отмени мярката за неотклонение "домашен арест"
29
Окончателно: Освобождават Лазар Влайков срещу 8 000 лева
Снимка: septemvri.org

3-членен състав на Окръжния съд в Пазарджик отмени мярката за неотклонение "домашен арест" на бившия председател на Общинския съвет в Септември Лазар Влайков и я замени с гаранция от 8000 лева, съобщи "24 часа".

Още по темата

Влайков е обвинен, че не е положил достатъчен контрол над личното си оръжие, то е попаднало в друго лице, вследствие на което е причинена смъртта на ресторантьора Наско Тонкев. Престъпление, което се наказва със затвор от 3 до 10 години.

В хода на делото стана ясно, че Общинската избирателна комисия в Септември е започнала процедура по прекратяване на мандата и отстраняването на Влайков като общински съветник - заради 3 поредни отсъствия от сесии.

Според адвоката му Елвира Панкова, започналата процедура е несъобразна, защото на последната извънредна сесия на Общинския съвет в Септември Влайков не се е явил, заради призоваването му от районния съд в Пазарджик, който разглежда искане за промяна на мярката му за неотклонение.

Определението на окръжния съд в Пазарджик за освобождаването на Влайков под гаранция е окончателно и не подлежи на обжалване.


29
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
1
 
34
 
! Отговори
Боко Тиквата преди 1 година
Пуснете го човека. Такива хора ни трябват да се оправим - предприемчиви и оправни.
2
0
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Значи пуделите на Суджука - Тетка Цецка и Дебелата Цаца си прибраха паричките и пуснаха убиецът, само защото е от тяхната Суджукарска Шайка.
Баси и пародията на държава ...
1
0
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Съдът имал отклонения ?